Τελευταία Νέα

19/11/19

Τα αποτελέσματα της 10ης Aγωνιστικής των Προκριματικών Euro 2020!


Η Ουαλία νίκησε 2-0 στο Κάρντιφ με γκολ του Ράμσεϊ την Ουγγαρία και σφράγισε το τελευταίο (20ό) απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020. Εξάρα το Βέλγιο και η Γερμανία, πέντε για Ρωσία και Ολλανδία.Η Δανία άντεξε στο Δουβλίνο και με το 1-1 προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2020. Στα τελικά και η Ελβετία με εξάρα στο Γιβραλτάρ. "Δέκα στα δέκα" με εννιάρα η Ιταλία, πεντάρα η Ισπανία.Η Γαλλία πίκρανε τους Αλβανούς, καθώς πέρασε με 2-0 από το νεόδμητο Air Albania στα εγκαίνιά του. Η Ισλανδία πέρασε με 2-1 από το Κισινάου με τον Σβέριρ Ίνγκασον του ΠΑΟΚ βασικό και θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω playoffs. Διπλό με Ουνάλ η Τουρκία στην Ανδόρα.Η Αγγλία πέρασε από την Πρίστινα (0-4) και αποχαιρέτησε με νίκη την προκριματική διαδικασία με το βλέμμα στην τελική φάση του Euro 2020. Πρώτη νίκη για τη Βουλγαρία - με 1-0 την Τσεχία - που όπως και το Κόσοβο θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα playoffs.Η κάτοχος του Euro 2016, Πορτογαλία, δυσκολεύτηκε στο Ζοζί Μπαρτέλ του Λουξεμβούργου, αλλά έφυγε με τη νίκη (0-2) και την πρόκριση στην τελική φάση του 2020 χάρη στα γκολ των Φερνάντες και Ρονάλντο. Στα playoffs η Σερβία, 2-2 την Ουκρανία.

Mετά το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Κροατία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία , την Ελβετία και τη Δανία, σφραγίστηκε και το τελευταίο (20ό) εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020.
Πήγε στην Ουαλία, η οποία νίκησε 2-0 στο Κάρντιφ την Ουγγαρία και προκρίθηκε στα τελικά. Τα εναπομείναντα τέσσερα εισιτήριο θα κριθούν από τα αντίστοιχα Path (A, B, C, D) των playoffs του Nations League.
Mετά το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Κροατία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία σφραγίστηκε και το 18ο και 19ο εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020.
Πήγαν στην Ελβετία και τη Δανία αντίστοιχα. Η πρώτη δεν συνάντησε πρόβλημα στο Βικτόρια του Γιβραλτάρ και συνέτριψε με 6-1 εκτός έδρας την πιο αδύναμη ομάδα (χωρίς βαθμό) του ομίλου. Η Δανία χρειαζόταν δυο αποτελέσματα στο Δουβλίνο με αντίπαλο την Ελβετία.
Oι Αλβανοί ετοίμασαν μια φαντασμαγορική τελετή πριν την έναρξη του ματς με τη Γαλλία με την οποία εγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο των Τιράνων, Air Albania Stadium, χωρητικότητας 22.500 θεατών και κόστους 75.000.000 ευρώ.

Οι Γάλλοι δεν χαρίστηκαν και πίκραναν τους γείτονες στη γιορτή τους. Οι μπλε, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, πανηγύρισαν τη νίκη με 2-0.
'Επεσε η αυλαία του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Πριν από την τελευταία (10η) αγωνιστική ήταν ήδη γνωστό ότι τόσο η Αγγλία, όσο και η Τσεχία είχαν εξασφαλίσει - ως πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα - την παρουσία τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Μετά το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Κροατία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία σφραγίστηκε και το 17ο εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Με τρόπο που… άρμοζε στην θέση της αποχαιρέτισε η αδιάφορη Αγγλία τα προκριματικά του Euro 2020, καθώς επικράτησε του Κοσόβου εκτός έδρας με 4-0 και τερμάτισε στην κορυφή του 1ου ομίλου!

Η πρόκριση των «τριών λιονταριών» στα τελικά της διοργάνωσης είχε ήδη κριθεί, ωστόσο αυτό δεν τα απέτρεψε από το να καταγράψουν μια ακόμα -επιβλητική- νίκη, την έβδομη σε οκτώ παιχνίδια τους…

Η Αγγλία προηγήθηκε χάρη στο πρώτο τέρμα του Γουίνκς με τη χώρα του, όταν στην αντεπίθεση και από ασίστ του Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν στο 32ο λεπτό «άδειασε» αρχικά τον Ντρέσεβιτς, ανάγκασε τον Μούριτς να πέσει και στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του, για το 0-1.

Στην επανάληψη, ο Στέρλινγκ «έκοψε» για τον Κέιν που βρισκόταν μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ του δευτέρου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 61’. Ωστόσο, η… εξιλέωση για τον επιθετικό της Τότεναμ ήρθε 18 λεπτά αργότερα, όταν από σέντρα του Στέρλινγκ από τα δεξιά, ο Αλιτι δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, στρώνοντάς για τον αντίπαλό του που σκόραρε κι έφτασε τα 12 τέρματα με την Αγγλία μέσα στο 2019!


Ο Στέρλινγκ έπαιξε το ένα-δύο με τον Ράσφορντ που είχε περάσει νωρίτερα αλλαγή, στο 83’, με τον δεύτερο να πετυχαίνει το 0-3 στην αντεπίθεση και παράλληλα να σκοράρει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.Για να έρθει μια ακόμα αλλαγή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο Μάουντ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώσει το τελικό 4-0, σκοράροντας μετά την πάσα του Κέιν με ωραίο φαλτσαριστό σουτ.

Στο άλλο ματς του γκρουπ που διεξήχθη σήμερα, στη Σόφια, η Βουλγαρία επικράτησε με 1-0 της «περασμένης» Τσεχίας, πετυχαίνοντας την «παρθενική» νίκη της στα προκριματικά και παράλληλα την πρώτη της επικράτηση απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο, μετά από επτά ήττες και μια ισοπαλία!

Το νικητήριο τέρμα για λογαριασμό των γηπεδούχων ήρθε μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ από πλάγια δεξιά στο 56’, με τον Μποζίκοφ να πετάγεται πρώτος στην πορεία της μπάλας και με ωραία κεφαλιά να νικάει τον Κολαρ που έπεσε αλλά δεν απεσώβησε το 1-0…


Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Βουλγαρία-Τσεχία 1-0 (56’ Μποζίκοφ)

Κόσοβο-Αγγλία 0-4 (32’ Γουίνκς, 79’ Κέιν, 83’ Ράσφορντ, 90’+1’ Μάουντ)

Ρεπό: Μαυροβούνιο

Η βαθμολογία:
1. Αγγλία (37-6) 21
2. Τσεχία (13-11) 15
3. Κόσοβο (13-16) 11
4. Βουλγαρία (6-17) 6
5. Μαυροβούνιο (3-22) 3


2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Τη μία επιτυχία μετά την άλλη απολαμβάνει η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος!

Οι Ίβηρες πέρασαν έστω και δύσκολα από την έδρα του Λουξεμβούργου (0-2) και κατάφεραν να πάρουν την δεύτερη θέση και να προκριθούν στο Euro του 2020, όπου και θα πρέπει να... υπερασπιστούν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης!

Οι Πορτογάλοι πήραν εξ αρχής σοβαρά το ματς, έπαιζαν σφιχτά και με διάθεση να κλείσουν τους χώρους ώστε να διασφαλίσουν αρχικά το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Παρότι έπαιζαν με μια αδύναμη ομάδα όπως το Λουξεμβούργο, που το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι έχει βελτιωθεί αρκετά, δεν θέλησαν να ρισκάρουν. Βρήκαν με τον Μπρούνο Φερνάντες το γκολ στο 40ο λεπτό και άνοιξαν τον δρόμο προς την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Στην επανάληψη, παρότι είχαν την κατοχή δεν κατάφεραν αρχικά να την μετουσιώσουν σε γκολ και είδαν τους παίκτες του Λουξεμβούργου να κάνουν κάποιες επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Ρουί Πατρίσιο. Αφού κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν... χτύπησαν σε μια αντεπίθεση και ο Κριστιάνο εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στα αντίπαλα καρέ για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 και να σφραγίσει την πρόκριση της ομάδας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας παράλληλα το τέρμα νούμερο 99 με το εθνόσημο στο στήθος.

Η Σερβία από την μεριά της δεν κατάφερε να κλείσει νικηφόρα την πορεία της στα προκριματικά που την βρήκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφού έμεινε στο 2-2 με την πρωτοπόρο Ουκρανία.


Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Σερβία-Ουκρανία 2-2 (9’ πέν. Τάντιτς, 56’ Μίτροβιτς / 33’ Γιάρεμτσουκ, 90’+3’ Μπεσιεντίν)

Λουξεμβούργο-Πορτογαλία 0-2 (40’ Μπρούνο Φερνάντες, 86’ Κρ. Ρονάλντο)


Η βαθμολογία του ομίλου:

1.Ουκρανία 20 (17-4)
2.Πορτογαλία 17 (22-6)
3.Σερβία 14 (17-17)
4.Λουξεμβούργο 4 (7-16)
5.Λιθουανία 1 (5-25)


3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Η Γερμανία σάρωσε 6-1 τη Βόρειο Ιρλανδία στη Φρανκφούρτη και η Ολλανδία 5-0 την Εσθονία στο Άμστερνταμ για την όγδοη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του EURO 2020 και ολοκλήρωσαν πανηγυρικά την προκριματική φάση.

Οι Γερμανοί ήταν κυρίαρχοι, παρά το γεγονός πως ο Σμιθ στο 4’ έκανε το 0-1 μετά την προσπάθεια του Φέργκιουσον. Στο 19’, ο Χέκτορ έδωσε στον Γκνάμπρι και αυτός έκανε το 1-1. Στο 43’, ο Χέκτορ έδωσε στον Γκορέτσκα, που μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Στο 47’, ο Κλόστερμαν έδωσε ξανά στον Γκνάμπρι και αυτός έκανε το 3-1. Στο 60, ο Μπραντ έδωσε στον Γκμάμπρι και αυτός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 4-1. Στο 73’, ο Γκορέτσκα δέχτηκε τη μακρινή μπαλιά του Κρόος και έκανε το 5-1. Στο 91’, ο Κρόος έδωσε στον Μπραντ και αυτός διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 4’, ο Βαϊναλντουμ μετά από ωραίο συνδυασμό έκανε το 1-0 με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Στο 19’, ο Ακε πήρε την μπαλιά του Ντεπάι και έκανε το 2-0.

Στο 66’, ο Βαϊνάλντουμ έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή για να κάνει το 3-0.Στο 79’, ο Στενγκ βοήθησε τον Βαϊνάλντουμ να φτάσει στο χατ τρικ. Στο 87’, ο Στρούτμαν έδωσε στον Μποαντού και αυτός έκανε το 5-0.


Tα αποτελέσματα:


Γερμανία-Β. Ιρλανδία 6-1

Ολλανδία-Εσθονία 5-0

Η βαθμολογία:


1.Γερμανία 21(30-7)
2.Ολλανδία 19 (24-7)
3.Β. Ιρλανδία 13 (9-13)
4.Λευκορωσία 4 (4-16)
5.Εσθονία 1 (2-26)



4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Ιρλανδία και Δανία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο Δουβλίνο, στο μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου, με το εν λόγω αποτέλεσμα να αποδεικνύεται… καταδικαστικό για την πρώτη και να οδηγεί τη δεύτερη στα τελικά του Euro για πρώτη φορά μετά από δύο διοργανώσεις.

Το ματς ξεκίνησε… στραβά για τη Δανία, η οποία υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 13’, με τον Ντιλέινι να αποχωρεί τραυματίας και τον Χόιμπιεργκ να τον αντικαθιστά. Μάλιστα, την ίδια… μοίρα είχε και ο Κορνέλιους 20 λεπτά αργότερα, που άφησε το γήπεδο κουτσαίνοντας, ενώ μπήκε ο Ντόλμπεργκ!

Οι φιλοξενούμενοι πήγαιναν «σβηστά» το παιχνίδι, ποντάροντας και στο άγχος της Ιρλανδίας που ήθελε οπωσδήποτε ένα γκολ. Ήθελε, μεν, αλλά δεν το βρήκε δε, καθώς η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια της καταγράφηκε στο 34ο λεπτό, με τον Χούριχεϊν να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Σμάιχελ.

Ενώ, τρία λεπτά μετά, ο Μπράουν δοκίμασε την τύχη του με ένα σουτ από τα 25 μέτρα, αλλά αυτό δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα... Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 49’, με τον Πούλσεν να… μπλοκάρει με την πλάτη την κεφαλιά του Κλαρκ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα «πάγωσε» εκ νέου, με τους «βίκινγκς» μάλιστα να βολεύονται απόλυτα, υπνωτίζοντας τους αντιπάλους τους. Για να έρθει η φάση του 73ου λεπτού, που έκρινε ουσιαστικά και την υπόθεση πρόκριση, όταν ο Ντάλσγκααρντ γέμισε από τα δεξιά και ο Μπρέιθγουεϊτ με φοβερή προβολή πάνω στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ράντολφ, κάνοντας το 0-1!

Κι ενώ όλα έδειχναν «διπλό», ήρθε η κεφαλιά του Ντόχερτι από την σέντρα του Στέφενς στο δεύτερο δοκάρι, για να νικήσει τον Σμάιχελ στο 85’, να ισοφαρίσει για την Ιρλανδία και να βάλει… φωτιά στο γήπεδο! Με το 1-1 ωστόσο να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα του Φέλιξ Μπριχ και να χαρίζει τελικά στην ομάδα του Άγκε Χαρέιντε το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση.

Στο άλλο σημερινό ματς του γκρουπ, η Ελβετία έκανε το καθήκον της και νίκησε… ξεκούραστα με 6-1, εκτός έδρας το Γιβραλτάρ, για να περάσει μάλιστα ως πρώτη στα τελικά της διοργάνωσης, εκμεταλλευόμενη και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.

Το πρώτο γκολ ήρθε νωρίς, με τον Βάργκας να κατεβαίνει ανενόχλητος από τα αριστερά, να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Ίτεν να σκοράρει από κοντά για δεύτερη φορά με την εθνική του ομάδα, στο 10ο λεπτό!

Μάλιστα, ο σκόρερ της «Νάτι» είχε δύο ακόμα ευκαιρίες για να σκοράρει και να καθαρίσει το «τρίποντο» από το πρώτο ημίχρονο, στο 27’ και στο 31’, τις σπατάλησε όμως αμφότερες. Όπως συνέβη και με τις προσπάθειες των Τζάκα και Φάσναχτ, στο 34ο και στο 41ο λεπτό αντίστοιχα…

Εξίσου γρήγορα σκόραρε η Ελβετία και στην επανάληψη, ωστόσο, με τον Βάργκας να μετατρέπεται από… πασέρ σε σκόρερ, πετυχαίνοντας το 0-2 με κεφαλιά στο 50’, μετά από ασίστ του… δραστήριου Μπενίτο.

Για να έρθει επτά λεπτά μετά και το 0-3, με τον Λανγκ να σεντράρει από δεξιά και τον Φάσναχτ να εκμεταλλεύεται την αναταραχή στα καρέ των γηπεδούχων, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ανάμεσα από σώματα!

Το Γιβραλτάρ πέτυχε το… γκολ της τιμής από την προσπάθεια του Στίχε στο 74’, ωστόσο η Ελβετία είχε εκ νέου «απάντηση», στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Μπενίτο να βάζει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να διαμορφώνει το 1-4.

Ενώ δύο ακόμα τέρματα μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, ήτοι το δεύτερο προσωπικό του Ίτεν, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λανγκ στο 84ο και το πρώτο του Τζάκα στην αναμέτρηση στο 86ο λεπτό, από πάσα του Ίτεν, διαμόρφωσαν το εμφατικό 1-6 για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς!

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:


Ιρλανδία-Δανία 1-1 (85’ Ντόχερτι - 73’ Μπρέιθγουεϊτ)

Γιβραλτάρ-Ελβετία 1-6 (74’ Στίχε - 10’, 84’ Ίτεν, 50’ Βάργκας, 57’ Φάσναχτ, 75’ Μπενίτο, 86’ Τζάκα)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
1. Ελβετία (19-6) 17
2. Δανία (23-6) 16
3. Ιρλανδία (7-5) 13
4. Γεωργία (7-11) 8
5. Γιβραλτάρ (3-31) 0


5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Το τελευταίο εισιτήριο του Euro 2020 σφράγισε η Ουαλία!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Άαρον Ράμσεϊ, η ομάδα του Ράιαν Γκιγκς καθάρισε 2-0 την Ουγγαρία στον «τελικό» του 5ου ομίλου και εξασφάλισε την πρόκριση.

Τρομοκρατώντας την άμυνα των Μαγυάρων με τον ίδιο τρόπο που τρομοκρατεί τους… σελέμπριτι όταν σκοράρει, ο άσος της Γιουβέντους μετέτρεψε σε προσωπική του υπόθεση τη μεγάλη νίκη.

Πρώτα λοιπόν αξιοποίησε υπέροχη σέντρα του Μπέιλ στο 15’ και έδωσε προβάδισμα στην Ουαλία. Και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47’) βρέθηκε ακριβώς εκεί που έπρεπε μετά από αναταραχή σε στημένη φάση για να κλειδώσει το μεγάλο τρίποντο.

Αυτό με το οποίο οι Ουαλοί προσπέρασαν τη σημερινή τους αντίπαλο στη βαθμολογία και καπαρώνοντας τη δεύτερη προνομιούχο θέση, έκαναν άνευ ουσίας την επικράτηση της Σλοβακίας επί του Αζερμπαϊτζάν.

Διότι η ομάδα του Πάβελ Χάπαλ επικράτησε μεν 2-0 (χάρη σε τέρματα των Μπόζενικ και Χάμσικ) ωστόσο δεν της… έκατσε η ισοπαλία που περίμενε στο άλλο ματς του ομίλου και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro στα πλέι-οφ του Μαρτίου.


Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Ουαλία-Ουγγαρία 2-0 (15’, 47’ Ράμσεϊ)

Σλοβακία-Αζερμπαϊτζάν 2-0 (19’ Μπόζενικ, 86’ Χάμσικ)

Η τελική βαθμολογία:

1.Κροατία 17 (17-7)
2.Ουαλία 14 (10-6)
3.Σλοβακία 13 (13-11)
4.Ουγγαρία 12 (8-11)
5.Αζερμπαϊτζάν 1 (5-18)


6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Με άλλη μία νίκη ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά οι Ισπανία και Σουηδία. Οι «φούριας ρόχας» συνέτριψαν 5-0 την Ρουμανία την στιγμή που η Σουηδία επικράτησε 3-0 των νήσων Φερόε. Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου η Νορβηγία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Μάλτας και τερμάτισε τελικά στη τρίτη θέση.

Στην Ισπανία οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 45λεπτο. Σε αυτό σκόραραν τέσσερις φορές με τον Μορένο να χρίζεται δύο φορές σκόρερ στο 33’ και στο 43’. Στο 8ο λεπτό ο Ρουίθ άνοιξε το σκορ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Ρους με αυτογκολ ανέβασε το σκορ στο 4-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με τον Ογιαρθάμπαλ.

Στη Σουηδία ο Άντερσον άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό, ενώ στο 72’ ο Σβανμπεργκ και ο Γκουιντέτι στο 80’ έκανε το τελικό 3-0.

Τέλος η Νορβηγία προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Κινγκ. Στο 40ο λεπτό ο Φένεχ ισοφάρισε για τη Μάλτα, με τον Γκουιντέτι να δίνει τη νίκη στους Νορβηγούς.


Τα αποτελέσματα:
Μάλτα – Νορβηγία 1-2 (40’ Φένεχ – 7’ Κινγκ, 62’ Σόρλοθ)

Ισπανία – Ρουμανία 5-0 (8’ Ρουίθ, 33’ 43’ Μορένο, 45+1 Ρους αυτ., 90+2 Ογιαρθάμπαλ)

Σουηδία – Φερόε Ν. 3-0 (29’ Αντερσον, 72’ Σβάνμπεργκ, 80’ Γκουιντέτι)


Η Βαθμολογία:1.Ισπανία 26 (31-5)
2.Σουηδία 21 (23-9)
3.Νορβηγία 17 (19-11)
4.Ρουμανία 14 (17-15)
5.Νήσοι Φερόε 3 (4-30)
6.Μάλτα 3 (3-27)


7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2020 η Πολωνία και έκλεισε τα παιχνίδια της πανηγυρικά, τερματίζοντας στην κορυφή του 7ου ομίλου. Με γκολ του Γκοράλσι στο 81’ οι Πολωνοί επικράτησαν 3-2 της αξιόμαχης Σλοβενίας και με 25 βαθμούς συνολικά, ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο γκρουπ τους.

Ο Λούκας Πίστσεκ έδωσε την τελευταία του ποδοσφαιρική παράσταση με τους Πολωνούς και αποθεώθηκε την ώρα της αλλαγής του.


Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αυστρία με 19, που ηττήθηκε με 1-0 από τη Λετονία, Στο τρίτο ματς της βραδιάς, η Βόρεια Μακεδονία νίκησε 1-0 εντός έδρας το Ισραήλ.


Τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου:
Πολωνία – Σλοβενία 3-2
Λετονία – Αυστρία 1-0
Βόρεια Μακεδονία – Ισραήλ 1-0

Η βαθμολογία:


1.Πολωνία 25 (18-15)
2.Αυστρία 19 (19-9)
3.Βόρεια Μακεδονία 14 (12-13)
4.Σλοβενία 14 (16-11)
5.Ισραήλ 11 (16-18)
6.Λετονία 3 (3-28)


8OΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Τα φαβορί έκαναν το… καθήκον τους, με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί πάντως, την τελευταία αγωνιστική στον όγδοο όμιλο των προκριματικών του Euro 2020 και έκλεισαν τις υποχρεώσεις στη διοργάνωση με νίκες.

Η Γαλλία επικράτησε της Αλβανίας στη νεότευκτη «Κομπετάρε Αρένα» με 2-0, έχοντας για μπροστάρη τον… κεφάτο Γκριεζμάν. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ήταν εκείνος που έφτιαξε το πρώτο γκολ των «τρικολόρ», με την… ένατη ασίστ του στη διοργάνωση, για τον Τολισό που σκόραρε νωρίς νωρίς με κεφαλιά.

Ενώ ήταν εκείνος που πέτυχε το 2-0, με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, μετά από γέμισμα του Ντιμπουά, με σουτ μέσα από την περιοχή. Για να «σφραγίσει» έτσι το «διπλό» από το ημίχρονο, αφού το πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ζιρού στο 72’ σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Μπερίσα, και να διατηρήσει την Γαλλία στην πρώτη θέση του γκρουπ, που της έδωσε την απευθείας πρόκριση στα τελικά!


Παράλληλα, η Τουρκία παρά τις… οκτώ αλλαγές στην 11άδα της κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν για όγδοο παιχνίδι και κέρδισε εκτός έδρας την Ανδόρα, που δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο ούτε κι αυτή την φορά, με 2-0.

Πρωταγωνιστής της επικράτησης ήταν ο Ουνάλ, με τον στράικερ της Βαγιαδολίδ να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από ασταθή απόκρουση του Γκόμες, στο 17ο λεπτό. Ενώ, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και μετέτρεψε σε γκολ τέσσερα λεπτά μετά, έκανε από νωρίς το τελικό 0-2, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν δεύτεροι την προκριματική φάση και να προκρίνονται.

Τέλος, στην αναμέτρηση των… αποκλεισμένων, η Ισλανδία νίκησε μέσα στη Μολδαβία με 2-1, με τον Μπιάρνασον να ανοίγει το σκορ με σουτ στο 17’, να έχει… δύο δοκάρια στη συνέχεια!

Αφού δεν έγινε το 0-2, έγινε το… 1-1 από πλευράς γηπεδούχων, με την προβολή του Μιλιντσεάνου, στο 56ο λεπτό. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, με τον αρχηγό Σίγκουρντσον να «γράφει» το 1-2 στο 65’, ενώ ο Νταμασκάν έχασε το βηματισμό του με αποτέλεσμα να σουτάρει άτσαλα, πάνω στο δοκάρι, στο 71ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:


Αλβανία-Γαλλία 0-2 (9’ Τολισό, 30’ Γκριεζμάν)

Ανδόρα-Τουρκία 0-2 (17’, 21’ πεν. Ουνάλ)

Μολδαβία-Ισλανδία 1-2 (56’ Μιλιντσεάνου - 17’ Μπιάρνασον, 65’ Σίγκουρντσον)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Γαλλία (25-6) 25
2. Τουρκία (18-3) 23
3. Ισλανδία (14-11) 19
4. Αλβανία (16-14) 13
5. Ανδόρα (3-20) 4
6. Μολδαβία (4-26) 3


90Σ ΟΜΙΛΟΣ:

«Πάρτι» έκανε το Βέλγιο, που επικράτησε 6-1 της Κύπρου πετυχαίνοντας το απόλυτο («10 στα 10») στα προκριματικά του EURO 2020.

Η Ρωσία πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το Σαν Μαρίνο (0-5) και ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο τη διαδικασία, ενώ είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά.Από 'κει και πέρα, η Σκωτία επιβλήθηκε 3-1 του Καζακστάν με ανατροπή στη Γλασκώβη και κατέκτησε την... τιμητική 3η θέση στον όμιλο.

Στις Βρυξέλλες, η Κύπρος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έπιασε στον… ύπνο τους γηπεδούχους και άνοιξε το σκορ με γκολ του Ιωάννου στο 14’.Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η αντίδραση από τους Βέλγους, με τον Καράσκο να σερβίρει στον Μπεντέκε, που ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ.

Από ‘κει και πέρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.Στο 35ο λεπτό, οι Βέλγοι έφτασαν στην ανατροπή, με τον Ντε Μπρόινε να εκτελεί με σουτ τον Μιχαήλ.

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 41’ έφτασαν στο 3-1 με τον ίδιο παίκτη.Από ασίστ του Εντέν Αζάρ, ο Γιανίκ Καράσκο έγραψε το 4-1 στο 43’.Το… πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με το Βέλγιο να φτάνει στο 5-1 στο 51΄με αυτογκόλ του Χριστοφόρου,

Οι γηπεδούχοι δεν... σταματούσαν και στο 67' πέτυχαν το 6ο γκολ τους, με τον Ντε Μπρόινε να μοιράζει στον Μπεντέκε.Η συνέχεια του παιχνιδιού κύλησε με την Κύπρο να προσπαθεί να πιέσει, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα τον αντίπαλό της.Μ' αυτά και μ' αυτά, δεν άλλαξε κάτι και το Βέλγιο έφτασε στο τελικό 6-1.


Τα αποτελέσματα:

Βέλγιο-Κύπρος 6-1 (16’, 67' Μπεντέκε, 35', 41' Ντε Μπρόινε, 43' Καράσκο, 51' αυτ. Χριστοφόρου - 14' Ιωάννου)

Σαν Μαρίνο-Ρωσία 0-5 (3’ Κουζιάγιεφ, 19’ Πετρόβ, 49’ Μιραντσούκ, 56’ Ιόνοβ, 78’ Κομλιντσέκο)

Σκωτία-Καζακστάν 3- (48', 90'+1' ΜακΓκιν, 64’ Νέισμιθ - 34’ Ζαϊνουτντίνοφ)

Βαθμολογία 9ου ομίλου:

1.Βέλγιο 30 (40-3)
2.Ρωσία 24 (33-8)
3.Σκωτία 15 (16-19)
4.Κύπρος 10 (15-20)
5.Καζακστάν 10 (13-17)
6.Σαν Μαρίνο 0 (1-51)


10ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Στα τελικά του Euro 2020 με το απόλυτο η Ιταλία που το καλό ή μάλλον το... τέλειο το φίλαγε για το τέλος.

Η ομάδα του Μαντσίνι, έκανε το 10 στα 10 στην προκριματική φάση και επιβεβαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί που είχε από την κλήρωση. Μάλιστα το έκανε με εκωφαντικό τρόπο. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» διέλυσε την Αρμενία με 9-1 ολοκλήρωσε εκπληκτικά την παρουσία της στα προκριματικά.

Το πάρτι των Ιταλών ξεκίνησε από νωρίς. Ο Ιμόμπιλε στο 8ο λεπτό και ο Ζανιόλο στο 9ο άνοιξαν τον λογαριασμό, ενώ στο 29’ ο Μπαρέλα μετά από μπαλιά του Μπονούτσι που έκοψε στα δύο την άμυνα, πρόλαβε τον Αϊραπετιάν και με πλασέ έγραψε το 3-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ομάδα του Μαντσίνι με τον Ιμόμπιλε να περνάει και τον Αρμένιο πορτιέρε για το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία ήταν... καταιγίδα. Ακόμα πέντε γκολ για το τελικό 9-1 με τους Αρμένιους να πετυχαίνουν απλά το γκολ της τιμής με τον Μπαμπαγιάν στο 79’

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βοσνία πήρε τη νίκη με 3-0 στο Λιχτενστάιν και ολοκλήρωσε αξιοπρεπώς την πορεία της στον όμιλο. Ο Σίβιτς στο 57’ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Προσινέσκι, ενώ Χότζιτς στο 64’ σφράγισε τη νίκη για τους Βόσνιους, ενώ με το δεύτερο γκολ του διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:


Ελλάδα-Φινλανδία 2-1 (48’ Μάνταλος – 27’ Πούκι)

Ιταλία – Αρμενία 9-1 (8’, 36΄Ιμόμπιλε, 9’, 64’ Ζανιόλο, 29’ Μπαρέλα, 72’ Ρομανιόλι, 75’ πεν. Ζορζίνιο, 78’ Ορσολίνι, 80 Κιέσα – 79’ Μπαμπαγιάν)

Λιχτενστάιν – Σερβία 0-3 (57’ Σίβιτς, 64’, 72’ Χότζιτς)

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:


1.Ιταλία 30 (37-4)
2.Φινλανδία 18 (16-10)
3.Ελλάδα 14 (12-14)
4.Βοσνία 13 (20-17) 

5.Αρμενία 10 (14-25)
6.Λιχτενστάιν 2 (2-31)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου