Τελευταία Νέα

18/2/19

NBA All Star Game 2019 : Team LeBron - Team Giannis 178-164

                                   

Εκπληκτικός ο Αντετοκούνμπο, καλύτερη όμως η Team LeBron που ανέτρεψε διαφορά 20 πόντων και επικράτησε της Team Giannis με το χορταστικό 178-164. Ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του θεσμού.MVP ο Κέβιν Ντουράντ.Ο Τζέισον Τέιτουμ, κατέκτησε τον διαγωνισμό επιδεξιοτήτων βάζοντας τρίποντο από το κέντρο στον τελικό με τον Τρέι Γιανγκ. Σε έναν εκπληκτικό διαγωνισμό τριπόντων, ο Τζο Χάρις ήταν ο νικητής. Ο παίκτης των Μπρούκλιν Νετς επικράτησε των Στέφεν Κάρι - Μπάντι Χιλντ στον τελικό.Ο ρούκι των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Χαμίντου Ντιάλο, ήταν ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων,ο νεαρός γκαρντ νίκησε τον Ντένις Σμιθ Τζούνιορ στον τελικό.Η Team USA επιβλήθηκε με 161-144 της Team World στο Rising Stars Challenge, επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από δύο σερί ήττες. MVP ο Κάιλ Κούζμα.

Tο... σκηνικό ήταν ιδανικό. Σάρλοτ, Βόρεια Καρολίνα, στο σπίτι του Μάικλ Τζόρνταν. Στο τρίτο του All-Star Game, στο πρώτο του ως captain, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και άμυνα έπαιξε και κατά ριπάς σκόραρε και ηγετικά συμπεριφέρθηκε, στο τέλος όμως δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και το πρώτο από τα τρία βραβεία MVP που θα διεκδικήσει στη διάρκεια της σεζόν. Η Team LeBron ανέτρεψε διαφορά 20 πόντων, πάτησε το γκάζι στο δεύτερο μέρος και επικράτησε με το χορταστικό 178-164 σε ένα ματς στο οποίο έγινε ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του θεσμού (62). MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κέβιν Ντουράντ.

Το 2019 NBA All-Star Weekend διεξήχθη σε μια ήσυχη, αλλά πολύ μπασκετική πόλη των ΗΠΑ την οποία επισκέφθηκαν 150.000 τουρίστες με έναν αποκλειστικό στόχο. Να γιορτάσουν αυτό το υπέροχο άθλημα, να χειροκροτήσουν τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του κόσμου, να δουν τον Στέφεν Κάρι στην γενέτειρά του και τον Greek Freak να κάνει πράγματα και θαύματα για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.
Ανίκητος στον αέρα, ο Αντετοκούνμπο έπεισε τους συμπαίκτες του να παίξουν άμυνα, όμως το υπερβολικό ταλέντο της Team LeBron έκανε τη διαφορά στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο, όσο κι αν προσπαθούσε ο Γιάννης, όσο κι αν ο Κάρι ήθελε με μακρινά σουτ να ξαναδώσει ζωή στην παρέα του. Στο τέλος της βραδιάς ο ασυναγώνιστος Μάικλ Τζόρνταν είχε δώσει την ασίστ στον Τζέρι Ράιενσντορφ για το 2020 NBA All-Star Weekend που θα γίνει του χρόνου τέτοια εποχή στο κρύο Σικάγο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:


Ο Αντετοκούνμπο έβαλε τους έξι πρώτους πόντους της ομάδας του, δέκα στα πρώτα τέσσερα λεπτά, 16 στα πρώτα επτά, η Team Giannis έχτισε μια μεγάλη διαφορά (36-22 στο 7') και έκλεισε την περίοδο στο 53-37 με τον Μίντλετον και τον Νοβίτσκι να κάνουν τη διαφορά με τα μακρινά τους σουτ. O Greek Freak μαζί με τους Τζορτζ - Κάρι κράτησαν ένα προβάδισμα ασφαλείας που άγγιξε και τους είκοσι πόντους, το οποίο έπεσε στους 13 στο ημίχρονο (95-82) με τον Γιάννη να έχει 20 και τον Μίντλετον 17 πόντους.
Ο ηγέτης των Μπακς ήταν ασταμάτητος στην έναρξη της τρίτης περιόδου, έβαλε εννέα πόντους σε τέσσερα λεπτά και σκόραρε και τρίποντο από την αριστερή γωνία, είδε τον Μάικ Μπούντενχολζερ να τον κρατά στο παρκέ για αρκετή ώρα, έβαλε τις βολές για το 120-106 στα μέσα του δωδεκαλέπτου, όμως κάπου εκεί η Team LeBron έκανε την αντεπίθεσή της, μείωσε στο καλάθι (120-118) με τον Λίλαρντ να κάνει σπουδαία δουλειά και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση πριν ο Dame ισοφαρίσει στο 124-124.
Το 131-132 της τρίτης άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, οι δύο μονομάχοι αντάλλαξαν τρίποντα με απίθανο ρυθμό στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης (153-155), όμως ένα ξέσπασμα της ομάδας του ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν αρκετό για να της δώσει αέρα δέκα πόντων και να την οδηγήσει σε μια σχετικά άνετη επικράτηση. Ο Κάρι προσπαθούσε με μακρινά σουτ να δώσει το φιλί της ζωής στους συμπαίκτες του, ο Γιάννης μάζευε ό,τι μπορούσε, στο τέλος της βραδιάς όμως νίκησε ο καλύτερος κι αυτός ήταν ο "Βασιλιάς" με την παρέα του.

Τα δωδεκάλεπτα: 37-53, 82-95, 132-131, 178-164.
TEAM LEBRON: Ντουράντ 31 (6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Λέοναρντ 19 (5), Τζέιμς 19 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Χάρντεν 12 (4), Ίρβινγκ 13 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντέιβις 5 (1), Όλντριτζ 2, Τάουνς 11, Λίλαρντ 18 (6), Σίμονς 10 (6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουέιντ 7 (1), Τόμπσον 20 (6), Μπιλ 11 (3).
TEAM GIANNIS: Αντετοκούνμπο 38 (17/23 σουτ, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Τζορτζ 20 (6), Εμπίντ 10 (12 ριμπάουντ), Κάρι 17 (4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουόκερ 4 (8 ασίστ), Γκρίφιν 10 (2), Νοβίτζκι 9 (3), Μίντλετον 20 (6), Γιόκιτς 6, Βούτσεβιτς 4, Ράσελ 6 (2), Λόουρι 4 (1), Γουέστμπρουκ 17 (1).

              
Νικητής στον  διαγωνισμό επιδεξιοτήτων ο Τζέισον Τέιτουμ!
Δεν είναι ο πιο διάσημος διαγωνισμός, είναι όμως πάντα απολαυστικός για τους θεατές και έχει κοντούς, ψηλούς, ελαφρύτερους και λίγο βαρύτερους συμμετέχοντες. Στον φετινό διαγωνισμό επιδεξιοτήτων συμμετείχαν καλά ονόματα, στο τέλος όμως αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ που έκανε ένα μικρό... θαύμα για να λυγίσει τον τρομερά ανταγωνιστικό Τρέι Γιανγκ.
Ο παίκτης των Μπόστον Σέλτικς βρέθηκε να κυνηγά τον πόιντ γκαρντ των Ατλάντα Χοκς, όμως εκτέλεσε το τρίποντό του από το κέντρο, το έβαλε με την πρώτη και σήκωσε το βραβείο μέσα σε αποθέωση! Προηγουμένως ο Τέιτουμ, ο οποίος είχε την υποστήριξη του κοινού χάρη στη θητεία του στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ, είχε αποκλείσει κατά σειρά τους Μάικ Κόνλεϊ και Νίκολα Γιόκιτς, για να απολαύσει τη στιγμή του στο Spectrum Center.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:


Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς) - Κάιλ Κούζμα (Λέικερς)
Ντι' Άαρον Φοξ (Κινγκς) - Τρέι Γιανγκ (Χοκς)
Μάικ Κόνλεϊ (Γκρίζλις) - Τζέισον Τάτουμ (Σέλτικς)
Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς) - Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ:


Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς) - Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς)
Τρέι Γιανγκ (Χοκς) - Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς)

ΤΕΛΙΚΟΣ:


Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς) - Τρέι Γιανγκ (Χοκς)
             
Νικητής στα τρίποντα ο Τζο Χάρις!
Πρώτη φορά δέκα συμμετέχοντες, πρώτη φορά τόσοι σπουδαίοι σουτέρ. Ο φετινός διαγωνισμός τριπόντων ήταν πραγματικά απολαυστικός, με τους Στέφεν Κάρι, Μπάντι Χιλντ, Τζο Χάρις, Ντάνι Γκριν να κάνουν πράγματα και θαύματα στον προκριματικό γύρο, τους τρεις πρώτους να περνούν στον τελικό και εκεί τον παίκτη των Μπρούκλιν Νετς να ρίχνει στο καναβάτσο τον σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.
Χάρις, Κάρι, Χιλντ και Γκριν ήταν οι τέσσερις που ξεχώρισαν στον προκριματικό, ο Ντέβιν Μπούκερ έχασε την πρόκριση στον τελικό για ένα σουτ, οι αδελφοί Κάρι είχαν την υποστήριξη του κοινού, ο Κέμπα Γουόκερ έμεινε χαμηλά, το ίδιο και ο Κρις Μίντλετον, ο Λίλαρντ κι ο Νοβίτσκι δεν ενθουσίασαν. Πρώτος ξεκίνησε στον τελικό ο "καυτός" Τζο Χάρις που σκόραρε 26 πόντους, για να συνεχίσει ο Μπάντι Χιλντ που "κρύωσε" στον πάγκο και να κλείσει τον διαγωνισμό ο Κάρι που έβαλε τα εννέα πρώτα σουτ, αλλά στη συνέχεια έχασε τον ρυθμό του.
Όσοι περίμεναν ότι ο φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα Χάρις θα κάνει την έκπληξη δικαιώθηκαν, σίγουρα όμως εκείνος ένιωθε από νωρίς καλά, το κατάλαβαν όσοι τον είδαν στην προθέρμανση και στο φινάλε το χαμόγελό του τα έλεγε όλα για τα συναισθήματα που ένιωθε σε αυτή την αν μη τι άλλο όμορφη στιγμή της καριέρας του. 15/18 δίχρωμες είχε με 10/10 από τη δεξιά γωνία, την ώρα που ο Κάρι έχανε έχοντας βάλει 37 από τα 50 σουτ που εκτέλεσε...

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:


Ντέβιν Μπούκερ (Σανς) 23
Σεθ Κάρι (Μπλέιζερς) 16
Στέφεν Κάρι (Γουόριορς) 27
Ντάνι Γκριν (Ράπτορς) 23
Τζο Χάρις (Νετς) 25
Μπάντι Χιλντ (Κινγκς) 26
Ντέιμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς) 17
Κρις Μίντλετον (Μπακς) 11
Ντιρκ Νοβίτσκι (Μάβερικς) 17
Κέμπα Γουόκερ (Χόρνετς) 15

ΤΕΛΙΚΟΣ:


Τζο Χάρις (Νετς) 26
Μπάντι Χιλντ (Κινγκς) 19
Στέφεν Κάρι (Γουόριορς) 24
                       
        

Νικητής στα καρφώματα ο Χαμιντού Ντιάλο!
Ο διαγωνισμός τριπόντων πήγε στον συγκλονιστικό Τζο Χάρις που κέρδισε τον Στέφεν Κάρι. Ο διαγωνισμός καρφωμάτων ήταν ο τελευταίος της ημέρας και οι τέσσερις συμμετέχοντες φρόντισαν ώστε το πρόγραμμα του Σαββάτου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.
Τζον Κόλινς (επιστράτευσε... αεροπλάνο) και Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (με τη βοήθεια του διάσημου ράπερ Τζέι Κόουλ) έδωσαν κάτι ξεχωριστό στον πρώτο γύρο, ο Μάιλς Μπρίτζες δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη του προσπάθεια και αποκλείστηκε κι ο Χαμιντού Ντιάλο ήταν ο τελευταίος του προκριματικού. Χρειαζόταν 35 πόντους για να περάσει στον τελικό και τους μάζεψε εύκολα περνόντας πάνω από τον Σακίλ Ο' Νιλ για το 50άρι έχοντας μέσα από τη φανέλα του το σήμα του Superman.
Εκεί ο Σμιθ Τζούνιορ μπήκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του για το πρώτο κάρφωμα, πήρε 35 βαθμούς και ουσιαστικά έχασε τον τίτλο καθώς ο Ντιαλό πήγε στα σίγουρα, συγκέντρωσε 43 βαθμούς και έγινε το απόλυτο φαβορί. Ο Σμιθ Τζούνιορ επιστράτευσε τους Ντουέιν Γουέιντ και Στέφεν Κάρι και μετά από αρκετές προσπάθειες "έβγαλε" αυτό που ήθελε για να "επιβιώσει" με 50άρι, όμως ο Ντιάλο είχε διανύσει πολύ δρόμο για να χάσει αυτό το τρόπαιο.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:


Μάιλς Μπρίτζες (Χόρνετς) 33 και 50 = 83
Τζον Κόλινς (Χοκς) 40 και 42 = 82
Χαμίντου Ντιαλό (Θάντερ) 48 και 50 = 98
Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (Νικς) 45 και 50 = 95

ΤΕΛΙΚΟΣ:


Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (Νικς) 35 και 50 = 85
Χαμιντού Ντιάλο (Θάντερ) 43 και 45 = 88

* Κριτές ήταν οι Ντέιβιντ Τόμπσον, Έιτζα Γουίλσον, Αλόνζο Μούρνινγκ, Κάντας Πάρκερ, Ντι Μπράουν.
             
Team USA - Team World 161-144
Η Team USA επιβλήθηκε με 161-144 της Team World στο Rising Stars Challenge, επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από δύο σερί ήττες. MVP ο Κάιλ Κούζμα.
Δύο σερί ήττες αποδείχθηκαν πολλές για την Team USA. Στην 5η συνάντηση ανάμεσα στην Team USA και την Team World, οι Αμερικανοί είχαν μεγαλύτερο κίνητρο - ίσως και επειδή ηττήθηκαν στα δύο τελευταία παιχνίδια - και πήραν τη νίκη με 161-144. Πλέον το σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι 3-2 υπέρ της Team World.
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Κάιλ Κούζμα, Τζέισον Τέιτουμ και Τρε Γιανγκ, οι Αμερικανοί ξέφυγαν με 40-30 στην πρώτη περίοδο και είχαν το πάνω χέρι μέχρι το τέλος του αγώνα, παίρνοντας μία μάλλον εύκολη νίκη.
Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια είχε ελάχιστη σημασία, αφού το βασικό θέμα ήταν να προσφέρουν οι ομάδες θέαμα, κάτι που έκαναν με το... κιλό.
Ο Κούζμα με 35 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, αλλά και ο MVP του αγώνα, με τον Τέιτουμ να προσθέτει 30 πόντους, τον Γιανγκ 25 πόντους και 10 ασίστ και τον ΝτιΆρον Φοξ 2 πόντους και 15 ασίστ.
Αποτέλεσμα εικόνας για kyle kuzma mvp
Για την Team World, o Μπεν Σίμονς είχε 28 πόντους, ο Λάουρι Μάρκανεν 21 πόντους και ο ΝτιΆντρε Έιτον 15 πόντους. Ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 13 πόντους και 9 ασίστ.
TEAM WORLD: Μάρκανεν 21, Ντόντσιτς 13 (9 ασίστ), Έϊτον 15 (8 ριμπάουντ), Σίμονς 28, Μπογκντάνοβιτς 15, Κούρουτς 10, Ανουνόμπι 12, Οσμάν 2, Γκίγκλεους-Αλεξάντερ 15, Οκότζι 13.
TEAM USA: Κούζμα 35, Κόλινς 12, Τέιτουμ 30, Φοξ 2 (16 ασίστ), Μίτσελ 20 (9 ασίστ), Μπάγκλεϊ 14, Τζάκσον 10, Νοξ 10, Άλεν 2, Γιανγκ 25 (10 ασίστ).

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου