Τελευταία Νέα

30/1/21

20η Aγωνιστική Super League 1 : Αστέρας Τρίπολης - Άρης 2-1

Ο Αστέρας νίκησε 2-1 τον Άρη με ανατροπή και κατέκτησε πέμπτο διαδοχικό τρίποντο στη Super League Interwetten, για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία. MVP ο Ρεγκίς με γκολ και ασίστ, επανεμφάνιση Μήτρογλου στην Ελλάδα.

Θρίαμβος για τον Αστέρα στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Οι Αρκάδες βρέθηκαν να χάνουν στο 28' από προσπάθεια του Μάνου που βρήκε στο πόδι του Καστάνιος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τις αλλαγές του Ράσταβατς οι Ρεγκίς και Ριέρα στο 66' και στο 70' διαμόρφωσαν το 2-1 που έμεινε μέχρι τέλους για την 20ή αγωνιστική της Super League Interwetten.

Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη για την ομάδα της Τρίπολης, κάτι που ουδέποτε έκανε στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν η πέμπτη ήττα του Άρη στο πρωτάθλημα και η ένατη νίκη του Αστέρα.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΑΡΗΣ, ΒΡΗΚΕ ΓΚΟΛ ΜΕ... ΑΥΤΟΓΚΟΛ.


Ο Άρης περιόρισε τόσο πολύ τον Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο, που η πρώτη άξια αναφοράς τελική των Αρκάδων έγινε στο 45'+2' με την κεφαλιά του Σίτο που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου όχι μόνο σκόραρε, αλλά έχασε και σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Τσιφτσής στο 12' σταμάτησε τον Μάνο (προηγήθηκε λάθος του Καστάνιο), στο 17' ο Καστάνιο έδιωξε με το κεφάλι, στο 24' το σουτ του Σάσα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι ώσπου στο 28' έγινε το 0-1.

Ο Ιωάννου εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Σάσα έκανε φοβερή πάσα προς τον Μπερόγλιο. Ο Αργεντινός γύρισε προς τον Μάνο, αυτός από κοντά τσίμπησε τη μπάλα, η οποία βρήκε και στο πόδι του Καστάνιο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ακόμα και μετά το τέρμα των "κίτρινων", αυτοί ήταν που πίεζαν για δεύτερο γκολ και έφτασαν κοντά σε αυτό στο 35', αλλά το πλασέ του Μπερτόγλιο έδιωξε ο Τσιφτσής.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ.

Για μία ώρα αγώνα ο Αστέρας ήταν στα... χαμένα. Αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει τον Σιαμπάνη. Βλέποντας αυτήν την κακή εικόνα της ομάδας του ο Ράσταβατς, έκανε τρεις αλλαγές στο 59' και στο 60'. Οι δύο από τους νεοεισελθόντες, οι Ριέρα και Καπίγια, έκαναν τη -μεγάλη- διαφορά στη σπουδαία ανατροπή των Αρκάδων, παρότι ο Άρης ήταν αυτός που θα μπορούσε νωρίτερα να βρει δεύτερο γκολ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ευκαιρία του 51', όταν από το γύρισμα του Ιωάννου, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Άλβαρες και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 66' ο Λουίς Φερνάντεθ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ρεγκίς με δυνατό πλασέ στην κίνηση σκόραρε για το 1-1. Όπως αδράνησε η άμυνα του Αστέρα, το ίδιο συνέβη και με τους φιλοξενούμενους στη στατική φάση, καθώς ο Ισπανός ήταν αμαρκάριστος και εκτέλεσε τον Σιαμπάνη.

Το μομέντουμ ήταν υπέρ της ομάδας της Τρίπολης, η οποία στο 70' έφτασε στο 2-1. Ο Κώτσιρας πέρασε στον Ρεγκίς, αυτός έκανε το συρτό γύρισμα από δεξιά και ο Ριέρα με πλασέ στην κίνηση σκόραρε.

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ.


Ο Άρης έπρεπε να ρισκάρει και να ανέβει, αφού μετά το 60' άλλαξε ριζικά την εικόνα του, σαν να είχε μείνει από δυνάμεις. Ο Μάντζιος έβαλε τον Σάντε Σίλβα, έβαλε και τον Μήτρογλου που επανεμφανίστηκε μετά από πέντε χρόνια και οκτώ μήνες, αλλά το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το 90'+6'. Ο Ράσταβατς είχε αλλάξει το 4-2-3-1 με 5-4-1, η ομάδα του άντεξε παρά την πίεση και πήρε τη μεγάλη νίκη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής – Κώτσιρας, Καστάνιο, Σουάρεθ, Άλβαρες – Βαλιέντε, Καπίγια (59’ Ιγκλέσιας), Σίτο (59’ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι – Τζίμας (59’ Ριέρα), Λουίς Φερνάντεθ (81’ Μπελόκ).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης – Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74’ Σούντγκρεν) – Σάσα (74’ Σίλβα), Τζέγκο (82’ Κάτσε) – Μπερτόλιο 6 (64’ Ματίγια), Γκάμα, Γκαρσία – Μάνος (82’ Μήτρογλου).

Σκόρερ: 66’ Κρέσπι, 70’ Ριέρα – 28’ Μάνος.

Κίτρινες: Ιωάννου, Μπεναλουάν, Τζέγκο, Μπελόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου