
Σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό επί της Αναντολού Εφές για την 21η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19. Άγγιξε το triple-double o ασος των πρασίνων, που συνεχίζουν να ονειρεύονται οκτάδα και playoffs.
Ο Παναθηναϊκός μετρούσε τρεις νίκες και εννέα ήττες στα τελευταία 12 ματς, το βράδυ της Παρασκευής (1/2) όμως έκανε το χρέος του, νίκησε την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ (88-75) και έμεινε στη διεκδίκηση μιας θέσης στα χαμηλά στρώματα της πρώτης οκτάδας της EuroLeague 2018/19 που οδηγεί στα playoffs της διοργάνωσης.
Ο MVP:
Νικ Καλάθης, ο Συνταγματάρχης! Το Α και το Ω του Παναθηναϊκού, λατρεύει να παίζει με την Αναντολού Εφές και έκανε μια πραγματικά σπουδαία all-around εμφάνιση που θύμισε τον περσινό παίκτη που διεκδίκησε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου. Ο διεθνής γκαρντ έπαιξε 35 λεπτά, σκόραρε 20 πόντους με 5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 4/4 βολές, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 13 ασίστ, έκλεψε μια μπάλα, συγκέντρωσε 37 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και στο τέλος θα έμεινε μάλλον με μια ελαφρώς πικρή γεύση για το γεγονός ότι αυτό το triple-double που τόσα χρόνια κυνηγά του ξέφυγε στις λεπτομέρειες.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
1/8 τρίποντα είχε η Αναντολού Εφές στο πρώτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Καλάθης του 53.4% στις βολές σε 170 αγώνες στη EuroLeague μετρούσε 4/4 από τη γραμμή. Οι πράσινοι έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο με 2/6 τρίποντα (!) και 15/26 δίποντα και στο τέλος του ματς δύο παίκτες με double-double (Καλάθη - Γκιστ), 21 ασίστ και 10 λάθη. Κακή εμφάνιση από τον Βασίλιε Μίτσιτς που απέναντι στον σπουδαίο ΚΑΙ αμυντικά Καλάθη είχε 2/5 δίποντα και 1/7 τρίποντα, μαζί πάντως με οκτώ ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με τους Καλάθη, Κιλπάτρικ, Παπαπέτρου, Τόμας και Βουγιούκα στο αρχικό του σχήμα, ο Παναθηναϊκός είχε και συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα με τον βασικό του άσο και τον βασικό του ψηλό να κάνουν τη διαφορά για το 11-6 στο τέταρτο λεπτό. Καλάθης και Κιλπάτρικ έκαναν σπουδαία δουλειά στην επίθεση για το 18-12, όσοι έμπαιναν στο ματς έδιναν κάτι σε άμυνα κι επίθεση κι αν η Εφές δεν είχε πάρει δύο καλάθια από τον Πλάις (που εκτελούσε πάνω από τον Γκιστ), το 24-16 της πρώτης περιόδου θα ήταν ακόμη πιο βαρύ για εκείνη.
Κάποιες λάθος αντιδράσεις στην άμυνα που έδωσαν ελεύθερα σουτ στους Τούρκους και κάποιες άσχημες επιλογές στην επίθεση έδωσαν στην Εφές την ευκαιρία να μειώσει στους τρεις (28-25 στο 14'), όμως Καλάθης και Παπαγιάννης κράτησαν την ομάδα τους μπροστά, ο πρώτος με τις δημιουργίες του κι ο δεύτερος με τα τελειώματά του. Τόμας και Κιλπάτρικ έγραψαν το 40-30 στο 18', όμως ο Άντερσον έβαλε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 42-37 του ημιχρόνου που άφησε μια μάλλον ουδέτερη γεύση στους πράσινους οι οποίοι είχαν μόλις 2/6 τρίποντα!
Με τον Καλάθη να βρίσκεται... παντού στην έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 9-0 για το 51-37 και πήρε ξανά τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, πριν ο Τόμας καρφώσει για το 55-38 και βάλει φωτιά στο ΟΑΚΑ. Το επί μέρους σκορ έφτασε το 15-1 σε τρία λεπτά, η άμυνα των πρασίνων ήταν εκπληκτική, ο Καλάθης έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στους Τούρκους και το 57-38 έμοιαζε απίθανο να ανατραπεί. Και όμως, η Εφές πάλεψε, εκμεταλλεύθηκε το "νεκρό" διάστημα των γηπεδούχων, απάντησε με ένα επί μέρους 2-18 σε πέντε αγωνιστικά λεπτά για να μειώσει στους τρεις (59-56) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Ο Παναθηναϊκός είχε όμως τον Καλάθη και εκείνος κράτησε μπροστά την ομάδα του με σουτ και νέες δημιουργίες, το 72-64 στο 35', ο Γκιστ συνέχισε να είναι το στήριγμα του Νικ, ο Τόμας πέτυχε κρίσιμο δίποντο (76-68 στο 36') και κάπου εκεί το ματς κρίθηκε οριστικά καθώς η Εφές δεν είχε άλλες δυνάμεις, δεν είχε ενέργεια και ηττήθηκε "καθαρά" από έναν πιο πεινασμένο αντίπαλο που έδειξε ένα αρκετά καλό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο, Ρότσα, Βίλιους
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-16, 42-37, 61-56, 88-75.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 14 (6/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 6 (3/7 σουτ, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο), Γκιστ 11 (4/6 δίποντα, 3/6 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Βουγιούκας 8 (4/4 δίποντα), Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 13 (3/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Λοτζέσκι 6, Καλάθης 20 (5/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 λάθη), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 3 (1), Μπομπουά 15 (2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές), Μπαλμπάι, Μότουμ 1, Μορμάν 10, Πλάις 13 (5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Μίτσιτς 7 (2/5 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 8 ασίστ), Άντερσον 6 (2/5 τρίποντα), Ντάνστον 6 (6 ριμπάουντ), Σιμόν 13 (3/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ).
Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 33/55 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 10/13 βολές, 39 ριμπάουντ (31 αμυντικά - 8 επιθετικά), 21 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 κόψιμο 10 λάθη.
Τα ομαδικά στατιστικά της Αναντολού Εφές: 17/31 δίποντα, 10/33 τρίποντα, 11/14 βολές, 26 ριμπάουντ (20 αμυντικά - 6 επιθετικά), 21 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 9 λάθη.
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε (8/2 στις 19:45), ενώ η Αναντολού Εφές θα υποδεχθεί την Γκραν Κανάρια (7/2 στις 19:30).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου