Τελευταία Νέα

25/8/22

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των playoffs του Europa League!

Η Φιορεντίνα άντεξε στην Ολλανδία κόντρα στην Τβέντε του Χρήστου Τζόλη και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa Conference League. Η Γουέστ Χαμ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στη Βίμποργκ ούτε στη Δανία.Η Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη και του Παντελή Χατζηδιάκου έκανε το 2/2 απέναντι στη Ζιλ Βισέντε και προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Europa Conference League. Η Βιγιαρεάλ νίκησε κι εκτός έδρας τη Χάιντουκ.Η Σλάβια βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις της παράτασης και με το 2-0 απέκλεισε τη Ράκοβ των Γιάννη Παπανικολάου και Στράτου Σβάρνα στα playoffs του Europa Conference League.Η Ομόνοια διπλασίασε τις νίκες της επί της Γάνδης και προχώρησε στα playoffs του Europa League. Η Φενέρμπαχτσε διέλυσε την Αούστρια και προκρίθηκε κι αυτή. Έφυγαν για ομίλους οι Φερεντσβάρος και Ζυρίχη! Η Φερεντσβάρος παρά την ήττα της με 1-0 από την Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία, είχε για προίκα το 4-0 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Την ίδια ώρα, οι Ιρλανδοί συνεχίζουν στους ομίλους του Europa Conference League. 

Η Άλκμααρ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στη Ζιλ Βισέντε ούτε στην Πορτογαλία και προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Europa Conference League. Το 2-1 της Πέμπτης προστέθηκε στο 6-0 της προηγούμενης εβδομάδας, έστω κι αν ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν βρήκε δίχτυα.

Ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε για 73 λεπτά και είχε συμμετοχή σε πολλές επιθέσεις των Ολλανδών, αλλά τα γκολ σημειώθηκαν από τους Χακόν Εβγέν και Τιγιάνι Ρέιντερς μέσα σε τρία λεπτά στο 2ο μέρος (μείωσε ο Χουάν Μποσέλι στο τέλος). Ο Παντελής Χατζηδιάκος είχε βγει από τον αγώνα οκτώ λεπτά νωρίτερα.

Η Βιγιαρεάλ είχε επιβληθεί με 6-2 της Χάιντουκ και ολοκλήρωσε την πανηγυρική πρόκριση με το 2-0 στο Σπλιτ. Τα γκολ των Πεδράθα και Σάμουελ Τσουκουέζε έδωσαν τη νίκη στο "κίτρινο υποβρύχιο". Ο Δημήτρης Διαμαντάκος ήταν εκτός αποστολής για τους Κροάτες.

Η Τβέντε είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 7 λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Πιέτρο Τερατσίνο έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Τζόσουα Μπρένετ, κράτησε το 0-0 και σε συνδυασμό με το 2-1 της Τοσκάνης, έστειλε τη Φιορεντίνα στη φάση των ομίλων του Europa Conference League.

Ο αγώνας περιελάμβανε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, ωστόσο οι δύο τερματοφύλακες ήταν ανίκητοι. Ο Χρήστος Τζόλης πέρασε στον αγώνα στο 67' για τους Ολλανδούς και είχε ένα καλό σουτ που εξουδετέρωσε ο Τερατσίνο. Στο 87' αποβλήθηκε ο Ιγκόρ για τους "βιόλα" και οι γηπεδούχοι τους έκλεισαν στην περιοχή τους για τις καθυστερήσεις, αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Στη Δανία, η Γουέστ Χαμ καθάρισε ξανά εύκολα τον αγώνα με αντίπαλο τη Βίμποργκ, αυτήν τη φορά με 3-0. Ο Τζιανλούκα Σκαμάκα βρήκε ξανά δίχτυα, ενώ του... συμπαραστάθηκαν οι Σαΐντ Μπενραχμά και Τόμας Σούτσεκ, στέλνοντας τους Άγγλους πανηγυρικά στη φάση των ομίλων.

Η Ομόνοια ολοκλήρωσε το θρίαμβο απέναντι στη Γάνδη στα playoffs του Europa League και σημειώνοντας δεύτερη νίκη με 2-0 προκρίθηκε πανηγυρικά στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Ανδρόνικος Κακουλλής μόλις στο 18ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στο "τριφύλλι", που σρο 36' με τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους διπλασίασε τα τέρματα και έβαλε τέλος σε όποια συζήτηση σχετικά με την πρόκριση.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε επίσης δεύτερη νίκη επί της Αούστρια και με το επιβλητικό 4-1 στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε κι αυτή στους ομίλους. Πρωταγωνιστής ο Ιρφάν Τζαν Καχβετζί, που σημείωσε δύο γκολ κι έβγαλε την ασίστ για το 1-0 του Ισμαΐλ Γιουκσέκ. Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν εκτός αποστολής, αφού ετοιμάζεται για μεταγραφή στη Χαλ.

Η Σέριφ χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Πιούνικ. Ύστερα από το 0-0 του αγώνα στην Αρμενία, το δεύτερο παιχνίδι στη Μολδαβία είχε την ίδια έκβαση τόσο σε επίπεδο 90 λεπτών όσο και στην παράταση. Στα πέναλτι, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βρέθηκαν σε κακή μέρα και σκόραραν μόνο σε πέντε από τις δώδεκα εκτελέσεις. Η Σέριφ τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 στα πέναλτι και προχώρησε στους ομίλους. Ο Γιάννης Φοίβος Μπότος πέρασε στον αγώνα στο 90+4' για τους νικητές.

Η Σλάβια αναδείχθηκε νικήτρια της μεγάλης μονομαχίας με τη Ράκοβ του Γιάννη Παπανικολάου και του Στράτου Σβάρνα στα playoffs του Europa Conference League. Οι Τσέχοι επικράτησαν με 2-0 στην παράταση και προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης με τρόπο θρίλερ.

Το γκολ του Ίβαν Σραντς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης χώρισε τις δύο ομάδες, που μέχρι τότε ήταν προετοιμασμένες για τα πέναλτι. Ο Μόουζες Ουσόρ είχε σημειώσει το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 62ο λεπτό και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στον εξτρά χρόνο.

Οι δύο Έλληνες έγιναν αλλαγή στο 111', όμως η πολωνική ομάδα απέτυχε να κρατήσει το 1-0 και αποκλείστηκε.

Την ίδια ώρα, η Ζυρίχη ζορίστηκε πολύ στη Σκωτία από την Χαρτς, αλλά η αποβολή του Γκραντ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Ελβετών που επικράτησαν 1-0 και ντούμπλαραν τις νίκες τους, για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το συνολικό σκορ ήταν 3-1 υπέρ των Ελβετών, με την Χαρτς τουλάχιστον να συνεχίζει στους ομίλους του Europa Conference League.

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των playoffs του Europa League:

ΑΕΚ Λάρνακας-Ντνίπρο 3-0 (1-2)

Ζάλγκιρις-Λουντογκόρετς 3-3 (0-1)

Σίλκεμποργκ-Ελσίνκι 1-1 (1-2)

Ομόνοια-Γάνδη 2-0 (2-0)

Σίβασπορ-Μάλμε 0-2 (1-4)

Φενέρμπαχτσε-Αούστρια Βιέννης 4-1 (2-10)

Σέριφ Τίρασπολ-Πιούνικ 0-0 (0-0) 3-2 (πέν.)

Χαρτς-Ζυρίχη 0-1 (1-2)

Σάμροκ Ρόβερς-Φερεντσβάρος 1-0 (0-4)

Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού 1-1 3-1 πεν. (1-1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου