Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το Super Cup που είναι ο 84ος τίτλος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι Ερυθρόλευκοι νίκησε για δεύτερη φορά τους τελευταίους εννέα μήνες τον ΟΦΗ σε τελικό διοργάνωσης και κατέκτησε το πέντε τρόπαιό του στο Super Cup. Χάρη σε αυτόν τον τίτλο οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν τους 338 σε ομαδικά αθλήματα.
Πέμπτη συμμετοχή σε τελικό Super Cup, πέμπτη κατάκτηση! Ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο του υπερπρωταθλητή Ελλάδας στο Παγκρήτιο επικρατώντας με 3-0 του ΟΦΗ στην παράταση και έκανε ποδαρικό στο 2026 με το τρόπαιο του Super Cup.
Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τα 84 τρόπαια στο ποδόσφαιρο μετά από έναν τελικό που μπορεί να μην είχε τις μεγάλες στιγμές στα 90′ ωστόσο στην παράταση τους αποζημίωσε όλους.
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός “έπιασε” τους 338 τίτλους σε ομαδικά αθλήματα μετά το 6/7 τη φετινή σεζόν.
Ο Αλέξης Καλογερόπουλος που αντικατέστησε τον τραυματία Ζουλιάν Μπιανκόν στο 89′ κέρδισε πέναλτι και σκόραρε το δεύτερο γκολ για να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή του τελικού, την ώρα που ο Ταρέμι ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ο Γιαζίτζι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.
Πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ήταν και ο Τζολάκης που έκανε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στην οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ αλλά τελικά βρήκε τις λύσεις μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας με τις στημένες φάσεις να παίζουν καταλυτικό ρόλο.
Ο αγώνας:
Οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ και ενδεικτικό αυτού είναι το ότι οι πρώτες τελικές προσπάθειες ήρθαν με μακρινά σουτ.
Η μεγαλύτερη – και μοναδική αλλά καθαρή – φάση του ΟΦΗ καταγράφηκε στο 24′ όταν ο Νους έκανε την ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε στον αμαρκάριστο Σαλσίδο που στο τετ α τετ νικήθηκε από τον εκπληκτικό Τζολάκη.
Οι Πειραιώτες είχαν παράπονα στο 35ο λεπτό όταν το υπέροχο γκολ που σημείωσε ο Μουζακίτης με συρτό σουτ δεν μέτρησε. Ο Τσακαλίδης άφησε τη φάση να εξελιχθεί πριν σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον Ταρέμι και στην προσπάθεια του Ιρανού για ψαλίδι. Όπως φάνηκε και από το ριπλέι, ο Ιρανός φορ του Ολυμπιακού δεν βρίσκει τον Γκονθάλεθ που έπεσε θεατρικά κρατώντας το κεφάλι του, με τον VAR να μην καλεί τον πρώτο να κάνει on-field review.
Το δεύτερο μέρος ήταν μονόλογος για τον Ολυμπιακό, που έβλεπε τον Ποντένσε να παίρνει πρωτοβουλίες και να απειλεί, με τον Μαρτίνς να δημιουργεί τη μεγαλύτερη φάση στο 72′ όταν ο Μαρτίνς μετά την απόκρουση του Χριστουγεώργου έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ μάζεψε σταθερά.
Ο κίπερ των Κρητικών σταμάτησε και τον Έσε στο 85′ και τον Ταρέμι στο 86′, με τους Κρητικούς να έχουν δύο καλές στιγμές με τον Φούντα. Μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση αφού στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χριστογεώργος έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα στην εκτέλεση φάουλ του Ροντινέι.
Οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι στο 93′ όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Καλογερόπουλος προσπάθησε να διεκδικήσει την κεφαλιά αλλά ο Κωστούλας με το χέρι τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο Ταρέμι ανέλαβε την εκτέλεση στο 95′ και με κεραυνό έκανε το 1-0 για να πανηγυρίσει το 12ο γκολ του στην 20ή συμμετοχή του σε όλες τις διοργανώσεις!
Ο ΟΦΗ είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 99′ όταν ο Ισέκα από πλάγια θέση έπιασε το σουτ αλλά ο Τζολάκης με νέα εκπληκτική απόκρουση κράτησε το μηδέν.
Οι Ερυθρόλευκοι σφράγισαν τη νίκη στο δεύτερο μέρος της παράτασης και πανηγύρισαν το τρόπαιο. Στο 107′ από εκτέλεση φάουλ του Μουζακίτη από τα δεξιά ο Καλογερόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0.
Τρία λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ επενέβη στην κεφαλιά του Κοστίνια στο 110′.
Και μετά πήρε τη σκυτάλη ο Γιαζίτζι που μετρούσε ελάχιστα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε εκπληκτική ενέργεια, ντρίμπλαρε και εκτέλεσε με διαγώνιο σουτ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0, ενώ έχασε και τεράστια ευκαιρία στο 116′ για να πετύχει τέταρτο τέρμα.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Παγκρήτιο.
Διαιτητής: Τσακαλίδης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (91′ Κοστίνια), Ρέτσος, Μπιανκόν (89′ λ. τρ. Καλογερόπουλος), Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Μαρτίνς (110′ Γιαζίτζι), Τσικίνιο (90+3′ Γιάρεμτσουκ), Ποντένσε (102′ Στρεφέτσα), Ταρέμι (106′ Νασιμέντο).
ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Κρίζμανιτς, Κωστούλας (106′ Νέιρα), Λαμπρόπουλος (106′ Πούγγουρας), Γκονθάλεθ, Αποστολάκης, Ανδρούτσος, Χατζηθεοδωρίδης (68′ Μπαΐνοβιτς), Σενγκέλια (68′ Φούντας / 90+5′ Ισέκα), Νους (84′ Θεοδοσουλάκης), Σαλσίδο.
Σκόρερ: 95′ πεν. Ταρέμι, 107′ Καλογερόπουλος, 113′ Γιαζίτζι.
Κίτρινες: Έσε, Μαρτίνς / Σαλσίδο, Ανδρούτσος, Αποστολάκης, Κωστούλας, Λαμπρόπουλος, Νέιρα.
ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ SUPER CUP:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 (1980, 1987, 1992, 2007, 2025)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3 (1988, 1993, 1994)
ΑΕΚ 2 (1989, 1996)
Η λίστα με τους 338 τίτλους του Ολυμπιακού¨¨
- Ποδόσφαιρο: 84
- Πόλο Ανδρών: 73
- Βόλεϊ Ανδρών: 65
- Μπάσκετ Ανδρών: 35
- Πόλο Γυναικών: 31
- Βόλεϊ Γυναικών: 22
- Μπάσκετ Γυναικών: 16
- Χάντμπολ Ανδρών: 12
Αναλυτικά οι “ερυθρόλευκοι” τίτλοι
- Ποδόσφαιρο 84 (UEFA Europa Conference League: 1, Βαλκανικό κύπελλο: 1, Πρωταθλήματα: 48, Κύπελλα: 29, Super Cup Ελλάδας: 5)
- Πόλο Ανδρών 72 (LEN Champions League: 2, LEN Super Cup: 1, Πρωταθλήματα: 39, Κύπελλα: 26, Super Cup: 5)
- Βόλεϊ Ανδρών 65 (Κύπελλα Κυπελλούχων: 2, CEV Challenge Cup: 1, Πρωταθλήματα: 32, Κύπελλα: 19, League Cup “Νίκος Σαμαράς”: 8, Super Cup: 3)
- Μπάσκετ 35 (Διηπειρωτικό Κύπελλο: 1, Πρωταθλήματα Ευρώπης: 3, Πρωταθλήματα Ελλάδας: 15, Κύπελλα Ελλάδας: 12, Super Cup Ελλάδας: 4)
- Πόλο Γυναικών 31 (Len Euroleague: 3, Len Trophy: 1, Len Super Cup: 3, Πρωταθλήματα: 15, Κύπελλα: 6, Super Cup: 3)
- Βόλεϊ Γυναικών 22 (CEV Challenge Cup: 1, Πρωταθλήματα: 9, Κύπελλα: 11, Super Cup: 1)
- Μπάσκετ Γυναικών 15 (Πρωταθλήματα: 9, Κύπελλα: 6, Super Cup: 1)
- Χάντμπολ 12 (Πρωταθλήματα: 5, Κύπελλα: 3, Σούπερ Καπ 4)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου