Τελευταία Νέα

7/4/24

4η Aγωνιστική των playoffs της Super League 1: Λαμία - Ολυμπιακός 1-5

Επιβλητική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Αθανάσιος Διάκος, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 5-1 της Λαμίας για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Πλέον οι ερυθρόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στην πρώτη μάχη με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League (11/4).

Ο Ολυμπιακός έκανε την δουλειά στην Φθιώτιδα με επιβλητικό τρόπο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 5-1 της Λαμίας στο Αθανάσιος Διάκος για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Πήραν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο και πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League (11/4).

Ο Στέβαν Γιόβετιτς έκανε το 1-0 στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 26' ο Μαυροβούνιος επιθετικός κέρδισε πέναλτι από τον Τσιλούλη και ο Ελ Κααμπί από τα έντεκα βήματα διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Στο 45+1' ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από το γύρισμα του Γιόβετιτς προς τον Ελ Κααμπί.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ με αυτογκόλ του Κορνέζου στο 81'. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έβαλε επίσης το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 85'. Το γκολ της τιμής πέτυχε ο Λέικ στο 88'.

Το σκορ αυτό επέτρεψε στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δώσει ακόμη περισσότερες ανάσες στους ποδοσφαιριστές του, ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης κόντρα στην τουρκική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός με αυτή τη δεύτερη σερί νίκη έφτασε τους 63 πόντους και συνεχίζει την μάχη του στα playoffs. Από την πλευρά της η Λαμία παραμένει στην έκτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 34 πόντους.

O αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπάθησε να βάλει πίεση προς την εστία του Κοσέλεφ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν στάθηκαν απειλητικοί πέρα από ένα σουτ εκτός περιοχής του Τόσιο Λέικ στο 7ο λεπτό που πέρασε άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 22ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Μαρτίνς με ωραίο τρόπο βρήκε τον Γιόβετιτς στα δεξιά της περιοχής, εκείνος έκανε την περιστροφή του σώματος του και με σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι.

Ο Γιόβετιτς έκλεψε την μπάλα από τον Τσιλούλη και στη συνέχεια ανατράπηκε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κοσέλεφ επέλεξε σωστά, όμως ο Μαροκινός σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία και έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και πέτυχε και τρίτο γκολ πριν από το τέλος του πρώτου μέρους.

Συγκεκριμένα στο 45+1', ο Γιόβετιτς πήρε την πάσα από τον Μασούρα στα δεξιά της περιοχής, έκανε το γέμισμα προς τον Κααμπί, με τον Παπαδόπουλο στην προσπάθειά του να διώξει να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε rotation στο δεύτερο μέρος, με τον Κίνι να περνάει στη θέση του Ροντινέι στο δεύτερο μέρος. Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με καλή στιγμή του Ολυμπιακού. Ο Ελ Κααμπί πήρε την μπάλα δεξιά της περιοχής, όμως κάλυψε ωραία ο Κοσέλεφ, που απέκρουσε.

Στο 50' ήταν σειρά της Λαμίας να φανεί. Ο Τσιλούλης μάζεψε πάνω παίκτες του, ελευθέρωσε στα αριστερά στον Λέικ, ο οποίος ελεύθερος στην περιοχή, σούταρε, όμως ήταν άστοχος. Στο 60' ο Ισπανός προπονητής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τους Αραμπί, Βέζο, με το μυαλό να βρίσκεται στη Φενέρμπαχτσε.

Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός, με τον Μεντιλίμπαρ να συνεχίζει το rotation. Στο 83' ο Μαρτίνς σούταρε από τα αριστερά της περιοχής, όμως ο Κοσέλεφ ήταν εκεί. Στο 78' ο Μασούρας απείλησε από τα δεξιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε.

Το τέταρτο γκολ των ερυθρόλευκων ήρθε στο 81'. Ο Μασούρας με τακουνάκι βρήκε τον Έσε στα δεξιά, εκείνος έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, ο Κορνέζος έβαλε το πόδι του, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Το παιχνίδι επιφύλασσε κι άλλα τέρματα πριν από το τελευταίο σφύριγμα. Στο 85ο λεπτό, ο Κορνέζος έκανε λάθος γύρισμα προς τον τερματοφύλακα. Ο Αραμπί, χάρη στην εμπειρία του, αξιοποίησε το λάθος, πέρασε υπέροχα τον Κοσέλεφ και πέτυχε ένα ακόμη γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στοχεύοντας πλέον τα 100. Στο 88' η Λαμία μείωσε, με τον Τόσιτς να δίνει στον Λέικ, εκείνος να προσποιείται ωραία πάνω στον Άμπι και να μειώνει σε 5-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος.

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).

Συνθέσεις:

Λαμία: Κοσέλεφ – Σιμόν (65’ Τόσιτς), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ - Νιούνιες, Στάνκο (46’ Μάλτσι)- Μαρτίνεθ (76’ Κοντονίκος), Σλίβκα (46’ Τζανδάρης), Τσιλούλης (65’ Βασιλαντωνόπουλος) – Λέικ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι (46’ Κίνι), Ρέτσος (58’ Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς - Έσε, Όρτα (71’ Ιμπόρα), Μασούρας, Ζέλσον(71’ Καμπράλ) - Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί (58’ Ελ Αραμπί).

Σκόρερ: 22’ Γιόβετιτς, 26’ πεν. Ελ Κααμπί, 45’+1’ αυτ. Παπαδόπουλος, 81’ αυτ. Κορνέζος, 85’ Ελ Αραμπί, 88’ Λέικ.

Κίτρινες: 37’ Ρέτσος, 60’ Σιμόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου