Τελευταία Νέα

21/10/20

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!


Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!


Με το δεξί ξεκίνησε η Μπάγερν την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της, διαλύοντας με 4-0 της Ατλέτικο. Επιτυχίες για Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Αταλάντα, χωρίς νικήτρια το Ίντερ - Γκλάντμπαχ.Η μισή λόγω κρουσμάτων κορονοϊού Σαχτάρ σόκαρε τη Ρεάλ και έφυγε με τη νίκη (2-3) από τη Μαδρίτη για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στους ομίλους του Champions League. Όρθια η Λοκομοτίβ, 2-2 στο Ζάλτσμπουργκ.

A ΟΜΙΛΟΣ:

Η Ατλέτικο έχει τη φήμη (και απολύτως δικαιολογημένα) μίας πολύ σκληροτράχηλης ομάδας, όμως απέναντι σε αυτήν την Μπάγερν που παρατάχτηκε στο χορτάρι της "Allianz Arena" δεν είχε την παραμικρή τύχη, με τους Βαυαρούς να νικούν με 4-0 χωρίς να χρειαστεί να χριστεί σκόρερ το βαρύ πυροβολικό τους, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μπάγερν ο (σκόρερ του νικητήριου γκολ του τελικού του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν), Κομάν, που είχε δύο υπέροχα τέρματα και μία ασίστ, ενώ τα άλλα δύο τέρματα για την Μπάγερν είχαν τη σφραγίδα των Γκορέτσκα και Τολισό (με ασύλληπτη βολίδα εκτός περιοχής).

Όρθια έμεινε η Λοκομοτίβ στο Ζάλτσμπουργκ και έφυγε με το βαθμό χάρη στο ισόπαλο 2-2. Η ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Εντέρ.

Ο Σομποσλάι ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45') και ο Γιουνούζοβιτς με τη βοήθεια της κόντρας του Τσόρλουκα στην αρχή του δευτέρου (50') έκανε την ανατροπή.

Η τελευταία λέξη ανήκε στον Λισακόβιτς, ο οποίος στο 75ο λεπτό διαμοόρφωσε το τελικό 2-2.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ζάλτσμπουργκ (Μαρς): Στάνκοβιτς, Βαλίτσι, Αντρέ Ραμάλιο, Βέμπερ, Ίλμερ, Μουέπου, Γιουνούζοβιτς (84' Οκαφόρ), Καμαρά (73' Οκουγκάβα), Σομποσλάι, Ντάκα, Κόιτα (53' Μπερίσα).

Λοκομοτίβ (Νίκολιτς): Γκιλιέρμε, Ζινογκλιάντοβ, Μουρίλο Σερκέιρα, Τσόρλουκα, Ρίμπους, Ζαμαλεντίνοβ (63' Καμανό), Κριχόβιακ, Κουλίκοβ, Μιράντσουκ (69' Λισακόβιτς), Εντέρ (69' Ζε Λουίς), Σμόλοβ (63' Ριμπτσίνσκι).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ (73' Σαρ), Σούλε, Αλάμπα, Ερναντέζ, Κίμιχ, Γκορέτσκα (83' Μαρτίνεθ), Μίλερ (83' Ντέιβις), Τολισό, Κομάν (73' Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόβσκι (83' Τσουπό-Μοτίνγκ)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίιπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι, Γιορέντε (79' Λεμάρ), Ερέρα, Κόκε (79' Τορέιρα), Καρασκό (76' Βιτόλο), Σουάρες (76' Κορέα), Φέλιξ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ζάλτσμπουργκ - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-2 (45' Σομποσλάι, 50' Γιουνούζοβιτς / 19' Εντέρ, 75' Λισακόβιτς)

Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0 (28' 72' Κομάν, 41' Γκορέτσκα, 66' Τολισό)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μπάγερν Μονάχου 3 (4-0)

2. Λοκομοτίβ Μόσχας 1 (2-2)

3. Ζάλτσμπουργκ 1 (2-2)

4. Ατλέτικο 0 (0-4)

B ΟΜΙΛΟΣ:

Η Σαχτάρ φιλοξενήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Αλφρέδο ντι Στέφανο στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League και μπορεί να κατέβηκε μισή - λόγω των δέκα κρουσμάτων που τη "χτύπησαν" - ωστόσο έριξε τη βόμβα.

Έφυγε με το τρίποντο από την ισπανική πρωτεύουσα, νικώντας (2-3) και σοκάροντας του μερένγκες!

Ο Τετέ με αριστερό πλασέ στο 29' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντόνετσκ, ο Βαράν στο 33' έκανε δύο τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους στέλνοντάς αθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κουρτουά ενώ στο 42' ο Σόλομον έκανε το 3-0 μετά από εκπληκτική συνεργασία του με τον Τετέ με την οποία εξέθεσε για μία ακόμα φορά στο πρώτο 45λεπτο την άμυνα των πρωταθλητών Ισπανίας.

Οι μερένγκες ξύπνησαν στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσαν σε 1-3 στο 54ο λεπτό με το τρομερό σουτ του Λούκα Μόντριτς. Ο Βινίσιους πέρασε στον αγωνιστικό και ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα ο Βραζιλιάνος μείωσε σε 2-3. Τίποτα περισσότερο, ωστόσο, με την έκπληξη να ολοκληρώνεται.

Ο 2ος όμιλoς πήρε φωτιά από την 1η κιόλας αγωνιστική αφού μετά την ήττα-σοκ που γνώρισε η Ρεάλ στην Μαδρίτη με 3-2 από την εκπληκτική Σαχτάρ, ακολούθησε η ισοπαλία με 2-2 της Ίντερ με την Γκλάντμπαχ.

Οι νερατζούρι προηγήθηκαν στο 49' με τον Λουκακού, τα πουλάρια έκαναν τρομερή ανατροπή με τον Χόφμαν να φέρνει τα πάνω-κάτω στο 84', για να έρθει τελικά ο Λουκακού στο 90' να κρατήσει όρθιους τους Μιλανέζους ισοφαρίζοντας στο 90ο λεπτό.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΡΕΑΛ (Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Μιλιτάο, Βαράν, Μαρσέλο, Μόντριτς (70' Κρόος), Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (46 Μπενζεμά), Γιόβιτς (59' Ζούνιορ), Ασένσιο.

Σαχτάρ (Λουίς Κάστρο): Τρούμπιν, Ντόντο, Χοχολάβα, Μπόνταρ, Κομιένκο, Μάρλος, Μάικον, Τετέ, Αντόνιο (90+4' Βγιούνοκ), Σόλομον (90+2' Βιτάο), Ντεντίνιο (85' Σουντάκοβ).

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Κολάροφ, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Βιδάλ, Πέρισιτς, Έρικσεν, Λουκακού, Σάντσες (46' Λαουτάρο Μαρτίνες).

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπεσενμπαΐνι, Κράμερ, Νοχάουζ, Τουράμ, Εμπολό, Χόφμαν, Πλεά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3 (54' Μόντριτς, 59' Βινίσιους / 29' Τετέ, 33' αυτ. Βαράν, 42' Σόλομον)

Ίντερ - Γκλάντμπαχ 2-2 (49',90' Λουκακού / 63' πεν. Μπεσενμπαΐνι, 84' Χόφμαν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3

2. Γκλάντμπαχ 1 (2-2)

3.Ίντερ 1 (2-2) 

4. Ρεάλ Μαδρίτης 0 (2-3)


C ΟΜΙΛΟΣ:

Ένα ορκισμένος Ολυμπιακός, με τρομερή προσπάθεια και θέληση, λύγισε (1-0) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τη Μαρσέιγ και πήρε χρυσό τρίποντο στην πρεμιέρα των ομίλων.

H Πόρτο αιφνιδίασε την Μάντσεστερ Σίτι με το υπέροχο γκολ του Λουίς Ντίας στο 14' στο παρθενικό του γκολ στο Champions League, ωστόσο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε την κλάση της κάνοντας ανατροπή.

Στο 20' ο Σέρχιο Αγκουέρο ισοφάρισε από την άσπρη βούλα σε 1-1 σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από 231 ημέρες που ήταν άσφαιρος σε όλες τις διοργανώσεις, ο Γκιουντογκάν στο 65' γύρισε τούμπα το ματς με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ ενώ στο 73' ο Φεράν Τόρες κλείδωσε το τρίποντο με όμορφο πλασέ εντός περιοχής.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78' Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3' Σισέ), Μασούρας (84' Χασάν), Αραμπί (90+3' Βινάγκρε).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85' Στρόοτμαν), Σανσόν (77' Κουισόνς), Τοβέν (82' Ζερμέν), Μπενεντέτο (77' Λουίς Ενρίκε), Παγέ (76' Ράντονιτς).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Μοράες, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Γκαρσία, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Αγκουέρο, Στέρλινγκ

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Σαρ, Εμπεμπά, Πέπε, Σανούσι, Ουρίμπε, Ολιβέιρα, Κορόνα, Βιέιρα, Λουίς Ντίας (55' Μανάφα), Μαρεγκά

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτο 3-1 (20' πεν. Αγκουέρο, 65' Γκιουντογκάν, 73' Τόρες / 14' Λουίς Ντίας)

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 1-0 (90' Χασάν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μάντσεστερ Σίτι 3 (3-1)

2. Ολυμπιακός 3 (1-0)

3. Μαρσέιγ 0 (0-1)

4. Πόρτο 0 (1-3)

D ΟΜΙΛΟΣ:

Σπουδαίο τρίποντο πανηγύρισε η Λίβερπουλ στην πρεμιέρα της στο φετινό Champions League, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να επικρατεί 1-0 του Άγιαξ στο Άμστερνταμ και να επιστρέφει στις επιτυχίες μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα εντός των συνόρων (με Άρσεναλ στο League Cup, με Άστον Βίλα και Έβερτον στο πρωτάθλημα).

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 35' από αυτογκόλ του Ταγλιαφίκο σε προσπάθειά του να διώξει σουτ του Μανέ εντός περιοχής, με τον Αίαντα να πιέζει στο δεύτερο ημίχρονο (είχε και δοκάρι με τον Κλάασεν) αλλά τους ρεντς να αντέχουν έχοντας για κορυφαίο τον Φαμπίνιο.

Η Αταλάντα απέδειξε πως τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε από την Νάπολι στην Serie A πριν λίγα 24ωρα ήταν απλά μία κακή παρένθεση, με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να χορεύει στη βροχή στην Δανία και να διαλύει με 4-0 την Μίντιλαντ, μία από τις τέσσερις σταχτοπούτες του φετινού Champions League.

Οι Σαπάτα, Γκόμες και Μουριέλ σκόραραν μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά και καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος, με τον Μίραντσουκ να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα με το γκολ του στο 89'.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΆΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Σουρς, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Γκράβενμπερτς, Κλάασεν, Μπλιντ, Νέρες, Κούντους (9' Πρόμες), Τάντιτς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (46' Χέντερσον), Σαλάχ (60' Σακίρι), Φιρμίνο (60' Ζότα), Μανέ (60' Μιναμίνο).

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάνσεν, Άντερσον, Σβιατσένκο, Σολτζ, Παουλίνιο, Ονιέκα, Καγιούστε, Ντρέγιερ, Σίστο, Μαμπίλ, Καμπά (60' Φερέιρα)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Γκόζενς, Γκόμεζ, Σαπάτα, Μουριέλ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Άγιαξ - Λίβερπουλ 0-1 (35' αυτ. Ταγλιαφίκο)

Μίντιλαντ - Αταλάντα 0-4 (26' Σαπάτα, 36' Γκόμες, 42' Μουριέλ, 89' Μίραντσουκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Αταλάντα 3 (4-0)

2. Λίβερπουλ 3 (1-0)

3. Άγιαξ 0 (0-1)

4. Μίντιλαντ 0 (0-4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου