Τελευταία Νέα

11/5/19

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου 2019 : ΠΑΟΚ - AEK 1-0

Έναν ακόμη τελικό-παρωδία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ, στο... άδειο ΟΑΚΑ, έζησε το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.Τι και αν στο ΟΑΚΑ βρίσκονταν όλοι και όλοι 1.000 άνθρωποι καθώ δώθηκαν 240 προσκλήσεις στις δύο ομάδες (120 χούλιγκανς απο την μία πλευρά και 120 απο την άλλη σε γήπεδο με περίπου 69.000 θέσεις.. Τι και αν την ίδια ώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς είχαν επιστρατευτεί 3.000, ειδαμέ ξανα τα γνωστά αίσχοι.Οι «ομορφιές» συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του ντροπιαστικού τελικού ανάμεσα.Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Κοπιτσής, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή που πραγματοποίησε η Cosmote TV δέχτηκε μπουκάλι την ώρα που βρισκόταν στον τηλεοπτικό «αέρα». Κατα τα άλλα ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδοςκατακτώντας το πρώτο νταμπλ στα 93 χρόνια της ιστορίας του! Αυτός ήταν και ο 10ος τίτλος του συνολικά!

Μία ακόμα ημέρα όπου το ελληνικό ποδόσφαιρο γύρισε πάρα πολλά χρόνια προς τα πίσω. Τι και αν η… γιορτή του ποδοσφαίρου διεξήχθη στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ, παρά μόνον με προσκλήσεις σε χόυλιγκανς όπως αποδείχτηκε.«Είδα εγκληματίες με σιδερολοστούς», κατάγγειλε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος για αυτό τον λόγο αποχώρησε λίγα λεπτά μετά τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0.
Τα όσα έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τις εικόνες βίας και δρόμου που εκτυλίχθηκαν, ξεφτίλισαν ξανά την πατρίδα μας διεθνώς. Και τι δεν είδαμε…
Εκκλήσεις από τα μεγάφωνα να συμμορφωθούν και να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις θύρες 23 και 31, ειδάλλως θα γινόταν εκκένωση του… άδειου γηπέδου. Ανελέητο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, τόσο πριν την έναρξη του ματς, όσο και κατά τη διάρκειά του.
Ατελείωτες «ομορφιές» στον μαγικό κόσμο της «εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου.



Οι «ομορφιές» συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του ντροπιαστικού τελικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Κοπιτσής, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή που πραγματοποίησε η Cosmote TV δέχτηκε μπουκάλι την ώρα που βρισκόταν στον τηλεοπτικό «αέρα».
Μία σκηνή ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά περιστατικών βίας που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ.
Φυσικά, όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα της ΕΠΟ, η οποία έδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ανίκανη να διοργανώσει τελικό χωρίς επεισόδια.


Μέσα σε όλα αυτά ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής . Ο Δικέφαλος του Βορρά με γκολ του Άκπομ στο 45'+1' νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο κατακτώντας το πρώτο νταμπλ στα 93 χρόνια της ιστορίας του! Αυτό ήταν ο 10ος τίτλος του συνολικά!

Ο ΑΚΠΟΜ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕ ΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ VAR.


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε εντολή στους παίκτες του ΠΑΟΚ να πιέσουν από την αρχή του αγώνα και να είναι αυτοί που θα έχουν την κατοχή της μπάλας. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν πράγματι πιο δραστήριος, αλλά μέχρι τα πρώτα δέκα λεπτά. Θα ισορροπούσαν ξανά από το ημίωρο της αναμέτρησης και μετά. Η ΑΕΚ από τη μεριά της, που και αυτή κατέβηκε με 4-2-3-1, επεδίωκε να τροφοδοτεί τον Πόνσε στη γραμμή κρούσης και ο Αργεντινός ήταν αυτός που επιχείρησε την πρώτη τελική, όταν στο 6' το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο διακοπές για τραυματισμούς.
Η πρώτη στο 13' όταν ο Άκπομ πάτησε στο χέρι τον Μπάρκα και η δεύτερη στο 28', όταν ο Λιβάγια κλώτσησε με δύναμη, άθελά του, το χέρι του Βαρέλα. Ισορροπημένο το πρώτο μισό, δίχως άξιες αναφοράς τελικές. Καλύτερη από όλες αυτή του 36', όταν ο Μπάρκας εξουδετέρωσε το σουτ του Άκπομ από έξοχη ενέργεια του Ζαμπά. Ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε στα αποδυτήρια με το 0-0, με δύο ομάδες που έπαιζαν ιδιαίτερα προσεκτικά στα μετόπισθεν, ενίοτε και σκληρά, ο ΠΑΟΚ με την εξυπνάδα και την σπιρτάδα του Πέλκα κατόρθωσε να βρει γκολ.
Ο αρχηγός των Θεσσαλονικέων πέρασε ανάμεσα σε Λιβάγια και Χουλτ, έκανε το γύρισμα και ο Άκπομ με γυριστό έγραψε το 1-0 στο 45'+1'. Ο Γερμανός διαιτητής Felix Zwayer με τη βοήθεια του VAR ενημερώθηκε ότι ο Άγγλος δεν ήταν οφσάιντ και το γκολ μέτρησε. Το ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο (είχαν δοθεί τρία λεπτά καθυστερήσεων) έκλεισε με κατοχή μπάλας μοιρασμένη (50-50), με πέντε τελικές του ΠΑΟΚ και τρεις της ΑΕΚ).
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΝΣΕ - ΖΑΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΒΑΪΕΡ ΣΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ.
Η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να βγει μπροστά για να ισοφαρίσει. Η Ένωση έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 στο 52', όταν από κάθετη του Μάνταλου στον Πόνσε, το πλασέ του Αργεντινού "έβγαλε" ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ απάντησε ένα λεπτό μετά, αλλά το κακό πλασέ του Ζαμπά απέκρουσε ο Μπάρκας. Στο 54' η Ένωση ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κάνιας. Ο ρέφερι έκανε αυτή τη φορά ο ίδιος χρήση του VAR. Πλησίασε το μόνιτορ, αφού πρώτα απομάκρυνε από δίπλα του τους ποδοσφαιριστές, ζητώντας τους να ηρεμήσουν, και αφού τσέκαρε, έκρινε πως δεν υπήρξε παράβαση.


Τα λεπτά περνούσαν, η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει τρόπο να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ, παρότι ο Βαρέλα εξακολουθούσε να υποφέρει στο αριστερό χέρι από την κλωτσιά που είχε δεχτεί στο πρώτο μέρος.

ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ.


Βλέποντας την αδυναμία της ΑΕΚ να σκοράρει, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε εκτός αγώνα τον Μπακασέτα στο 71' και στη θέση του μπήκε ο Γκάλο. Το 4-2-3-1 έγινε 3-5-2, με στόπερ τους Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη, με δεξιό μπακ - χαφ τον Γκάλο και τον Χουλτ να καλύπτει την αριστερή πλευρά. Στο 77' ο Ισπανός έριξε και τον Μπογέ, αντί του Κρίστιτσιτς, θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του.
Όταν στο 80' μπήκε ο Γαλανόπουλος αντί του Μπακάκη, η άμυνα της Ένωσης επέστρεψε ξανά σε τετράδα. Οι "κιτρινόμαυροι" αδυνατούσαν να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου, την ίδια ώρα που ο Ανδαλουσιάνος ανακάτευε την τράπουλα, εκείνος δεν αποχωριζόταν το 4-2-3-1. Αντί του Ζαμπά ο Λημνιός, ενώ όταν στο 80' χτύπησε ο Πέλκας, στη θέση του μπήκε ο Ολιβέιρα παίζοντας θέση πίσω από τον Άκπομ.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ 1-0.


Ο ΠΑΟΚ κρατούσε το 1-0 και μάλιστα δίχως να υποστεί ιδιαίτερη πίεση. Ο Δικέφαλος έπαιζε μυαλωμένα, με αφοσίωση και η εστία του Πασχαλάκη δεν απειλήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Για την ακρίβεια, οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το προβάδισμα χωρίς να... καρδιοχτυπήσουν, χωρίς η ΑΕΚ να τους ρίξει στα... σκοινιά. Ο Λουτσέσκου στα τελευταία λεπτά "φόρτωσε" την άμυνα με τον Ίνγκασον και το 1-0 έμεινε μέχρι το 90'+7', οπότε και ο Γερμανός διαιτητής σφύριξε τη λήξη του τελικού. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ, το πρώτο της ιστορίας του σε 93 χρόνια!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Felix Zwayer (Γερμανία)
Βοηθοί: Thorsten Schiffner, Marco Achmuller (Γερμανία)
4ος: 4ος: Sven Jablonski (Γερμανία)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάχοβ, Κάνιας, Ζαμπά (66' Λημνιός), Πέλκας (80' λ. τρ. Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (90'+3' Ίνγκασον), Άκπομ.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (80' Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (77' Μπογέ), Μπακασέτας (71' Γκάλο), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε. 
Γκολ: 45'+1' Άκπομ
Κίτρινες:  26' Οικονόμου, 29' Λιβάγια, 43' Κρίστιτσιτς, 67' Πόνσε, 90'+7' Γκάλο - 38' Άκπομ
Ζήσαμε να το δούμε και αυτο το 2019...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου