Τελευταία Νέα

29/2/20

Τελικός Κυπέλλου πόλο ανδρών 2020: Εθνικός - Ολυμπιακός 6-18

Ο Ολυμπιακός δίχως να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα επικράτησε με 18-6 επί του Εθνικού και κατέκτησε το Κύπελλο στο Stoiximan.gr Final 4 του πόλο ανδρών.
Το 21ο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε στο πόλο ανδρών ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 18-6 επί του Εθνικού στον τελικό του Stoiximan.gr Final 4 το οποίο φιλοξενήθηκε στη Χίο και πανηγύρισαν τον τρίτο διαδοχικό τίτλο τους.
Ο Εθνικός άντεξε για ένα ημίχρονο και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.
Ο Μανώλης Μυλωνάκης στον 15ο τελικό της καριέρας του άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό με τον Γιόκοβιτς να κάνει το 2-0 λίγο αργότερα. Ο Εθνικός μείωσε με τον Τεσάνοβιτς, αλλά ο Αργυρόπουλος ανέβασε τη διαφορά ξανά στα δύο τέρματα (1-3). Το πρώτο οκτάλεπτο του τελικού ολοκληρώθηκε με τέρμα του Παπαδόγκωνα με τον αρχηγό του Εθνικού να διαμορφώνει το 3-2.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με δύο γκολ από τον Κώστα Μουρίκη που έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων για τον Ολυμπιακό. Ο Λιαπάκης στον παίκτη παραπάνω μείωσε για τον Εθνικό, αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με τον Μυλωνάκη.
Ο Τεσάνοβιτς στην κόντρα κατέβασε τη διαφορά ξανά για την ομάδα του Φάνη Κουντουδιού, αλλά ο Γιόκοβιτς με το δεύτερο τέρμα του στον τελικό διαμόρφωσε το τελικό 7-4 του πρώτου ημιχρόνου.
Στη συνέχεια του τελικού ο Εθνικός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό με την τρίτη περίοδο να αποδεικνύεται καθοριστική. Με ένα γρήγορο 4-0 οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με 4-11 βάζοντας ουσιαστικά τέλος στον τελικό.
Οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους με το τελικό 18-6 να σφραγίζει τις προσπάθειες των αθλητών των δύο ομάδων.
Εθνικός - Ολυμπιακός 6-18
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 2-5, 0-6
* Ο Εθνικός είχε 1/8 παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 2 κόντρα, 1 φουνταριστό, 2 περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός είχε 5/8 παίκτη παραπάνω, 3 φουνταριστό, 2 κόντρα, 8 περιφέρεια.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Βαλιανάτος, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Μπελέσης, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Κατσαούνος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Χαλυβόπουλος Α. 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 1, Κάκαρης 1, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 2, Μίτροβιτς, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου