Τελευταία Νέα

15/2/21

22η Aγωνιστική Super League 1 : ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη... σκανδαλώδη αλλαγή έδρας από τους Ζωσιμάδες στο Περιστέρι και ένα από τα δύο πέναλτι που έκανε ο Οικονομόπουλος στον Τζόλη και επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Ζίβκοβιτς και Σβαμπ τα δύο γκολ.


Οι συνθήκες διαμορφώθηκαν προκειμένου ο ΠΑΟΚ να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν άλλαξε σκανδαλωδώς η έδρα διεξαγωγής και αντί για τους Ζωσιμάδες, το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι. Δόθηκαν και δύο πέναλτι από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο, που κατά σύμπτωση είχαν τους ίδιους πρωταγωνιστές, αφού υπέπεσε στις παραβάσεις ο Οικονομόπουλος πάνω στον Τζόλη, ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ ο οποίος προτιμήθηκε για βασικός από τον Σάλιακα και το «διπλό» «κλείδωσε».

Κάπως έτσι, το 0-2 ήρθε φυσιολογικά στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Στόχος επιτεύχθηκε για τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στην οποία ισοβαθμεί με τον Άρη και την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό, ούτε απείλησε πολύ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχε σε καλό βράδυ τον Τζόλη ο οποίος εξέθεσε αρκετές φορές τον αντίπαλο του, στηρίχτηκε στην ατομική προσπάθεια του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και πήρε γκολ και κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του. Να κερδίσει μία εβδομάδα ηρεμίας, αφού δεν έχει παιχνίδι μεσοβδόμαδα και να προετοιμαστεί για το ματς με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη, είχε μία στοιχειωδώς καλή ανασταλτική λειτουργία για ένα χρονικό διάστημα, αλλά επιθετικά ήταν ανύπαρκτος. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του, σε βαθμό που ίσως να ευχόταν να είχε λίγη πίεση, προκειμένου να ξεπεράσει το ψύχος…

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι υποτίθεται πως το παιχνίδι άλλαξε πόλη προκειμένου να το ματς να διεξαχθεί υπό πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Βέβαια, τα Ιωάννινα είχαν λιακάδα σήμερα αφού η «Μήδεια» είχε περάσει από την Ήπειρο πριν έρθει στην Αθήνα…

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 21′. Ο Τζόλης σέντραρε από αριστερά, ο Οικονομόπουλος βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε το πέναλτι. Όμως, ο Βιεϊρίνια που ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε με ένα κακό χτύπημα.

Τελικά, το ζητούμενο επιτεύχθηκε στο 56′. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ με την αγαπημένη του κίνηση: πήρε τη μπάλα από δεξιά πάνω στη γραμμή, σύγκλινε στο ημικύκλιο και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη νίκη του στο 62′, με το δεύτερο πέναλτι της βραδιάς. Ο Τζόλης μπήκε από αριστερά στην περιοχή και ο Οικονομόπουλος τον ανέτρεψε, με τον Διαμαντόπουλο να ξανασφυρίζει πέναλτι. Αυτή τη φορά ο Σβαμπ το αξιοποίησε και σκόραρε το 0-2. Σκορ που ήταν και το τελικό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Περιστεριου.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63’ Σάλιακας), Πέερσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος (63’ Κάστρο), Ντομίνγκεζ, Μπρένερ (λ. τ. 31’ Μιλιντσεάνου), Καρτάλης (63’ Ελευθεριάδης), Κριζμάν, Παμλίδης (82' Λεό).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (67’ Βαρέλα), Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ζίφκοβιτς (85' Λάμπρου), Ουάρντα, Τζόλης (82' Καγκάβα), Κρμέντσικ (82' Κρμέντσικ).

Σκόρερ: 56' Ζίφκοβιτς, 61' πέναλτι Σβαμπ.

Κίτρινες: Ντομίνγκεθ, Οικονομόπουλος, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου