Τελευταία Νέα

23/10/19

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.
'Εκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς ο Αιολικός της Γ' Εθνικής απέκλεισε τον κατά δυο κατηγορίες μεγαλύτερο Απόλλωνα Σμύρνης της Super League 2
Στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την τέταρτη φάση της διοργάνωσης ο Αιολικός νίκησε 1-0 την Ελαφρά Ταξιαρχία και προκρίθηκε στην πέμπτη, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λαμία.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 31', αλλά το σουτ του Μπουρούς πέρασε έξω. Ο Σφύρλας νίκησε τον Παυλίδη στο 36' στη μεταξύ τους μονομαχία, ενώ στο 42ο λεπτό ο Αιολικός εκτέλεσε πέναλτι.
Ο Μπουρούς ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς και την πρόκριση. Μάλιστα οι νησιώτες είχαν ευκαιρία και για το 2-0, αλλά ο Τσίπας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο.
Tέσσερα ματς διεξήχθησαν την Τετάρτη (2/10) για το Κύπελλο Ελλάδας, αν και το ένα εξ αυτών ήταν εξ αναβολής για τη δεύτερη φάση και ο Αιολικός νίκησε 2-0 την Κόρινθο με αποτέλεσμα ν' αντιμετωπίζει τη Νίκη Βόλου στην επόμενη (τρίτη) φάση.
Την πρόκρισή τους από την τέταρτη στην πέμπτη φάση εξασφάλισαν οι ΠΑΣ Γιάννινα κι Απόλλων Λάρισας. Οι Ηπειρώτες πέρασαν από τον Ασπρόπυργο χάρη στα γκολ των Νάουμετς και Παυλίδη. Οι Θεσσαλοί νίκησαν εκτός έδρας τον Αετό Ορφανού χάρη στο γκολ του Μπαστακού.
Εκτός έμεινε η Κέρκυρα, η οποία γνώρισε την ήττα στη Ρόδο από τον Ιάλυσο. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Σάκης Παπαβασιλείου, παραιτήθηκε ωστόσο από την τεχνική ηγεσία μετά τη λήξη του ματς. 
Πλατανιάς είναι η επόμενη ομάδα που προκρίθηκε στο θεσμό του Κυπέλλου αποκλείοντας και μάλιστα με ανατροπή τον Πανθηραϊκό σε ένα παιχνίδι που έγινε την Πέμπτη το πρωί στη Νάξο.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό με τον Μαναριώτη, όμως ο Λουκίνας στο 45’ με πέναλτι και στο 75ο λεπτό με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Εργοτέλης προκρίθηκε κόντρα στο Αιγάλεω ενώ Καβάλα και Καλαμάτα «πέταξαν» εκτός συνέχειας δύο ομάδες Super League 2, αποκλείοντας Χανιά και ΑΟ Καραϊσκάκη αντίστοιχα.
Ο Εργοτέλης κόντρα στο Αιγάλεω χρειάστηκε ένα καλό 8λεπτο και με τους Μπαράτα (71’) και Μπουρσέλη (79’) να σκοράρουν πανηγύρισαν την εκτός έδρας νίκη και έδειξαν έτοιμοι για τη σέντρα της Super League 2.
Η Καβάλα κέρδισε εύκολα τα Χανιά και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο Σωτηράκος με αυτογκόλ (17’) άνοιξε το σκορ και ο Καθάριος (31’) «κλείδωσε» τη νίκη. Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο μέρος, αφού οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν κι έτσι η ομάδα της Μακεδονίας θα βρεθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Η Καλαμάτα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης κόντρα στον Καραϊσκάκη και θα μπορούσε να φτάσει στην πρόκριση πολύ πριν την διαδικασία των πέναλτι (4-3). Το 0-0 διατηρήθηκε σε όλη την κανονική διάρκεια ενώ ο Ιντζίδης με εκτέλεση πέναλτι στην παράταση έστειλε την μπάλα άουτ και οδήγησε την πρόκριση στη… ρουλέτα των πέναλτι.
Εκεί, η Καλαμάτα ήταν αυτή, που χαμογέλασε στο τέλος, επικρατώντας με 4-3.
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με πολλά γκολ και συγκινήσεις η οποία κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν εκείνος που προκρίθηκε μετά το 2-3 στην έδρα της Αταλάντης.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το γρήγορο γκολ του Σκοπελίτη στο 10ο λεπτό, ωστόσο, η Αταλάντη έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το τέρμα του Χαϊκάλη τρία λεπτά μετά.
Στο 18′ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ με τον Κουτσιανικούλη. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι επανέφεραν στο 53ο λεπτό τις ισορροπίες στον αγώνα με γκολτου Μαλισσόβα και το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.
Στην παράταση, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πιο αποτελεσματικός και στο 118ο λεπτό πήρε τη νίκη με γκολ του Ράντι.
Mια καταπληκτική Βέροια απέκλεισε από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος τον Λεβαδειακό επικρατώντας με 3-0 και δείχνοντας πως θα είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο.
Από εκεί και πέρα η Παναχαϊκή πήρε την πρόκριση επί του Ιωνικού ενώ τα Τρίκαλα επικράτησαν εντός έδρας της Δόξας Δράμας και την άφησαν εκτός συνέχειας του θεσμού.
Η Βέροια πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Λεβαδειακό με τους Σιμόνι, Πέντα και Πασά και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στο παιχνίδι που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 53' όταν ο Σιμόνι με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κοκκαλά. Στο 61' ο Κανούλας έκανε το σουτ ο Κοκκαλάς απέκρουσε αλλά στη συνέχεια ο Πέντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Η Βέροια έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 71’ με τον Πασά που ολοκλήρωσε υπέροχα μια αντεπίθεση των γηπεδούχων.
Τα Τρίκαλα πήραν και αυτά το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού αφήνοντας εκτός τη Δόξα Δράμας την οποία νίκησε με 1-0.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Παπαγεωργίου στο 44' μετά από ασίστ του Σταματή. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο άντεξαν την πίεση της Δόξας, αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 65’ και επικράτησαν με 1-0.

Στη νίκη πρόκριση φτασε η Παναχαϊκή η οποία επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού. Η ομάδα του Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς πήρε κεφάλι στο σκορ στο 17', όταν ο Κυνηγόπουλος έκανε το γύρισμα και ο Μωραΐτης από κοντά βρήκε δίχτυα. Στο 40' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με σουτ του Μάναλη εκτός περιοχής.

Η Παναχαϊκή βρήκε και δεύτερο γκολ στο 77' όταν ο Κολ εκτέλεσε κόρνερ και ο Κυνηγόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος:
Ιωνικός – Παναχαϊκή 1-2 (40′ Μάναλης / 17′ Μωραΐτης, 76′ Κυνηγόπουλος)
Βέροια – Λεβαδειακός 3-0 (54′ Σιμόνι, 62′ Πέντα, 72′ Πασάς)
Τρίκαλα – Δόξα Δράμας 1-0 (43′ Παπαγεωργίου)
Τετάρτη 25/9 (16:00)
Ιωνικός – Παναχαϊκή 1-2
ΑΟ Τρίκαλα-Δόξα Δράμας 1-0
Βέροια-Λεβαδειακός 3-0
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
Καλαμάτα – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-0 (4-3 πέναλτι)
Αιγάλεω – Εργοτέλης 0-2
Καβάλα – Χανιά 2-0
Ασπρόπυργος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.
Πανθηραϊκός-Πλατανιάς 1-2
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.
Ιάλυσος - Κέρκυρα 1-0 (38' Αυγενικού)
Αετός Ορφανού - Απόλλων Λάρισας 0-1 (31' Μπαστακός)
Ασπρόπυργος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (18' Νάουμετς, 37' Παυλίδης)

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.
Αιολικός - Απόλλων Σμύρνης 1-0
2ος γύρος:

Αιολικός – ΠΑΣ Κόρινθος 2-0
3ος γύρος:

Αιολικός - ΠΑΣ Κόρινθος 2-0 (70' Μπουρούς, 90' Λαζαρίδης)

ΑΠΟ Αταλάντη – Ολυμπιακός Βόλου 2-3
* Εκκρεμεί το Ασπρόπυργος – ΠΑΣ Γιάννινα λόγω της ένστασης της Ελασσόνας κατά του κύρους της αναμέτρησης με τον Ασπρόπυργο (ήττα 1-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου