Τελευταία Νέα

30/9/18

5η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1

Ταιριάζει απόλυτα η φράση «έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι» στο ματς του Ολυμπιακού για τον ΠΑΟΚ. Φυσικά η γνωστή φράση ταιριάζει στον ΠΑΟΚ που έφυγε από το Καραϊσκάκη με το νικηφόρο 1-0 χωρίς να κάνει ούτε μία(!) κλασική ευκαιρία στον Ολυμπιακό!15-1 οι τελικές στο δεύτερο ημίχρονο, 23-4 οι τελικές σε όλο τον αγώνα υπέρ των ερυθρολεύκων!
Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματικά «πάτησαν» τον ΠΑΟΚ σε όλο τον αγώνα ο οποίος πέρασε ελάχιστες φορές το κέντρο και δεν κατάφεραν να βάλουν την μπάλα μέσα στο πλεκτό για να πάρουν εκείνοι το πάνω χέρι στο ματς.
Οι γηπεδούχοι σε όλο το ματς είχαν 23 τελικές, με τους «ασπρόμαυρους» 4. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι γηπεδούχοι έκαναν 15 τελικές, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις μία με τον Πρίγιοβιτς στις καθυστερήσεις του ντέρμπι.
ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ.

Πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι όμως το οποίο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο σκορ! Ο
ι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν φάσεις, ήταν κερδισμένοι σε όλες τις στημένες μπαλιές αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και να πάρουν το πάνω χέρι στο ματς, παρότι το άξιζαν.
Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ! Φάουλ από τον Φορτούνη με τον Καμαρά να κάνει την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης να διώχνει! Στην επαναφορά ο Βούκοβιτς πήγε να κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός άσκησε τεράστια επίθεση στον ΠΑΟΚ και δεν τον άφησε στιγμή να κάνει το παιχνίδι του μέσα στο Καραϊσκάκη. Ήταν ελάχιστες οι φορές που πέρασε το κέντρο ο ΠΑΟΚ με την μπάλα στα πόδια, αφού ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα.
Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να απειλεί με στημένες μπάλες και κάθε εκτέλεση του Φορτούνη να αποτελεί και μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αλλά ανεκμετάλλευτη!
Στο 13' ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ με τον Λάζαρο να στέλνει την μπάλα άουτ με το κεφάλι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το φάουλ του Φορτούνη στο 22' με την κεφαλιά του Μεριά. Μία ακόμη καλή ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» στο 32' όταν ο Ομάρ σέντραρε από τα δεξιά, ο Χασάν έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.
Επτά λεπτά μετά ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι από στημένη μπάλα, όταν ο Φορτούνης «γέμισε» με φάουλ, ο Μεριά πήρε τηνκεφαλιά και η μπάλα πήγε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε παθητικό ρόλο και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε μία απ' όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν!
ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ...
Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου της αναμέτρησης ήταν το εντελώς αντίθετο από τη ροή του αγώνα! Ο ΠΑΟΚ από το πουθενά κατάφερε να προηγηθεί στο 49'...
Οι Θεσσαλονικείς βγήκαν από τα αριστερά της επίθεσης με τον Λάζαρο να μην ακολουθεί τον Βιεϊρίνια και ο παίκτης του ΠΑΟΚ εντελώς μόνος του μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε το γύρισμα για τον Πέλκα, με τον μέσο των φιλοξενούμενων να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και τον Γιαννιώτη να κόβει την πορεία της προς το τέρμα αλλά ο Βούκοβιτς στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Πειραιά για το 0-1!
ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ!
Μετά το αυτογκόλ του Βούκοβιτς ο Ολυμπιακός έπαιζε τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο! Όμως συνεχίστηκε η δυστοκία στην τελική προσπάθεια και δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.
Στο 54' Ο Ποντένσε βγήκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Φορτούνη ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Πασχαλάκη και οκτώ λεπτά ο Ποντένσε και πάλι σέντραρε από τα δεξιά με τον Χασάν όμως να κόβει την κεφαλιά του Λάζαρου αφού δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν από πίσω του ο συμπαίκτης του και μπήκε στη φάση, στην επαναφορά της μπάλας ο Μπουχαλάκης σούταρε άουτ στην κίνηση.
Στο 64' ο Ομάρ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Φορτούνη να σουτάρει στην κίνηση και ενώ η μπάλα είχε πορεία προς την μπάλα βρήκε πάνω στον Χασάν! Δέκα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης «γέμισε» από εκτέλεση φάουλ με τον Μεριά και πάλι να παίρνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεσή του προς τον ΠΑΟΚ και στο 83' είχε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Εκτελέστηκε το φάουλ με τον Γκιγιέρμε να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Χασάν από κοντά να κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Πασχαλάκη!
Στο 90' μία ακόμη ωραία κάθετη μπαλιά του Ποντένσε, με τον Χασάν να κάνει το κοντρόλ και να γυρνάει προς την εστία κάνοντας το πλασέ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε και ο Γκερέρο στην επαναφορά πλάσαρε παράλληλα από την εστία από πλάγια θέση!
Είχαν μπει πλέον οι καθυστερήσεις και ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν στο 90+7' ο Χασάν μετά από ατομική προσπάθεια μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, πλάσαρε αλλά η προσπάθειά του κατέληξε ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων και λίγο αργότερα ήρθε το σφύριγμα της λήξης...
Ο Ολυμπιακός έτσι έχασε ένα ματς το οποίο έδειχνε πως θα εξελιχθεί σε άνετη νίκη, σύμφωνα με τα όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο ΠΑΟΚ χωρίς ευκαιρία μπόρεσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς και τον Θρύλο να μένει με την «γεύση» της καλής εμφάνισης στο πρώτο του ντέρμπι της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: San Fedayi (SWI)
Βοηθοί: Sladan Josipovic (SWI), Bekim Zogaj (SWI)
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82' Γκιλιέρμε), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Χασάν.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ), Πέλκας (58' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
Γκολ: / 49' Βούκοβιτς (αυτογκόλ)
Κάρτες: 33΄Χασάν / 65' Κάνιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου