Τελευταία Νέα

16/6/11

Oλυμπιακός - Ανακοίνωσε και επίσημα τον Μαρκάνο η ΠΑΕ!



Ο Ιβάν Μαρκάνο παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Ισπανό να παίρνει την φανέλα με το "23" και να τονίζει πως θέλει το Πρωτάθλημα με τον Θρύλο. Πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο του μονοετές συμβόλαιο, ξεκαθαρίζοντας πως μπορεί να παίξει το ίδιο καλά είτε ως μπακ, είτε σαν στόπερ.Την απόκτηση του Ιβαν Μαρκάνο από τη Βιγιαρεάλ για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού, ανακοίνωσε την Πέμπτη (16/6) και επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Ισπανός είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων μετά τον Φράνκο Κοστάνσο.


Παίκτης του Ολυμπιακού για τον επόμενο χρόνο θα είναι ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Βιγιαρεάλ για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού, όπως ανακοίνωσε και επίσημα την Πέμπτη (16/6) η πειραϊκή ΠΑΕ.

Ο 24χρονος αμυντικός (23/6/1987) μεταγράφηκε το 2009 από την Σανταντέρ στο "κίτρινο υποβρύχιο" και πέρσι αγωνίστηκε επίσης ως δανεικός στην Χετάφε. Τον ποδοσφαιριστή ήθελε και η Οσασούνα αλλά ο Μαρκάνο προτίμησε τον Ολυμπιακό εξαιτίας της παρουσίας του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας αλλά και την συμμετοχή των πρωταθλητών Ελλάδας στο επόμενο Champions League. Στην συμφωνία της μετακίνησης του από την Βιγιαρεάλ στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει οψιόν αγοράς.

O Ισπανός αριστερός μπακ πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο Metropolitan και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ για να βάλει την υπογραφή του στο νέο του μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, ως δανεικός για ένα χρόνο από τη Βιγιαρεάλ.O Ιβάν Μαρκάνο φωτογραφήθηκε με την φανέλα με το "23".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο:

"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού αμυντικού Ιβάν Μαρκάνο. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε σήμερα μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη μορφή δανεισμού".

Ο Ισπανός αμυντικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του σχολιάζοντας τα εξής: "Επέλεξα τον Ολυμπιακό γιατί αποτελεί κίνητρο για μένα. Εκτός από τον Βαλβέρδε έχω μιλήσει και με τον Φουστέρ τον οποίο γνωρίζω από την Βιγιαρεάλ και ξέρω πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Περισσότερο, βέβαια, έχω κουβεντιάσει με τον προπονητή μου, καθώς ο κ. Βαλβέρδε μου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ήταν καλό να έρθω στον Ολυμπιακό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ομάδα και θέλω να κατακτήσουμε και πάλι το Πρωτάθλημα. Γνωρίζω, γενικά, αρκετά καλά την νέα μου ομάδα, ξέρω αρκετούς από τους νέους μου συμπαίκτες, όπως και ορισμένες ελληνικές ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή της Superleague, στις οποίες υπάρχει έντονος ανταγωνισμός",  ήταν τα πρώτα λόγια του Ιβάν Μαρκάνο.


Στη συνέχεια και με αφορμή την ερώτηση που θέσαμε στον Ιβάν Μαρκάνο για την θέση που αγωνίζεται, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής μας έδωσε την εξής απάντηση: "Νιώθω άνετα να παίζω και στις δύο θέσεις. Αν παρακολουθήσετε τους αγώνες μου που έχω παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα θα δείτε πως έχω κάνει πολλά ματς παίζοντας και στις δύο θέσεις. Πιστεύω πως μπορώ να παίξω εξίσου καλά και στους δύο ρόλους, είτε ως αριστερό μπακ, είτε ως κεντρικός αμυντικός. Το ότι μπορώ, θα μπορέσω να σας το αποδείξω σύντομα και στην πράξη. Νομίζω πως και ο προπονητής μου, ανάλογα το παιχνίδι, θα με υπολογίζει κανονικά και για τις δύο θέσεις", είπε με αρκετή αυτοπεποίθηση το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θρύλου, ενώ είχε καλά λόγια για τους Αβραάμ και Μέλμπεργκ αλλά και τον Ραούλ Μπράβο. "Ο Ολυμπιακός έχει δύο εξαιρετικούς και πολύ έμπειρους παίκτες στο κέντρο της άμυνας του, τον Παπαδόπουλο και τον Μέλμπεργκ, οι οποίοι είναι διεθνείς. Ελπίζω να σταθώ και εγώ στο ύψος των περιστάσεων και να συνεισφέρω στην ομάδα. Πολύ καλός ήταν και ο Ραούλ Μπράβο, που έφυγε από τον σύλλογο. Όλοι τους έχουν κάνει μεγάλη καριέρα.

Ο Ιβάν Μαρκάνο ήρθε στον Ολυμπιακό με μορφή δανεισμού από την Βιγιαρεάλ, δίχως οψιόν αγοράς, υπογράφοντας με τους ερυθρόλευκους μονοετές συμβόλαιο. Για το αν επιθυμεί, λοιπόν, ο Ισπανός μπακ να συνεχίσει στο μέλλον την καριέρα του στους ερυθρόλευκους, τόνισε: "Αρχικά έχω έρθει για ένα χρόνο και όταν τελειώσει η χρονιά αυτή, αναλόγως το αν είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Έτσι και αλλιώς αν η μία από τις δύο πλευρές δεν μείνει ευχαριστημένη στο τέλος, τότε δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία".

Ο Ιβάν Μαρκάνο με την ερυθρόλευκη φανέλα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου