Τελευταία Νέα

17/2/24

23η Aγωνιστική της Super League 1: Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2

Η Λαμία έκανε τεράστια ζημιά στον Παναθηναϊκό, πήρε την ισοπαλία 2-2 στη Λεωφόρο, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με δέκα παίκτες από το 39'. Καρλίτος (45+1') και Τσιλούλης (68') τα γκολ των Φθιωτών, Μπερνάρ (45+3') και Γερεμέγεφ (59') των πρασίνων.

Μεγάλο… φιάσκο για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην «ηρωική» Λαμία.

Αν και οι πράσινοι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 39′ δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν, μένοντας έτσι στο 2-2 κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Superleague.

Χαμένο έδαφος για τον Παναθηναϊκό ο οποίος έμεινε στους 51 βαθμούς και έδωσε την ευκαιρία στους συνδιεκδικητές του τίτλου να ξεφύγουν. Στους 34 βαθμούς η Λαμία η οποία έκανε αποφασιστικό βήμα για την είσοδο της στα playoffs.

Δοκάρι με το… καλησπέρα από τον Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πιο συγκεκριμένα μόλις στο 8’ ο Μαντσίνι βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Σπόραρ με τον Σλοβένο να σημαδεύει από κοντά το δοκάρι.

Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο μέρος η ατυχία χτύπησε για τα καλά το τριφύλλι, μιας και ο Φατίχ Τερίμ υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Στο 14’ ο Σπόραρ πέρασε εκτός αγωνιστικό χώρου με τον Αϊτόρ να παίρνει την θέση του, ενώ επτά λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Χουάνκαρ να νιώσει ενοχλήσεις με τον Μλαντένοβιτς να περνά στον αγωνιστικό χώρο.

Αποβολή για τον Μαρτίνεθ και δύο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 39’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τον Μαρτίνεθ να βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αϊκαντίν στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Παρόλα αυτά αυτοί που ευτύχισαν να προηγηθούν ήταν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους χάρη σε υπέροχη ατομική ενέργεια του Καρλίτος.

Ωστόσο η απάντηση των «πράσινων» ήταν άμεση με τον Μαντσίνι να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, να «σπάει» την μπάλα στον επερχόμενο Μπερνάρ κι εκείνος να τη στέλνει με δυνατό σουτ και μετά από κόντρα στα δίχτυα.

Ανατροπή με Γερεμέγεφ.

Ο Φατίχ Τερίμ έριξε στην επανάληψη τον Γερεμέγεφ με τον Σουηδό φορ να δικαιώνει τον Τούρκο τεχνικό για την επιλογή, μιας και στο 59′ ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με κοντινό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Βαγιαννίδη.

Ο Τσιλούλης «πάγωσε» την Λεωφόρο.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Λαμία κατάφερε να φέρει το ματς ξανά σε ισορροπία. Ο Τόσιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με τον Τσιλούλη να πηδά πιο ψηλά από όλους στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει έτσι το τελικό 2-2.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης.

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι- Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας) Χουάνκαρ (λ. τ. 23’ Μλαντένοβιτς) Ακαϊντίν Ούγκο-Ρούμπεν Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ) Μπερνάρ Μαντσίνι (78’ Λημνιός) Βέρμπιτς (λ. τ. 15’ Αίτόρ) Σπόραρ.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ- Σιμόν Σίντκλεϊ Τζανετόπουλος Παπαδόπουλος- Τζανδάρης, Νούνιες (67’ Τόσιτς)- Σλίβκα (82’Μάλτσι), Μαρτίνεθ Τσιλούλης (82’ Στάνκο)-Καρλίτος (58’ Κορνέζος).

Σκόρερ: 45’+3’ Μπερνάρ, 59’ Γερεμέγεφ-45’ Καρλίτος, 68’ Τισλούλης.

Κίτρινες: Βαγιαννίδης, Σιμόν, Σίντκλεϊ.

Κόκκινη: 40’ Μαρτίνεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου