
Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ με τους φιλοξενούμενους όμως να διατηρούν το +3 από τους γηπεδούχους και να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ με 12 παίκτες, που είχαν ληγμένα δελτία υγείας κι η «Ένωση» έχει δικαίωμα ένστασης εντός 48ωρου!
O ΠΑΟΚ έφυγε από το ΟΑΚΑ και το ματς με την ΑΕΚ με αυτό που ήθελε, το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) που τον διατηρεί στο +3 από τους κιτρινόμαυρους και τον χρίζει φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θεσης που οδηγεί στο Champions League. Άλλωστε την τελευταία αγωνιστική των playoffs η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον αποδεκατισμένο Άρη και η ΑΕΚ θα παίξει κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης.
Το ματς ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ενδεχομένως να μην τελείωσε με το τριπλό σφύριγμα του Ολλανδού ρέφερι Μακέλι που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως γκολ.
Από την ΑΕΚ περίπου μια ώρα μετά τον αγώνα υπήρξε η πληροφορία ότι 12 δελτία υγείας παικτών του ΠΑΟΚ έχουν λήξει και δεν έχουν ανανεωθεί, ως όφειλαν, κατά τον ΚΑΠ.
Όπως έγινε γνωστό ο τέταρτος διαιτητής της αναμέτρησης (Διαμαντόπουλος), πριν τη σέντρα του αγώνα, κάλεσε τους εκπροσώπους και των δυο ομάδων (Δημητριάδη και Καρυπίδη) και τους ενημέρωσε για το σχετικό πρόβλημα, που αφορά την κανονικότητα της συμμετοχής τους στο παιχνίδι.
Ο Διαμαντόπουλος γνωστοποίησε ότι θα το αναφέρει στο φύλλο αγώνα και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά, όμως η «Ένωση» η διατηρεί το δικαίωμα ένστασης σε διάστημα 48 ωρών.
Μάλιστα μετά έγινε γνωστό ότι ο 4ος κατέγραψε πως με βάση το άρθρο 18 του ΚΑΠ η συμμετοχή των 12 ποδοσφαιριστών ήταν αντικανονική και μάλιστα κράτησε τα δελτία τους.
ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως, όπως έγινε γνωστό, κάτι ανάλογο με το ματς της Τετάρτης, ίσχυε και στις πρόσφατες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Όμως οι προαναφερθείσες ομάδες δεν έχουν δικαίωμα ένστασης γιατί παρήλθε το 48ώρο.
Όμως οι προαναφερθείσες ομάδες δεν έχουν δικαίωμα ένστασης γιατί παρήλθε το 48ώρο.
Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους σε ένα ματς το οποίο στο πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό, ήταν καλύτερο στο δεύτερο 45λεπτο αλλά και οι δύο έψαξαν τη νίκη μέχρι τέλους. Τη μεγαλύτερη στιγμή στο ματς την είχε ο ΠΑΟΚ με το δοκάρι του Στοχ στο δεύτερο 45λεπτο.
ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ.
Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το ίδιο σχήμα και παίζοντας τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αρχικός στόχος τόσο του Καρέρα όσο και του Φερέιρα ήταν να μη δεχτεί γκολ η ομάδα τους, να προσέξει την άμυνα της και εν συνεχεία να ψάξει ένα γκολ στην αναμέτρηση. Με το ματς να καθυστερεί να ξεκινήσει καθώς δεν λειτουργούσε η ενδοσυννενόηση των διατητών και με έναν τραυματισμό των Βαρέλα και Ολιβέιρα στο 5' να προκαλεί διακοπή τεσσάρων λεπτών το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο πρώτο μερος.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή στο ματς χάθηκε στο 13' από την ΑΕΚ που απείλησε πρώτη. Ο Μάνταλος που ήταν από τους καλύτερους των γηπεδούχων στην αναμέτρηση έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Ένα λεπτό αργότερα αν ο Λιβάγια έκανε καλύτερο κοντρόλ στην εξαιρετική πάσα του αρχηγού της ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του άρχισε να ανεβαίνει μετά τη διακοπή που έγινε για να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων. Στο 27' ο Μπίσεσβαρ με σουτ εκτός περιοχής απείλησε τον Μπάρκα που είδε τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του. Στο 31' οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Άκπομ αλλά σωστά ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε φάουλ στην προσπάθεια του Άγγλου να αποφύγει τον Οικονόμου. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο.
ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.
Με την έναρξη του δευτέρου μερους ο Μάσιμο Καρέρα είδε τον Τσιγκρίνσκι να τραυματίζεται και αναγκάστηκε να ρίξει στο ματς τον Βέρντε στο 48' και παράλληλα άλλαξε το σύστημα της ομάδας του με τους γηπεδούχους να παίζουν με τέσσερις στην άμυνα και τον Ιταλό να είναι αρκετά δραστήριος. Η αναγκαστική αλλαγή του Ουκρανού στόπερ όμως είναι λογικό να πονοκεφαλιάζει τον Καρέρα όχι τόσο ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό αλλά ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τους ερυθρόλευκους την Κυριακή (26/7).
ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρο και απείλησε αρχικά στο 54' με τον Τζόλη ενώ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 55' με τον Μαουρίσιο αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος μέσος έφυγε λίγο εξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ελέγχουν το ματς σε αυτό το πρώτο 15' του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη. Σε μια απ' αυτές στο 61' ο Βέρντε με απευθείας σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Πασχαλάκη που έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Φερέιρα προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει πνοή στο παιχνίδι αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Ο ΚΑΡΕΡΑ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΣΤΟΧ.
Ο Μάσιμο Καρέρα στο 76' έριξε στο ματς τον Αραούχο με την ΑΕΚ να παίζει με όλα της τα όπλα στην επίθεση προσπαθώντας να βρει ένα γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Δεν μπόρεσε όμως να βρει μια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμετρησης, παρά μόνο από ένα λάθος διώξιμο του Πασχαλάκη που δεν στοίχισε όμως στους φιλοξενούμενους.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή στο ματς με τον Στοχ στο 86'. Ο Λημνιός είδε τον Σλοβάκο μέσα στην περιοχή του έδωσε τη μπάλα και έκανε το σουτ το οποίο τράνταξε το δοκάρι του Μπάρκα στην καλύτερη φάση της αναμέτρησης. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια εκτέλεση φάουλ του Βέρντε από καλή θέση το οποίο εφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS:
1. Ολυμπιακός 88
2. ΠΑΟΚ 72
3. ΑΕΚ 69
4. Παναθηναϊκός 55
5. Άρης 41
6. ΟΦΗ 36
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Ντανι Μάκελι (Ολλανδία)
Βοηθοί: Μάριο Ντικς (Ολλανδία), Χέσελ Στέγκστρα (Ολλανδία)
4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Διαιτητής VAR: Τζόσεμ Καμπίλις (Ολλανδία)
Διαιτητής AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι (48' Βέρντε), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπεζ, Σιμόες (76' Αραούχο), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Τζόλης (74' Στοχ), Μπίσεσβαρ (74' Λημνιός), Άκπομ (66' Σβιντέρσκι).
Σκόρερ: -
Κίτρινες: 90' Μιχαηλίδης
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου