Τελευταία Νέα

3/4/24

3η Aγωνιστική των playoffs της Super League 1: Ολυμπιακός - Άρης 3-0

Ο Ολυμπιακός πέρασε το εμπόδιο του Άρη, επικρατώντας 3-0 χάρη στα γκολ των Ελ Κααμπί (6'), Ντάνιελ Ποντένσε (60') και Ζοάο Καρβάλιο (89'). Πρώτο τρίποντο για τους ερυθρόλευκους στα playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα playoffs της Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον Άρη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και επικράτησαν 3-0 για την τρίτη αγωνιστική.

Οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχαν το πάνω χέρι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ελ Κααμπί άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό, με τον Μαροκινό στράικερ να χάνει πέναλτι στο 41ο λεπτό. O Ντάνιελ Ποντένσε διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρόλευκων στο 60', με τον Καρβάλιο στο 89' να βάζει το... κερασάκι.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 60 βαθμούς, ενώ ο Άρης παρέμεινε στην 5η θέση με 48 πόντους, πολύ μακριά από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο αγώνας:

Η πρώτη τελική στην αναμέτρηση ανήκε στον Άρη, με τον Οντουμπάτζο να σουτάρει από τα δεξιά και την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Τζολάκη. Ωστόσο, αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρωτοβουλία και να βρίσκει νωρίς το 1-0.

Στο 6' ο Φορτούνης από τα δεξιά έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, ο Ελ Κααμπί κινήθηκε μεταξύ των δύο αμυντικών του Άρη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να απειλούν και στο 16' ο Ροντινέι επιχείρησε να νικήσει τον Κουέστα με σουτ από τα δεξιά στην περιοχή.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε γύρω από την περιοχή του Άρη και προσπαθούσε είτε με κάθετες μεταβιβάσεις, είτε με γεμίσματα να σπάσει την άμυνα των κίτρινων. Στο 20' ο Κάρμο αστόχησε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είχε ευκαιρία και 11 λεπτά αργότερα, αλλά ο Ρόουζ έδρασε σωτήρια.

Στο 39' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Γιόβετιτς τροφοδότησε εξαιρετικά τον Ελ Κααμπί, ο οποίος ντρίμπλαρε μέσα στην περιοχή δύο φορές τον Μπράμπετς, την τρίτη ανατράπηκε με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μαροκινός στράικερ προσπάθησε να εκτελέσει α λα Πανένκα, ο Κουέστα έμεινε όρθιος και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Ο Άρης επιχείρησε να διορθώσει την κατάσταση με τρεις αλλαγές, ωστόσο ο Ολυμπιακός και στο β΄μέρος είχε το πάνω χέρι. Στο 55' ο Ποντένσε από τα αριστερά βρήκε στον χώρο τον Γιόβετιτς, ο οποίος εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, με τον Κουέστα να αποκρούει. Αυτή ήταν η προειδοποίηση και πέντε λεπτά αργότερα, οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Ο Έσε από τα αριστερά έδωσε στον Γιόβετιτς, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε έξω από την περιοχή, σημάδεψε γωνία και έκανε το 2-0. Στο 69ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή, με τον Ροντινέι να κρατάει την μπάλα με το πείσμα του, να σουτάρει από δύσκολη γωνία και τον τερματοφύλακα του Άρη να αποκρούει.

Η σπουδαιότερη στιγμή του Άρη στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή στο 84ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ πριν από το τελευταίο σφύριγμα. Ο Ρίτσαρντς από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, με τον Καρβάλιο να πλασάρει για το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαιτητής: Βατελιέ (Γαλλίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-2): Τζολάκης – Ροντινέι (85’ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς – Έσε, Τσικίνιο – Φορτούνης (71’ Μασούρας), Γιόβετιτς (82’ Ελ Αραμπί), Ποντένσε (71’ Ζέλσον) – Ελ Κααμπί (82’ Καρβάλιο).

ΑΡΗΣ (4-3-3): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Ρόουζ (46’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ (46’ Γκαρσία), Βερστράτε, Νταρίντα – Σαβέριο (46’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (78’ Φετφατζίδης), Μορόν (67’ Ανσαριφάρντ).

Σκόρερ: 6’ Ελ Κααμπί, 60’ Ποντένσε, 89’ Καρβάλιο.

Κίτρινες: 57’ Έσε, 72’ Ποντένσε - 39’ Μπράμπετς, 43’ Ζουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου