Τελευταία Νέα

15/1/11

Μαρούσι - Περιστέρι 81-79


Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά όπου το Μαρούσι επικράτησε με 81-79 του Περιστερίου στις λεπτομέρειες, πετυχαίνοντας την 7η νίκη του.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή και κάλυψαν διαφορά 13 πόντων με την οποία έχαναν και μάλιστα πήραν το προβάδισμα με σκορ 71-72.


Ωστόσο, ένα παλικαρίσιο τρίποντο του Κλεμέντε στα 52'' πριν το τέλος του αγώνα έκανε το σκορ 76-72 και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς υπέρ του Αμαρουσίου.

Με δύο βολές του Χουέρτας στα 16'' πριν το τέλος του αγώνα το σκορ έγινε 78-74, όμως ο Μάντζαρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Μείωσε από τα 6.75μ. όμως τίποτα δεν άλλαξε και οι παίκτες του Αλεξανδρή έφτασαν στην 7η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Το ματς ήταν ισορροπημένο καθώς όσες φορές κι αν κάποια ομάδα ξέφυγε η άλλη έβρισκε στόχο για να επιστρέφει στο σκορ και να ισοφαρίζει. Στο τέλος όμως η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Αμαρουσίου που έφτασε αισίως τις 7 νίκες στην Α1 Ανδρών.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Χουέρτας με 22 πόντους και πέντε ριμπάουντ ενώ 11 πόντους έκαστος πέτυχαν οι Γκαγκαλούδης και Κλεμέντε. Από το Περιστέρι που είχε πέντε παίκτες (Μάντζαρης, Κινγκ, Σκοτ, Πέτρουλας, Λούμπι) με διψήφιο αριθμό πόντων ξεχώρισε ο Κινγκ με 17 πόντους.

Ο αγώνας

Το Περιστέρι αν και φιλοξενούμενο μπήκε δυναμικά στο παρκέ και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, χτίζοντας στο 7' μία διαφορά 9 πόντων (6-15). Με τρίποντο του Μότσνικ οι παίκτες του Πεδουλάκη προηγήθηκαν με +10 (8-18), πριν οι γηπεδούχοι απαντήσουν με σερί 6-0 και μειώσουν σε 14-18 στο τέλος του α' δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την απόδοσή τους όμως τα νεύρα ήταν πολλά σε ένα ματς πολύ αμφίρροπο και σημαντικό για τις δύο ομάδες που άρχισαν να συμβαδίζουν. Μετά το 21-21, το Μαρούσι προηγήθηκε με σκορ 29-27, όμως ένα επιμέρους σκορ 12-3 για τους γηπεδούχους τους έφερε σε θέση ισχύος. Σε εκείνο το ματς πήγε να χαλάσει καθώς οπαδοί του Αμαρουσίου χτυπούσαν το πλέξιγκλας πίσω από τον πάγκο του Περιστερίου και ο Πεδουλάκης δέχτηκε επίθεση από έναν οπαδό.

Η διακοπή έγινε στο 1.12'' πριν το τέλος του ημιχρόνου και τελικά με ένα καλάθι του Παπανικολάου διαμορφώθηκε το 41-32 της ανάπαυλας. Κατά τη 15λεπτη διακοπή οι διαιτητές ζήτησαν να γίνει διαχωρισμός των οπαδών των δύο ομάδων.

Ματς για γερά νεύρα

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν με 46-36 και 49-40 χάρη στους Κογιαντίνοβιτς, Γκαγκαλούδη. Πάντως, το Περιστέρι δεν τα παράτησε και κατάφερε με επιμέρους σκορ 9-2 να μειώσει σε 59-56 και να αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς με το Μαρούσι στο δ΄δεκάλεπτο.

Στην κρίσιμη περίοδο, το Μαρούσι μπήκε με σερί 5-0 και ξέφυγε με 64-56, ενώ ο Χουέρτας έφερε και πάλι τους γηπεδούχους σε διψήφια διαφορά πόντων (66-56). Με καλάθι και φάουλ του Λούμπι που έγραψε το 71-72 το ματς πήρε φωτιά στο δίλεπτο πριν το τέλος του αγώνα, καθώς η ομάδα του Πεδουλάκη πέτυχε την ανατροπή.

Δύο βολές του Σιαμανδούρα και ένα τρίποντο του Κλεμέντε στα 52'' πριν το τέλος άλλαξαν και πάλι το μομέντουμ του αγώνα υπέρ του Αμαρουσίου. Ο Χουέρτας έκανε το 80-76 με βολές, ενώ είχε προηγηθεί ένα ακόμα δικό εύστοχο ζευγάρι (78-74), και ο Μάντζαρης με τρίποντο μείωσε στον πόντο (80-79) πριν τελικά ο Γκαγκαλούδης με 1/2 βολές γράψει το τελικό 81-79. Το σουτ του Σκοτ στο τέλος δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 41-32, 59-56, 81-79

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπάγκαριτς 9, Ακεψιμαϊδης 2, Χουέρτας 22(3), Χαριτόπουλος 7, Γκαγκαλούδης 11(1), Βαβάτσικος, Κλεμέντε 11(2), Κογιαντίνοβιτς 7(1), Σιαμανδούρας 2, Κόμματος 10(2).

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Μάντζαρης Β. 10(3), Κινγκ 17, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης Α., ΣΚΟΤ 11(3), Τσιάκος 6, Πέτρουλας 10(2), Λούμπι 15, Μότσνικ 3(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου