Τελευταία Νέα

21/12/22

14η Aγωνιστική Super League 1: Ιωνικός-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε στο ματς με τον Ιωνικό από νωρίς με τον Μπερνάρ δεν μπόρεσε να "καθαρίσει" το παιχνίδι στη Νεάπολη και οι γηπεδούχοι με τον Άοσμαν βρήκαν γκολ ισοφάρισης λίγο πριν το φινάλε για το τελικό 1-1.

Με απώλεια βαθμών ξεκίνησε το δεύτερο γύρο της φετινής Super League ο Παναθηναϊκός ο οποίος αν και προηγήθηκε στο ματς με τον Ιωνικό από νωρίς με τον Μπερνάρ δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από τη Νεάπολη κόντρα σε μια ομάδα που πάλευει για τη σωτηρία της.

Ο Άοσμαν ήταν αυτός που τιμώρησε το τριφύλλι στο 84' με τους πράσινους να μην μπορούν σε όλη τη διάρκεια να "καθαρίσουν" το παιχνίδι και να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που είχαν με τους Παλάσιος, Ιωαννίδη, Τσέριν και Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός είδε την ΑΕΚ να μειώνει τη διαφορά στους έξι βαθμούς και το μόνο καλό για τον Σέρβο τεχνικό ήταν πως η ομάδα του διατήρησε για 14ο παιχνίδι φέτος το αήττητο της.

Εκπλήξεις από τον Γιοβάνοβιτς στο αρχικό σχήμα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με εκπλήξεις στην ενδεκάδα καθώς δεν ήταν μόνο τα νέα πρόσωπα που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα αλλά και οι επιλογές του Σέρβου προπονητή ο οποίος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βασικό τον Βαγιαννίδη ενώ στην κορυφή της επίθεσης είχε τον Ιωαννίδη αντί του Σπόραρ που δεν ήταν έτοιμος να βγάλει ενενηντάλεπτο.

Αλλαγές στην ενδεκάδα είχε και ο Ιωνικός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του καθώς και η ομάδα της Νίκαιας είχε σημαντικές απουσίες να ξεπεράσει.

Γρήγορο γκολ και δοκάρι.

Το τριφύλλι μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση, είχε τη μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Χουτεσιώτη από νωρίς. Κατάφερε μάλιστα να ανοίξει το σκορ αρκετά νωρίς στην αναμέτρηση και συγκεκριμένα στο 14' με το πρώτο γκολ του Μπερνάρ με το τριφύλλι στο στήθος.

Ο Χουάνκαρ έκλεψε τη μπάλα, ο Παναθηναϊκός βγήκε γρήγορα στην επιθετική μετάβαση με τον Ιωαννίδη να μπαίνει στην περιοχή, έκανε το σουτ ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε και ο Μπερνάρ που είχε ακολουθήσει τη φάση σκόραρε για το τριφύλλι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 2-0. Ο Μπερνάρ έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα τη μπάλα που έφτασε στον Παλάσιος ο οποίος όμως υπό την πίεση του Μύγα και από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου με τον Μπερνάρ στο 35' με την εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου μέσου από καλό σημείο να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη. Ο Ιωνικός ανέβασε την απόδοση του στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως να μπορέσει να φτιάξει τελικές προς την εστία του Μπρινιόλι.

Χαμένες ευκαιρίες και... τιμωρία.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με την ίδια ακριβώς εικόνα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς απείλησε πρώτη, στο 61', όταν ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το σουτ με τον Χουτεσιώτη να διώχνει με το πόδι του σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 2-0. Ο Μπερνάρ με πανέξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Τσέριν μέσα στην περιοχή με τον Σλοβένο να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει εκ νέου τη μπάλα.

Ο Ιωνικός στο δεύτερο μέρος απείλησε για πρώτη φορά στο 71' με τον Άοσμαν να κάνει το σουτ από μακριά και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Με το 0-1 να παραμένει όμως και το αποτέλεσμα να είναι έθραυστο ο Ιωνικός συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μια ακόμη καλή στιγμή για το 2-0 στο 80' με τους πράσινους να κλέβουν τη μπάλα, τον Μπερνάρ να δίνει στον Σπόραρ, ο οποίος απέφυγε και τον Χουτεσιώτη, βγήκε αρκετά πλάγια όμως και το διαγώνιο πλασέ του έκοψε πάνω στη γραμμή ο Σόουζα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 84' όταν ο Μασάς που είχε περάσει στο ματς έκανε ωραία ενέργεια στα δεξιά, απέφυγε τον Πέρεθ, έδωσε παράλληλα στον Άοσμαν που μέσα στην περιοχή έκανε το συρτό σουτ και νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-1.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια φάση μπροστά από την εστία του Χουτεσιώτη με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Νεάπολης.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς, Ούγκο Σόουζα, Ρομαό, Τσίμπσαχ, Αντούνες, Λοβέρα (75’ Μασάς), Φαντιγκά (87’ Ν. Ιωαννίδης), Άοσμαν (85’ Πογοσιάν), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σάρλια, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (59’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Μπερνάρντ, Ιωαννίδης (70’ Σπόραρ).

Σκόρερ: 84’ Άοσμαν-14’ Μπερνάρ.

Κίτρινες: Αντούνες, Ιωαννίδης, Σάρλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου