Τελευταία Νέα

20/2/23

NBA All Star Game 2023 : Team LeBron - Team Giannis 175-184

Ο captain Γιάννης κάρφωσε στη πρώτη φάση και αποχώρησε, ο captain ΛεΜπρόν τραυματίστηκε και δεν έπαιξε στο β' μέρος και στο τέλος η ομάδα του Αντετοκούνμπο ήταν αυτή που πήρε την νίκη (184-175) και μάλιστα με άνεση στο 72ο All-Star Game του NBA. Ρέκορτντμαν με 55 πόντους ο Τζέισον Τέιτουμ, η πρώτη επιλογή του Greek Freak στο Draft.Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε - ξανά - ιστορία και πήρε ακόμα μία κορυφή από τον Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ, αφού τον ξεπέρασε σε συμμετοχές στον θεσμό του All Star Game.Νικητής στα τρίποντα O Ντέιμιαν Λίλαρντ!Νικητής στα καρφώματα ο Μακ ΜακΚλάνγκ!

Το 72ο All-Star Game του NBA δεν είχε τη λάμψη του περσινού, μόνο γιατί στο γήπεδο δεν βρέθηκαν οι 76 κορυφαίοι στην ιστορία της Λίγκας. Είχε όμως τη μαγεία του, με το θρυλικό Delta Center, νυν Vivint Arena, να γεμίζει για χάρη των σημαντικότερων μπασκετμπολιστών του κόσμου.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που ηττήθηκε (184-175) για πρώτη φορά μετά από πέντε σερί νίκες. Για τους συμπαίκτες τους που χάρισαν όμορφη θέαμα, μετά από το ιστορικό πρώτο Draft που έγινε ακριβώς πριν από το τζάμπολ και είχε αρκετό... ψωμί.

Αυτό που "χάλασε" τη βραδιά, ήταν ο τραυματισμός του Greek Freak στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Σικάγο Μπουλς. Ο καρπός του ήταν δεμένος, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην αρχική πεντάδα της ομάδας του, να ξεκινήσει το ματς, να σκοράρει το πρώτο καλάθι και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Έμεινε στον πάγκο, έμοιαζε με θηρίο στο κλουβί, όλοι άλλωστε γνωρίζουν ποιος είναι, τι κάνει και πόσο αγαπάει το μπάσκετ, όμως η υγεία είναι πάνω απ' όλα και οι Μιλγουόκι Μπακς τον χρειάζονται στο 100%, κάτι που εξηγεί και το γεγονός ότι μετά τον αγώνα έγινε γνωστό ότι ο "Greek Freak" θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη για εξετάσεις.

Με afrobeats show στο ημίχρονο, με τους παίκτες να μένουν στο παρκέ και να το απολαμβάνουν, με τον Πασκάλ Σιάκαμ να κρατάει τις στιγμές με vintage βιντεοκάμερα και με τους Antetokounbros να χορεύουν, με τα χρήματα σε φιλανθρωπίες να φτάνουν σε ιλιγγιώδη νούμερα, πριν γίνει γνωστό ότι και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα έμενε έξω από το β' μέρος επειδή τραυμάτισε το χέρι του σε μία φάση στο πρώτο. Ουδείς ενοχλήθηκε, η βραδιά ήταν όμορφη, ο Καρίμ, ο Μαλόουν και ο Στόκτον αποθεώθηκαν και ο Γουέιντ ηταν εκεί για να λειτουργήσει και σε ρόλο παρουσιαστή με απίθανη επιτυχία.

Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζέισον Τέιτουμ, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Καϊρί Ίρβινγκ, Τζοέλ Εμπίντ έδωσαν show, με απίθανα μακρινά σουτ, ο Τέιτουμ έβαλε 27 πόντους στην τρίτη περίοδο και έκανε ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, πριν σπάσει και εκείνο των 52 του Άντονι Ντέιβις το 2017 στην Νέα Ορλεάνη. Έκλεισε τη βραδιά με 55 και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, κατακτώντας το βραβείο του MVP. Ήταν κι αυτός που επιλέχθηκε πρώτος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (από τους starters), για να τον δικαιώσει και με το παραπάνω.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Team LeBron, η οποία μετρούσε 5/5 σε αυτά τα παιχνίδια.

Τα σκορ ανά περίοδο: 46-46, 46-53 (92-99), 49-59 (141-158), 175-184.

TEAM LEBRON (Μάικ Μαλόουν): Τζέιμς 13 (1), Εμπίντ 32 (4), Γιόκιτς 4, Ντόντσιτς 4, Ίρβινγκ 32 (4 τρίποντα, 15 ασίστ), Τζορτζ 8, Ραντλ 11 (1), Έντουαρντς 12, Μπράουν 35 (3/12 τρίποντα, 14 ριμπάουντ), Χαλιμπάρτον 18 (4), Τζάκσον 6.

TEAM GIANNIS (Τζο Μάτσουλα): Τέιτουμ 55 (10/18 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 2, Μάρκανεν 13 (1), Μίτσελ 40 (8/17 τρίποντα, 10 ασίστ), Μοράντ 6, Αντεμπάγιο 4, Λίλαρντ 26 (8/20 τρίποντα), ΝτεΡόζαν 8, Χόλιντεϊ 3 (1), Σιάκαμ 12, Σαμπόνις 6, Γκίλτιζιους-Αλεξάντερ 9 (1).

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Οι starters:

  • Τζέισον Τέιτουμ
  • Τζα Μοράντ
  • Ντόνοβαν Μίτσελ
  • Λάουρι Μάρκανεν
  • Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι αναπληρωματικοί:

  • Ντέιμιαν Λίλαρντ
  • Τζρου Χόλιντεϊ
  • Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
  • ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν
  • Πασκάλ Σιάκαμ
  • Μπαμ Αντεμπάγιο
  • Ντομάντας Σαμπόνις

Η ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς:

Οι starters:

  • Τζοέλ Εμπίντ
  • Καϊρί Ίρβινγκ
  • Λούκα Ντόντσιτς
  • Νίκολα Γιόκιτς
  • ΛεΜπρόν Τζέιμς

Οι αναπληρωματικοί:

  • Άντονι Έντουαρντς
  • Τζέιλεν Μπράουν
  • Πολ Τζορτζ
  • Ταϊρίς Χαλιμπάρτον
  • Τζούλιους Ραντλ
  • Ντε'Άαρον Φοξ
  • Τζάρεν Τζάκσον


Πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του All Star Game ο Λεμπρόν!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει βάλει στόχο να πατήσει σε όποια κορυφή βρει στην καριέρα του. Κάπως έτσι, κατάφερε να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ του σπουδαίου Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το σπάσιμο του ρεκόρ πόντων στην ιστορία του NBA ο "Βασιλιάς" άφησε πίσω του τον Hall of Famer σέντερ σε ακόμα μία κατηγορία: Αυτή των περισσότερων συμμετοχών σε All Star Game στην ιστορία του θεσμού.

Ο ΛεΜπρόν έφτασε τους 19 αγώνες All Star Game, αφήνοντας πίσω του με 18 τον σπουδαίο Καρίμ. Και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο λόγω του τραυματισμού του στο χέρι.

Για την ιστορία, στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκονται παρέα ο Κόμπι Μπράιαντ με τον Τιμ Ντάνκαν με 15 συμμετοχές.

Ο Στεφ Κάρι κι ο Κλέι Τόμπσον έλειπαν, όμως ο διαγωνισμός τριπόντων στο NBA All-Star Weekend 2023 είχε σασπενς, είχε ισοφάριση ρεκόρ πρώτου γύρου (31) από τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και μαζί 300.000 δωρεά σε φιλανθρωπία, είχε και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ σε μεγάλη βραδιά.

Ο σούπερσταρ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έβαλε την τελευταία του μπάλα στον τελικό, για να ρίξει τον Μπάντι Χιλντ στο καναβάτσο και να σηκώσει το τρόπαιο, αφού προηγουμένως ο Κέβιν Χέρτερ των Σακραμέντο Κινγκς είχε απογοητεύσει με οκτώ πόντους.

Ο Λίλαρντ έκανε αυτό που όλοι περίμεναν, δικαίωσε τα προγνωστικά και στο τέλος το πανηγύρισε δείχνοντας το... Dame Time, με το κοινό του Σολτ Λέικ Σίτι να τον αποθεώνει. Είναι άλλωστε ένας από τους πιο αγαπητούς σούπερσταρς στο NBA και αυτό φάνηκε και στη Γιούτα στην οποία έπαιξε με τη φανέλα του πανεπιστημίου Γουέμπερ Στέιτ στο οποίο φοίτησε.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πρώτος γύρος:

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον - 31

Τάιλερ Χίρο - 18

Μπάντι Χιλντ - 23

Κέβιν Χέρτερ - 8

Ντέιμιαν Λίλαρντ - 26

Λάουρι Μάρκανεν - 20

Τζούλιους Ραντλ - 13

Τζέισον Τέιτουμ - 20

Τελικός:

Μπάντι Χιλντ - 25

Ντέιμιαν Λίλαρντ - 26

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον - 17

Η ομάδα των Jazz με τους Σέξτον, Κλάρκσον, Κέσλερ πήρε το Sklls Challenge, με τους Antetokounbros να μην έχουν τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά τον Τζρου Χόλιντεϊ στη σύνθεσή τους.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός, εξαιτίας του τραυματισμού του στον καρπό στον αγώνα με τους Σικάγο Μπουλς, ήταν όμως στη Vivint Arena για να υποστηρίξει την ομάδα του στο Skills Challenge. Ο Τζρου Χόλιντεϊ τον αντικατέστησε, ο Θανάσης κι ο Άλεξ έκαναν την προσπάθειά τους, όμως η ομάδα των Jazz με τους Κόλιν Σέξτον, Τζόρνταν Κλάρκσον, Γουόκερ Κέσλερ πήρε την νίκη στην έδρα της, σε ένα contest που δεν είχε τελικό, αλλά τρεις γύρους με σουτ+πάσα, πάσα, σουτ.

Πρώτος γύρος - Team Relay (σουτ και πάσα).

Οι Antetokounbros έκαναν 1:23.7, οι Rooks έκαναν 1:14.8, ενώ οι Jazz δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη δική τους προσπάθεια.

Δεύτερος γύρος - Πάσα.

Οι Antetokounbros συγκέντρωσαν 84 πόντους, οι Rooks έμειναν στους 78, ενώ οι Jazz έγραψαν 88 για να κλέψουν το κατοστάρι.

Τρίτος γύρος - Σουτ.

Με ισοπαλία στους 100 βαθμούς για Rooks και Jazz, οι Antetokounbros έπρεπε να κάνουν καλή δουλειά για να μείνουν ζωντανοί. Ήταν όμως πολύ άστοχοι (8 πόντοι), πριν οι Rooks σκοράρουν 3 πόντους και οι Jazz 13 για να πάρουν τον διαγωνισμό με 300 βαθμούς, απέναντι στους 100 των πρωτοεμφανιζόμενων


Τρομερό show από τον κοντοπίθαρο Μακ ΜακΚλάνγκ, που διέλυσε τον ανταγωνισμό στο Dunk Contest του NBA All-Star Weekend 2023 και πήρε το βραβείο με δύο 50άρια στον τελικό απέναντι στον Τρέι Μέρφι.

Πράγματι, ο διαγωνισμός καρφωμάτων του NBA All-Star Weekend 2023 δεν είχε μεγάλα ονόματα. Είχε όμως σπουδαίες προσπάθειες, με τον Τρέι Μέρφι και τον Μακ ΜακΚλάνγκ να φτάνουν στον τελικό και τον δεύτερο να παίρνει τον τίτλο του καλύτερου dunker με περίπατο και με ένα ασύλληπτο show που άφησε το κοινό άναυδο.

Τη στιγμή που ο κόσμος δεν περίμενε πολλά και έλεγε ότι τα έχει δει όλα, ο ύψους 1μ.88 γκαρντ που ανήκει στους Σίξερς, ήταν εκεί για να πάει κόντρα στη βαρύτητα και στη λογική. Πήρε δύο 50άρια στον τελικό και λίγα ήταν, για να γνωρίσει την αποθέωση και να βγάλει και την αναμνηστική φωτογραφία δίπλα στον Τζούλιους Έρβινγκ.

Ο Τρέι Μέρφι των Πέλικανς ήταν ένας καλός αντίπαλος, όμως η αλήθεια είναι πως τα καλά του καρφώματα τα έκανε μάλλον νωρίς για να σιγουρέψει την συμμετοχή του στον τελικό. "Είμαι ευλογημένος που το NBA μου έδωσε την ευκαιρία" ήταν η ατάκα του ΜακΚλάνγκ στο φινάλε ενός πραγματικά πολύ όμορφου διαγωνισμού που απόλαυσε ο κόσμος.

Πρώτος γύρος:

Τρέι Μέρφι (Πέλικανς): Καλή προσπάθεια, με τον Χοσέ Αλβαράδο να κλέβει τη μπάλα, να την πετάει στο ταμπλό και τον συμπαίκτη του στην Νέα Ορλεάνη να καρφώνει μετά από περιστροφή. 46.6 η βαθμολογία του.

Τζέρικο Σιμς (Νικς): Έβγαλε με την πρώτη το κάρφωμά του, βάζοντας τους αγκώνες μέσα στο καλάθι. Όχι ακριβώς, αλλά με λίγη προσπάθεια το κατάφερε. 47.6 η βαθμολογία του.

Μακ ΜακΚλάνγκ (Σίξερς): Έβαλε δύο άτομα κάτω από τη μπασκέτα, το ένα πάνω από το άλλο. Και όχι μόνο έβγαλε την προσπάθεια με την πρώτη, αλλά χτύπησε τη μπάλα στο ταμπλό και την κάρφωσε ανάποδα! ΕΥΚΟΛΟ 50ΑΡΙ.

Κένιον Μάρτιν (Ρόκετς): Χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να πάρει πάσα, να περάσει κάτω από το καλάθι και να καρφώσει. Καλή σκέψη και εκτέλεση, όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. 46 η βαθμολογία του.

Δεύτερος γύρος:

Κένιον Μάρτιν: Ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του, θρυλικού dunker, εκείνος του πάσαρε με τη βοήθεια του ταμπλό και ο παίκτης των Ρόκετς πήρε τη μπάλα, και αφού την πήγε χαμηλά, τελείωσε τη φάση με ανάποδο κάρφωμα. 47.2 η βαθμολογία του.

Τρέι Μέρφι: Απίθανη προσπάθεια, πήγε για τόμαχοκ με τα δύο χέρια, κατέβασε τη μπάλα χαμηλά και κάρφωσε ανάποδα με ανεμόμυλο. Απίστευτης δυσκολίας κάρφωμα, με την πρώτη κιόλας. 49.4 η βαθμολογία του.

Τζέρικο Σιμς: Κάρφωσε με τη μασχάλη και πήρε ένα γράμμα που είχε κρεμαστεί στο διχτάκι. Το άνοιξε, αυτό έγραφε 50, όμως η βαθμολογία του ήταν 47.8. Και ίσως ήταν και υψηλή.

Μακ ΜακΚλάνγκ: Και πάλι το έβγαλε με την πρώτη προσπάθεια. Με περιστροφή, με αέρινο στιλ, από πλάγια θέση, για ένα 49.8 που τον έστειλε στον τελικό με χασούρα 0.2 και στα δύο καρφώματα.

Τελικός:

Τρέι Μέρφι: Ωραία η πρώτη του προσπάθεια, πέταξε τη μπάλα, την έπιασε και με ανεμόμυλο τα κατάφερε αμέσως. Όχι κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί, όχι το καλύτερό του κάρφωμα στη βραδιά. 48.8 η βαθμολογία του. Στη δεύτερη προσπάθεια πήρε φόρα και μετά απο περιστροφή τέντωσε το σώμα του για ένα ωραίο τελείωμα. Και πάλι όμως, πολύ... απλό. Θύμισε Βινς Κάρτερ. Πήρε 49.2 και συγκέντρωσε 98 βαθμούς.

Μακ ΜακΚλάνγκ: Στην πρώτη του προσπάθεια πέρασε ξανά πάνω από άνθρωπο και με προσποίηση στον αέρα, τελείωσε με ανάποδο κάρφωμα. Εύκολο 50άρι. Ξανά. Και δεύτερο 50άρι αμέσως μετά, με ακόμα μία απίθανη φάση. 100 και λίγα ήταν.

Rising Stars Challenge!

Με τον Χοσέ Αλβαράντο να σημειώνει το νικητήριο τρίποντο η Team Pau επιβλήθηκε με 25-20 της Team Joakim στον τελικό του Rising Stars στο All Star Weekend στο Σολ Λέικ Σίτι.

Ο Χοσέ Αλβαράντο έχει κερδίσει μέσα από την δουλειά του την θέση του στο NBA και τους Πέλικανς, αλλά και κάθε λεπτό συμμετοχής. Αυτό έδειξε και στο Rising Stars, όπου οδήγησε την Team Pau (Gasol) στην νίκη με 25-20 επί της Team Joakim (Noah) στον τελικό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων το νικητήριο τρίποντο.

Ήταν το ιδανικό φινάλε σε μία - ακόμα - γιορτή και το καλύτερο πρώτο πιάτο για το All Star Weekend της Γιούτα, που ξεκίνησε με το Celebrity Game, όπου το SPORT24 κατέγραψε τις αντιδράσεις των... προπονητών Αντετοκούνμπο.

Ο Αλβαράντο αναδείχθηκε MVP του Rising Stars, αφού ήταν αυτός που καθόρισε τις εξελίξεις στον τελικό, σε ένα θεσμό όπου πήραν μέρος 21 πρωτοετείς και δευτεροετείς παίκτες και 7 παίκτες από το πρωτάθλημα της G-League, στην προσπάθεια του NBA να αναδείξει τους επόμενους σταρ της λίγκας.

Ο Αλβαράντο ήταν και αυτός που έκρινε τον πρώτο ημιτελικό, αφού είχε 13 πόντους στην νίκη της Team Pau (Gasol) επί της Team Deron (Williams) με 40-27. Στον δεύτερο ημιτελικό, η Team Joakim (Noah) επικράτησε με 40-32 της Team Jason (Terry) με 13 πόντους του Κουέντιν Γκράιμς των Νικς, στήνοντας το σκηνικό για τον τελικό που θα κρινόταν στους 25 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου