Τελευταία Νέα

13/11/22

13η Aγωνιστική Super League 1: ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-4

Ο Άρης πέτυχε μια ευρεία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, επικρατώντας 4-0, πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος. Ο Φαμπιάνο άνοιξε το σκορ στο 60' με πέναλτι, οι γηπεδούχοι είχαν τις φάσεις για να ισοφαρίσουν στο 70-80', αλλά οι κίτρινοι πέτυχαν τρία γκολ στο φινάλε και πέτυχαν εμφατική νίκη.

Με νίκη έκλεισε ο Άρης τον πρώτο γύρο της Super League, καθώς επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 στους Ζωσιμάδες. Ο Φαμπιάνο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 60' άνοιξε το σκορ, ο Ενκολού με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 78' και το τέρμα του Οντουμπάτζο στο 81', με τον Πάλμα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 90+3'.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό με τον Άρη να έχει κατά κύριο την κατοχή της μπάλας και στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ. Ο Στάικος έριξε στο ματς τον Ροσέρο και οι Ηπειρώτες βρήκαν νέα πνοή στην επιθετική τους γραμμή.

Ο ΠΑΣ δημιούργησε πολλές καλές στιγμές μετά το 70ο λεπτό, στην προσπάθειά τους να πάρουν κάτι στο ματς, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Κουέστα σε μια εξ αυτών. Ο ΠΑΣ δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε σε αντίθεση με τον Άρη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αρχικά στο 78' ο Ενκολού ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Ο Πάλμα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νταμπό με κεφαλιά πάσα έστρωσε στον Καμερουνέζο στόπερ, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά ήρθε και το τρίτο γκολ του Άρη. Αυτή τη φορά οι κίτρινοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά ο Νταμπό έπιασε μια κεφαλιά η οποίο σταμάτησε από τον Αθανασίου με τον Οντουμπάτζο να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αθανασίου σταμάτησε τον Νταμπό με κεφαλιά και στην εξέλιξη της φάσης ο Οντουμπάτζο την έστειλε προς την εστία. Ο Εραμούσπε στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στο βάθος της εστίας. Στο τέλος ο Άρης πέτυχε και τέταρτο γκολ με ωραίο πλασέ του Πάλμα στο 90+3', έπειτα από γύρισμα του Γκρέι.

Λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό αλλά λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Ο Άρης είχε κατά κύριο λόγο την κατοχή της μπάλας και ο ΠΑΣ απειλούσε κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Ο Άρης απείλησε πρώτος με σουτ του Καμάτσο στο πέμπτο λεπτό μέσα από την περιοχή το οποίο κατέληξε άουτ. Στο 24' ο Πίρσμαν έκανε ένα γύρισμα από τα αριστερά, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο από τον Ζερβινιό, ενώ το σουτ του Ματέο Γκαρσία εξουδετερώθηκε από τον Ματέο Γκαρσία. Στον αντίποδα ο ΠΑΣ απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Μπιλμπάο στο πρώτο μέρος τα οποία σταμάτησε ο Κουέστα.

Ο ΠΑΣ τα έχασε, ο Άρης τα έβαλε και πήρε το παιχνίδι.

Ο Άρης στην πρώτη του καλή φάση στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ που έψαχνε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαμπιάνο στο 60ο λεπτό. Ο ΠΑΣ απείλησε σε πολλές περιπτώσεις στο 70ο λεπτό.

Οι παίκτες του Στάικου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες σε αυτό το δεκάλεπτο (70-80'), κυρίως με τους Μορέιρα και Τζίμα, ωστόσο ο Κουέστα παρενέβη όταν χρειάστηκε και έσωσε το ματς για τον Άρη.

Αρχικά στο 72' η κεφαλιά του Μορέιρα εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Κουέστα. Δύο λεπτά μετά ο Σόρια από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και το σουτ του Μπάλαν κατέληξε σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα μετά ήταν η σειρά του Μορέιρα να απειλησει αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε.

Μετά από αυτές τις τελικές προσπάθειες οι κίτρινοι βρήκαν τα γκολ με τον Ενκουλού στο 79' και τον Οντουμπάτζο στο 81', καθαρίζοντας το ματς, με τον Πάλμα να ολοκληρώνει τον θρίαμβο του Άρη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Οι Ζωσιμάδες».

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου – Παντελάκης Εραμούσπε Μπαγκαλιάνης (64’ Ροσέρο) – Σόρια Πήλιος Μπιλμπάο Τζίμας (87’ Τσίρης) – Μορέιρα Παμλίδης (87’ Φοφανά) – Μπάλαν.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά Ενκουλού Φαμπιάνο Πίρσμαν – Ετέμπο (90’+2’ Σγουρός) Μάνου Γκαρθία (73’ Νταμπό) Ματέο Γκαρσία – Καμάτσο (46’ Οντουμπάτζο) Πάλμα Ζερβινιό (79’ Γκρέι).

Σκόρερ: 60' πέν. Φαμπιάνο, 79' Ενκουλού, 81' Οντουμπάγιο, 90'+3' Πάλμα.

Κίτρινες κάρτες: 20’ Εραμούσπε – 9’ Φαμπιάνο, 67’ Εμπακατά, 90’ Ετέμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου