Τελευταία Νέα

24/9/23

KAE Παναθηναϊκός: Στον Πανερυθραϊκό με διπλό δελτίο ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ!

Στον Παναθηναϊκό έχουν συμφωνήσει με τον Πανερυθραϊκό ώστε να παραχωρήσουν τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ και να έχει διπλό δελτίο. Να μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην Elite League όσο και στη Basket League.

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν έχει κάνει μια τρομερή επένδυση στο μπάσκετ με πολλούς και σπουδαίους παίκτες σε όλες τις θέσεις του ρόστερ και είναι δύσκολο για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ όσο ταλαντούχος και αν είναι να βρει χρόνο να παίξει και να εξελιχθεί.

Για αυτό και τον Παναθηναϊκό πήραν την απόφαση και τα έχουν βρει με τον Πανερυθραϊκό ώστε ο νεαρός να πάει στην ομάδα που αγωνίζεται στην Elite League με το "διπλό δελτίο".

Από την σεζόν 2022/23 η ΕΟΚ αποφάσισε να πραγματοποιήσει το καθεστώς του "διπλού δελτίου". Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη της ομοσπονδίας, ένας σύλλογος μπορεί να παραχωρήσει παίκτες ηλικίας 18-21 ετών (γεννημένων δηλαδή από το 2002 έως το 2005 την φετινή σεζόν) σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, με τον παίκτη να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στις δύο ομάδες, αρκεί να μην ξεπεράσει το 50% των αγώνων στην ομάδα της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ο 18χρονος ψηλός θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί τόσο με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην Basket League (και στην EuroLeague), αλλά και στην Elite League με την φανέλα του Πανερυθραϊκού, ακόμα και σε διαδοχικές αγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου