Τελευταία Νέα

23/8/23

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων των playoffs του Champions League!

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων των playoffs του Champions League.

Η Γαλατάσαραϊ έκανε την ανατροπή, η Μόλντε απάντησε όμως οι Τούρκοι πήραν τη νίκη 3-2 στη Νορβηγία στις καθυστερήσεις και μαζί σημαντικό προβάδισμα ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού του ζευγαριού στα playoffs του Champions League.

Η εικόνα αδικεί τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με τον Μάρτιν Έλινγκσον στο 8' και απλά έχασαν τη συγκέντρωσή τους για τέσσερα λεπτά στο 1ο μέρος. Στο 25' ο Σέρζιο Ολιβέιρα ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ που κόντραρε και στο 29' ο Μάουρο Ικάρντι έπιασε απευθείας βολέ από γέμισμα του Γιουνούς Ακγκιούν και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Τούρκους.

Η Μόλντε ήταν καταιγιστική, δημιουργούσε διαρκώς τελικές κι ευκαιρίες και εν τέλει έφτασε στην ισοφάριση με τον Κρίστοφερ Χάουγκεν στο 56'. Δεν επαναπαύτηκε και συνέχισε να δημιουργεί, όμως στο τέλος οι Τούρκοι χαμογέλασαν και μάλιστα χάρη σε έναν Νορβηγό. Ο Φρέντρικ Μίντσγε σκόραρε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην "τσιμπόμ".

Στη Χάιφα, Μακάμπι και Γιουνγκ Μπόις αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και θα λύσουν τις διαφορές τους στην Ελβετία. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και οι λιγοστές ευκαιρίες δεν κατέληξαν σε κάποιο γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα.

Η Κοπεγχάγη ήταν η μεγάλη νικήτρια στην Πολωνία, αφού το 1-0 επί της Ράκοβ των Ελλήνων της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ένα περιπετειώδες αυτογκόλ στο 9ο λεπτό, όταν σε σέντρα από αριστερά που κόντραρε, ο Μπόγκνταν Ρακοβίτσαν προσπάθησε να αποκρούσει αλλά έστειλε την μπάλα στην εστία του.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έφτασαν και σε γκολ με τον Γιάννη Παπανικολάου που ακυρώθηκε, είχε περισσότερες τελικές, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα της άφηνε πολλές πιθανότητες πρόκρισης.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, ο Αντώνης Τσιφτσής έμεινε στον πάγκο και ο Στράτος Σβάρνας ήταν εκτός αποστολής.

Στο "Άιμπροξ", Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν προσέφεραν ένα χορταστικό 2-2 στο κοινό της Γλασκόβης και όλα θα κριθούν στην Ολλανδία σε μία εβδομάδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο τέλος του 1ου μέρους με τον Αμπνταλάχ Σιμά, όμως οι φιλοξενούμενοι που είχαν σωρεία ευκαιριών ισοφάρισαν στο 61' με τον Ιμπραΐμ Σανγκαρέ.

Ο αγώνας δεν είχε τελειώσει και ο Ραμπί Ματόντο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Σκοτσέζους στο 76', όμως η ανωτερότητα των Ολλανδών μετουσιώθηκε σε νέο γκολ ισοφάρισης με τον Λουκ ντε Γιονγκ στο 80'.

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων των playoffs του Champions League:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Μονοπάτι πρωταθλητών:

  • Άντβερπ (Βέλγιο) - ΑΕΚ (Ελλάδα) 1-0 (16' Γιάνσεν)
  • Ράκοβ (Πολωνία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 0-1 (9' Ρακοβίτσαν)
  • Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) - Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-0
  • Μόλντε (Νορβηγία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 2-3 (8' Έλινγκσεν, 56' Χάουγκεν / 25' Ολιβέιρα, 29' Ικάρντι, 90+3' Μίτσγε)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών:

  • Ρέιντζερς (Σκωτία) - Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 2-2 (45' Σιμά, 76' Ματόντο / 61' Σανγκαρέ, 80' Ντε Γιονγκ)
  • Μπράγκα (Πορτογαλία) - Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 2-1 (51' Ρουίθ, 73' Τζαλό / 90+5' Μανσίνι)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Μονοπάτι πρωταθλητών:

  • 29/08 22:00 Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
  • 29/08 22:00 Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) - Μόλντε (Νορβηγία)
  • 30/08 22:00 ΑΕΚ (Ελλάδα) - Άντβερπ (Βέλγιο) (0-1)
  • 30/08 22:00 Κοπεγχάγη (Δανία) - Ράκοβ (Πολωνία)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών:

  • 29/08 22:00 Παναθηναϊκός (Ελλάδα) - Μπράγκα (Πορτογαλία) (1-2)
  • 30/08 22:00 Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Ρέιντζερς (Σκωτία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου