Τελευταία Νέα

21/8/19

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων των playoffs του Champions League!


Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων των playoffs του Champions League!


Tι και αν ο Άγιαξ έχει τη φανέλα και το ταλέντο. Τι και αν άπαντες περίμεναν ότι ο Αίαντας είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη στην αναμέτρηση του ΓΣΠ. Ο ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους Ολλανδούς ότι θα πρέπει να παλέψουν πολύ για να τον αποκλείσουν από τους ομίλους του Champions League.
Το τελικό 0-0 κρατάει όρθια την ομάδα της Κύπρου, που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και θα μπορούσε να έχει φτάσει και στη νίκη. Ο Αλτάμαρι έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 29' να ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 57' ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να τα βάζει με την τύχη του. Αρχικά ο Ονάνα έδιωξε το πλασέ του Αλτάμαρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μερκής σημάδεψε το δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά!
Ο Άγιαξ είχε καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ήταν λιγότερο απειλητικός. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Μαζράουι στο 80' πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Μάτιτς. Η λευκή ισοπαλία κάνει αναγκαία τη νίκη για τους Ολλανδούς στη ρεβάνς, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πηγαίνει για δυο αποτελέσματα. Να τονιστεί πως ύστερα από ένα χρόνο ο Άγιαξ δεν κατάφερε να σκοράρει σε ευρωπαϊκό ματς.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΙΖ.


Στα άλλα δυο παιχνίδια της Τρίτης (20/8), η Σλάβια Πράγας και η Μπριζ κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από τις έδρες των Κλουζ και Λασκ αντίστοιχα. Οι Τσέχοι νίκησαν στη Ρουμανία με σκορ 0-1 χάρη σε γκολ του Μάζοπουστ στο 29ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να χάνουν και πέναλτι με τον Ομράνι στο 79'. Όσο για τους Βέλγους, πέρασαν από την Αυστρία με το ίδιο σκορ χάρη σε γκολ του Βανάκεν από την άσπρη βούλα.
Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της μεταξύ τους ρεβάνς στο Βελιγράδι σε μία εβδομάδα άφησαν Γιουνγκ Μπόις και Ερυθρούς Αστέρας καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στη Βέρνη σε ένα πολύ ισορροπημένο ματς που είχε τέσερα γκολ και αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Η Γιουνγκ Μπόις πήρε νωρίς προβάδισμα με το όμορφο σουτ του Ασαλέ μέσα από την περιοχή στο 7', όμως η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς όχι μόνο απάντησε αλλά έκανε και ολική ανατροπή. Ο Ντέγκενεκ ισοφάρισε στο 18' με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ενώ στο 46' ο πρώην εξτρέμ του Άρη, Ματέο Γκαρσία, έκανε το 2-1 με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Στο 73' ήταν η σειρά της Γιουνγκ Μπόις να βρει δίχτυα και να κλείσει το σκορ, με τον Ενγκαμαλέου να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μποάκιε μέσα στην περιοχή (ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα κάνοντας πρώτα χρήση του VAR) και τον Ορό να ευστοχεί από την άσπρη βούλα λίγο μετά την είσοδό του στο ματς.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ.


Το πρώτο ημίχρονο στο "Μάξιμιρ" άνηκε αποκλειστικά στην Ντίναμο και επιβραβεύτηκε με δύο γκολ για την υπεροχή της. Ο Πέτκοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Λουντέμο και το μετέτρεψε σε γκολ από την άσπρη βούλα στο 8' φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο φετινό Champions League, ενώ στο 28' ο Όρσιτς βγήκε στην κόντρα και εκτέλεσε με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή για το 2-0.
Στο 34' θα μπορούσε μάλιστα να γίνει και το 3-0 από τους Κροάτες, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στην προσπάθεια του Όλμο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόζενμποργκ προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ και να αλλάξει τα δεδομένα όμως οι Κροάτες υπερασπίστηκαν με επιτυχία την εστίας τους χωρίς να απειληθούν πάρα πολύ, για να πάνε έτσι με το "καθαρο" 2-0 στη ρεβάνς της Νορβηγίας.
Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ του Champions League:

Τρίτη (20/8):
ΑΠΟΕΛ - Άγιαξ 0-0 
Κλουζ - Σλάβια Πράγας 0-1 (29' Μάζοπουστ)
ΛΑΣΚ - Μπριζ 0-1 (10' πέν. Βανάκεν)


Τετάρτη (21/8):
Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0 (Γκερέρο 30' , Ραντζέλοβιτς 78', 86', Ποντένσε 89')
Γιουνγκ Μπόις - Ερυθρός Αστέρας 2-2 (Ασάλε 7', Οαρό 76' - Ντεγκένεκ 18', Γκαρσία 46')
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ρόζενμποργκ 2-0 (Πέτκοβιτς 8', Όρσιτς 28')
Το πρόγραμμα των ρεβάνς:
Τρίτη (27/8)
Κράσνονταρ - Ολυμπιακός (22:00)
Ερυθρός Αστέρας - Γιουνγκ Μπόις (22:00)
Ρόζενμποργκ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:00)
Τετάρτη (28/8)
Άγιαξ - ΑΠΟΕΛ (22:00)
Σλάβια Πράγας - Κλούζ (22:00)
Μπριζ - Λίντσερ (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου