Τελευταία Νέα

19/3/21

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς ματς των "16" του Europa League!


Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίσλαβ Όρσιτς που πέτυχε τρία γκολ (δύο στην κανονική διάρκεια και ένα στην παράταση) επικράτησε 3-0 (2-0 κ.δ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League.Παλικαρίσια εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Emirates και περήφανη νίκη (0-1) απέναντι στην Άρσεναλ. Με δέκα παίκτες από το 82' οι Πειραιώτες λόγω αποβολής του Μπα.Η Ρόμα επικράτησε και εκτός έδρας της Σαχτάρ με 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League, ενώ το ίδιο σκορ δεν έφτανε στην Μόλντε για να αποκλείσει την Γρανάδα.Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 1-0 της Μίλαν στο Σαν Σίρο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League. Στους "8" του θεσμού προκρίθηκαν επίσης Άγιαξ, Βιγιαρεάλ και Σλάβια Πράγας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League. Οι κόκκινοι διάβολοι επικράτησαν 1-0 της Μίλαν στο Σαν Σίρο και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτο παιχνιδιού πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η ομάδα του Σόλσκιερ κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ της στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης. Η μπάλα έφτασε στην περιοχή των ροσονέρι, με την άμυνα των γηπεδούχων να μην μπορεί να διώξει. Ο Πογκμπά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με ωραία λόμπα έγραψε το 0-1.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ.


Η Σλάβια Πράγας επικράτησε 2-0 της Ρέιντζερς εκτός έδρας και με 3-1 συνολικό σκορ (1-1 το πρώτο παιχνίδι) πήρε την πρόκριση για τους οκτώ του Europa League.

Ο Ολαγίνκα πέτυχε το 0-1 στο 14ο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα από τα αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 74ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στάντσιου.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες, αφού αποβλήθηκε στο 61' ο Ρουφ με απευθείας κόκκινη κάρτα και στο 73' ο Μπάλογκουν με δεύτερη κίτρινη.

ΑΝΕΤΑ Η ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ.


Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία, η Βιγιαρεάλ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Τα "κίτρινα υποβρύχια" επικράτησαν 2-0 της Ντιναμό Κιέβου και έφτασαν τον συνολικό δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο 13' ο Μορένο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τσουκβέζε. Ο Μορένο διπλασίασε τα τέρματά του στο 36ο λεπτό με πλασέ μέσα από την περιοχή, αφού η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Ντιναμό. Το σκορ δεν άλλαξε έως και το φινάλε της αναμέτρησης.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΞ.


Ούτε ο Άγιαξ συνάντησε πρόβλημα στη ρεβάνς της αναμέτρησης με την Γιούνγκ Μπόις. Οι Ολλανδοί έχοντας στις "βαλίτσες" το 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν άνετοι και "καθάρισαν" τους Ελβετούς με σκορ 0-2 παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Νέρες άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό, έπειτα από ωραία ασίστ του Τάντιτς που ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 49ο λεπτό ο Ντούσαν Τάντιτς έγραψε το τελικό 0-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στα προημιτελικά του Europa League βρίσκονται η Ρόμα και η Γρανάδα. Οι Ιταλοί έχοντας ως όπλο το 3-0 του πρώτου αγώνα με την Σαχτάρ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να φτάσουν στην πρόκριση.

Οι Ουκρανοί είχαν μεν την κατοχή της μπάλας αλλά υστερούσαν στην ουσία. Αντίθετα, η Ρόμα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σκόραρε με τον Μαγιοράλ και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.

Η Σαχτάρ απάντησε σχετικά γρήγορα με τον Μοράες στο 59', αλλά είχε να ανέβει ένα βουνό. Οι παίκτες του Κάστρο δεν τα κατάφεραν με τον Μαγιοράλ να βρίσκει ξανά δίχτυα στο 72' και να τελειώνει τη σεμνή τελετή.

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ.


Το ξεκίνημα του αγώνα της Μόλντε με την Γρανάδα ήταν δυναμικό. Μόλις στο 4' ο Κένεντι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της Μόλντε να απειλήσει όμως ο Άντερσεν τα χάλασε στην τελική προσπάθεια.

Η Μόλντε ήθελε να απειλήσει και να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έτσι, είπε να την βοηθήσει ο Βαγιέχο με ένα αστείο αυτογκόλ στο 29ο λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα η Μόλντε άγγιξε και το 2-0, αλλά ο Ρουί Σίλβα είπε όχι στην προσπάθεια του Χέσταντ. Η Γρανάδα ανέβασε στροφές στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι Νορβηγοί πίεσαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με μεγαλύτερη ένα τετ α τετ του Φοφανά. Ο Σολδάδο όμως έχει μάθει τη μισή ευκαιρία που του δίνεται να την κάνει γκολ και έτσι στο 72' με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η Μόλντε δεν τα παράτησε και συνέχισε την προσπάθειά της κυνηγώντας ένα θαύμα. Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χέσταντ στις καθυστερήσεις.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΟΠΗ/ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜ!

Από την αρχή του αγώνα η Τότεναμ παρουσιάστηκε νωθρή. Οι παίκτες της έμοιαζαν περισσότερο άνετοι από όσο θα έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Η Ντινάμο από την άλλη προσπαθούσε να βρει τον τρόπο που θα έβαζε ένα γκολ για να δώσει άλλη τροπή στο ματς. Τελικά τα κατάφερε στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Όρσιτς με τρομερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστερά έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Λιορίς.

Ο Μουρίνιο προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του σε μία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της, αλλά μάταια. Ο Μίσλαβ Όρσιτς με το δεύτερο τέρμα του στο 82' έκανε το 2-0, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση.

Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι Κροάτες δεν αστειεύονταν και ειδικά ο Μίοσλαβ Όρσιτς. Το μεγάλο αστέρι των Κροατών με το τρίτο του τέρμα στο 106' έστειλε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην οκτάδα και την Τότεναμ στο καναβάτσο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΒΑΝΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Μόλντε - Γρανάδα 2-1 (29' αυτ. Βαγιέχο, 90' πεν. Χέσταντ - 72' Σολδάδο) (0-2)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Τότεναμ 3-0 παρ. (62', 83',106' Όρσιτς) (0-2)

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1 (51' Ελ Αραμπί) (3-1)

Σαχτάρ - Ρόμα 1-2 (59' Μοράες - 49', 72 Μαγιοράλ) (0-3)

Ρέιντζερς - Σλάβια Πράγας 0-2 (14' Ολαγίνκα, 74' Στάνκιου) (1-1)

Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (48' Πογκμπά) (1-1)

Βιγιαρεάλ - Ντινάμο Κιέβου 2-0 (21' Νέρες, 49' Τάντιτς) (0-3)

Γιούνγκ Μπόις - Άγιαξ 0-2 (13', 36' Μορένο) (2-0)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου