Τελευταία Νέα

2/7/18

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 : Κροατία – Δανία 1 - 1 (Πεν.: 3-2) (Φάση των "16")

                                     
Ντάνιελ Σούμπασιτς και Κάσπερ Σμάιχελ έκαναν από τρεις αποκρούσεις πέναλτι στην αναμέτρηση της Κροατίας με τη Δανία, όμως η παρέα του Λούκα Μόντριτς πήρε τη νίκη πρόκριση στη διαδικασία (3-2).
Δύο γκολ στα πρώτα τέσσερα λεπτά, κανένα στα επόμενα 130 μαζί με τις καθυστερήσεις κι όμως η αναμέτρηση της Κροατίας με τη Δανία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου άφησε τους φιλάθλους με κομμένη την ανάσα, μέχρι να κριθεί από τους δύο τερματοφύλακες. Ντάνιελ Σούμπασιτς και Κάσπερ Σμάιχελ έκαναν από τρεις επεμβάσεις πέναλτι, με τον Δανό να κάνει τη μία στην παράταση (σε προσπάθεια του Λούκα Μόντριτς) και τον Κροάτη όλες στην εξτρά διαδικασία. Το 1-1 της κανονικής διάρκειας από τα (τυχερά) τέρματα των Ματίας Γέργκενσεν και Μάριο Μάντζουκιτς έγινε νίκη με 3-2 από τα 11 μέτρα για τους Κροάτες.
Στην επόμενη φάση, οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία το Σάββατο (21:00), με τη Δανία να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει την καλύτερη πορεία της στον θεσμό (1998).

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ.


Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν μόλις 220 δευτερόλεπτα για να σκοράρουν και οι δύο και το πέτυχαν χάρη σε μεγάλες δόσεις τύχης. Στο τέρμα των Δανών, πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, οι Κροάτες απέτυχαν να διώξουν την μπάλα από τη μικρή περιοχή τους, αλλά το σουτ του Ματίας Γέργκενσεν χρειάστηκε να περάσει από έναν αριθμό σωμάτων και να εξοστρακιστεί σε Ντάνιελ Σούμπασιτς και δοκάρι για να καταλήξει στα δίχτυα. 
Ομοίως, στο 4', μετά από καλή ομαδική ενέργεια της Κροατίας, η μπάλα απομακρύνθηκε αλλά βρήκε σπόντα σε δύο Δανούς αμυνομένους και στρώθηκε στον Μάντζουκιτς για το 1-1. Έκτοτε, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα επόμενα 10 σουτ που σημείωσαν στο 1ο ημίχρονο.

Ο ΕΡΙΚΣΕΝ "ΕΞΑΣΦΑΝΙΣΤΗΚΕ" ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ.


Ο Κρίστιαν Έρικσεν ήταν η δημιουργική "όαση" στα τρία παιχνίδια ομίλου της Δανίας και ο MVP της χώρας του μέχρι στιγμής. Παρ' όλα αυτά, την ώρα της κρίσης, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Επηρεασμένος από τους παίκτες που έτρεχαν διαρκώς δίπλα του, ο "εγκέφαλος" της Τότεναμ δεν πήρε πολύ την μπάλα στα πόδια του και βρισκόταν διαρκώς πίσω από κάποιον αντίπαλο, με συνέπεια να μην συμμετέχει πολύ στον αγώνα. 
Οι Δανοί, πάντως, δημιούργησαν κάποια ρήγματα στην άμυνα των Κροατών, στηριζόμενοι κυρίως στη δύναμη και στα βαριά κορμιά και όχι στην ποιότητα ή την ταχύτητα, απόντος και του Πιόνε Σίστο που έβλεπε το παιχνίδι από τον πάγκο. Ο Γιουσούφ Πόουλσεν που έβγαινε στα πλάγια είχε καλή απόδοση και προκάλεσε προβλήματα.

ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.


Η Κροατία αποτελέι τη 2η ομάδα στη διοργάνωση στα σπριντ ανά αγώνα και μία από τις κορυφαίες στα χιλιόμετρα που καλύπτουν οι παίκτες της. Το έδειξε και στο 1ο ημίχρονο της συνάντησης, όταν κυρίως οι Άντε Ρέμπιτς από δεξιά και Ίβαν Πέρισιτς από αριστερά "κατάπιναν" χιλιόμετρα στην προσπάθεια να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία αλλά τελικά δημιούργησαν λίγες φάσεις και δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ.
Όταν στο 2ο ημίχρονο η Δανία πήρε τον έλεγχο λόγω της εισόδου του Λάσε Σένε, η Κροατία έκανε περίπου... μισή ώρα για να ακουμπήσει μπάλα και να πατήσει στο γήπεδο των Δανών. Τα προσόντα της εξουδετερώθηκαν από το έξυπνο παιχνίδι των Σκανδιναβών, που κλείνοντας τους χώρους, απέφυγαν τις αντεπιθέσεις και κατέστησαν αχρείαστα τα σπριντ των Κροατών.

NO ΠΕΡΙΟΧΗ, NO PARTY.


Η Κροατία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του 1ου ημιχρόνου και στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Δανία ισορρόπησε κάπως τον αγώνα με την είσοδο του Σένε στην ανάπαυλα, ωστόσο οι δύο ομάδες είχαν μία κοινή συνισταμένη στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορούσαν να παρουσιαστούν αποτελεσματική στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου.

Για την Κροατία, ο παίκτης που αγωνιζόταν πιο πίσω από όλους τους μέσους και επιθετικούς, ο Μόντριτς, ήταν αυτός με τις περισσότερες ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου στο 1ο ημίχρονο με 9 (στις 15). Κανείς από τους συμπαίκτες του που είχαν επιφορτιστεί με δημιουργικά καθήκοντα δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα όταν πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή και γι' αυτό καταγράφηκαν τόσα μακρινά σουτ. Ομοίως, στο 2ο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, οι δύο ομάδες μαζί είχαν μόλις 39 επιτυχημένες πάσες (σε 64) αθροιστικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και μόλις μία (η Δανία) εντός αντίπαλης περιοχής.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ.


Ντάνιελ Σούμπασιτς και Κάσπερ Σμάιχελ αποτελούν δύο από τους πιο καλούς τερματοφύλακες του πλανήτη στα πέναλτι. Ο Κροάτης είχε 17/50 στην καριέρα του, ο Δανός 19/69 μέχρι αυτό το παιχνίδι και κανείς παίκτης δεν είχε όρεξη να τους αντιμετωπίσει από τα 11 μέτρα. 
Το έκανε ο Μόντριτς στην παράταση και ο Σμάιχελ έπιασε το 4ο από τα 6 πέναλτι που του έχουν εκτελέσει φέτος. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στην εξτρά διαδικασία, όπου έκανε ακόμη δύο επεμβάσεις. Μόνο που ο Σούμπασιτς ήταν ακόμα καλύτερος σε αυτό το σημείο και με τρεις επεμβάσεις, τις πρώτες του για φέτος (είχε 0/7), έδωσε την πρόκριση στη χώρα του.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: "Νίζνι Νόβγκοροντ" (Νίζνι Νόβγκοροντ)
Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)
Βοηθοί: Ερνάν Μαϊντάνα (Αργεντινή), Χουάν Πάμπλο Μπελάτι (Αργεντινή)
Τέταρτος διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Παραγουάη)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81' Πίβαριτς), Μπρόζοβιτς (71' Κόβατσιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (108' Μπάντελ), Πέρισιτς (97' Κράμαριτς)
ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιερ, Μ. Γέργκενσεν, Κνούντσεν, Κρίστενσεν (46' Σένε), Μπρέιθγουεϊτ (105' Σίστο), Έρικσεν, Ντιλέινι (98' Κρον Ντέλι), Πόουλσεν, Κορνέλιους (66' Ν. Γέργκενσεν) 
Γκολ: 4' Μάντζουκιτς / 1' Μ. Γέργκενσεν
Κίτρινη κάρτα: 115' Μ. Γέργκενσεν
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου