Τελευταία Νέα

28/3/21

Τα αποτελέσματα της 2ης Aγωνιστικής των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης του Μουντιάλ 2022!

Η Σουηδία επικράτησε 3-0 του Κοσόβου εκτός έδρας για τον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας και έκανε το δύο στα δύο. Η Γερμανία πήρε το διπλό με 0-1 κόντρα στη Ρουμανία, ενώ η Ιταλία με 0-2 πέρασε από τη Βουλγαρία.Η Ισπανία με γκολ του Ντάνι Όλμο στο 90+2' επικράτησε 2-1 της Γεωργίας στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Δανία διέλυσε την Μολδαβία με 8-0, ενώ η Αγγλία πήρε το διπλό με 2-0 απέναντι απ' την Αλβανία.Σε ένα συναρπαστικό ματς στο Βελιγράδι, Σερβία και Πορτογαλία έμειναν στο 2-2, με τους Ίβηρες να φωνάζουν όμως σωστά για γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις που δεν μέτρησε παρότι η μπάλα είχε περάσει όλη τη γραμμή.Η εντυπωσιακή εκκίνηση της Τουρκίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε και συνέχεια καθώς επιβλήθηκε με 3-0 της Νορβηγίας. Εντος έδρας νίκες για Ολλανδία και Κροατία απέναντι σε Λετονία και Κύπρο αντίστοιχα.

Η Σουηδία επικράτησε 3-0 του Κοσόβου εκτός έδρας για την 2η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου βρίσκεται και η Εθνική μας ομάδα.

Το σκορ άνοιξε στο 12' ο Αουγκούστινσον, έπειτα από ακροβατική ασίστ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Στο 35' ο Αλεξάντερ Ίζακ έγραψε το 0-2 με πλασέ μέσα από την περιοχή. Στο 70' ο Λάρσον σημείωσε με πέναλτι το τρίτο γκολ για τους Σουηδούς, που βρίσκονται στην 1η θέση του ομίλου. Οι Κοσοβάροι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, έπειτα από αποβολή του Μπέρισα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Ιταλία πήρε ακόμη μία νίκη στον τρίτο όμιλο. Η σκουάντρα ατζούρα επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Βουλγαρίας, η οποία παραμένει χωρίς ακόμη κάποια νίκη μετά από δύο αγωνιστικές. Το σκορ άνοιξε ο Αντρέα Μπελότι με πέναλτι στο 43ο λεπτό, ενώ στο 82' ο Λοκατέλι έγραψε το τελικό αποτέλεσμα με σουτ μέσα από την περιοχή. Μαζί με τους Ιταλούς στους έξι πόντους είναι η Ελβετία που χάρη σε ένα τέρμα του Σακίρι από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης επικράτησε 1-0 της Λιθουανίας.

Τους έξι πόντους έφτασε στον όμιλο της η Γερμανία. Η Μάνσαφτ πήρε το διπλό με 0-1 απέναντι στη Ρουμανία, η οποία έχει συγκεντρώσει τρεις βαθμούς. Στο 16ο λεπτό βγήκε ωραία μπαλιά για τον Χάβερτς στα δεξιά, εκείνος γύρισε στον Γκνάμπρι, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 0-1, που έμεινε έως το τέλος. Στο ίδιο γκρουπ η Βόρεια Μακεδονία πήρε εύκολη νίκη απέναντι στον Λίχτενσταϊν, του οποίου επικράτησε 5-0.

Στον τέταρτο όμιλο, η Ουκρανία και η Φινλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Έτσι, οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με δύο πόντους, ενώ η Γαλλία που νωρίτερα είχε επικρατήσει 0-2 του Καζακστάν βρίσκεται στην κορυφή. Ο Ζούνιορ Μοράες, έπειτα από ασίστ του Καρανάεφ άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει με πέναλτι στο 89' ο Πούκι.

Στον έκτο όμιλο, η Αυστρία έμεινε πίσω στο σκορ από τα Νησιά Φερόε στο 19', καθώς ο Νάτεσταντ έγραψε το 0-1, όμως με τρία γκολ από το 30' έως το 44' οι Αυστριακοί επικράτησαν 3-1. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Ισραήλ και η Σκωτία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Η Πολωνία είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ανδόρα και επικράτησε 3-0 με τον Κάρολ Σβιντέρσκι να σκοράρει το τρίτο τέρμα και να ανοίγει λογαριασμό στο ντεμπούτο του. Πλέον βρίσκεται ισόβαθμη στους τέσσερις πόντους με την Ουγγαρία που πήρε το εύκολο διπλό με 0-3 κόντρα στον Σαν Μαρίνο. Στην κορυφή του ένατου ομίλου βρίσκεται η Αγγλία που νωρίτερα είχε επικρατήσει 2-0 της Αλβανίας.

H Ισπανία, έπειτα από την ισοπαλία κόντρα στην Εθνική Ελλάδας, πήρε μία δύσκολη νίκη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, επικράτησε 2-1 της Γεωργίας στη Τιφλίδα με γκολ στο φινάλε. Έτσι, η ομάδα του Ενρίκε έφτασε τους τέσσερις πόντους, ενώ η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής έμεινε στο μηδέν.

Το σκορ άνοιξε ο Κβαρατσκέλια στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης με πλασέ του, έπειτα από την ασίστ του Κιτεϊσβίλι. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν την κατοχή, συνέχιζαν να πιέζουν και στο 56ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ζόρντι Άλμπα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φεράν Τόρες έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 90+2', ενώ όλα έδειχναν ότι η Γεωργία θα πάρει έναν πολύτιμο πόντο και η Ισπανία θα μείνει μακριά από τη νίκη ξανά, ο Ντάνι Όλμο πραγματοποίησε ένα μακρινό σουτ, ο Γιόργκι Λόρια δεν μπόρεσε να αποκρούσει, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-2.

Μια θριαμβευτική νίκη πήρε η Δανία στην αναμέτρηση με την Μολδαβία για τον 6ο όμιλο των προκριματικών. Οι Δανοί επικράτησαν 8-0 διαλύοντας την αντίπαλό τους. Ο χορός των γκολ άνοιξε με πέναλτι του Ντόλμπεργκ στο 19ο λεπτό. Ο Ντάμσγκαρντ πέτυχε δύο τέρματα στο 21' και στο 29', ο Στρίγκερ Λάρσεν έγραψε στο 35' το 4-0, ενώ πριν από το ημίχρονο στο 38' ο Γιένσεν σημείωσε το 5-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Ντόλμπεργκ πέτυχε το 6-0 στο 48', όμως οι Δανοί δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Σκοβ έγραψε το 7-0 στο 81', με τον Ινγκβάρτσεν να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 89'.

Tη δεύτερη σερί της νίκη στα προκριματικά πανηγύρισε η Αγγλία. Τα τρία λιοντάρια επικράτησαν 2-0 εκτός έδρας της Αλβανίας για τον 9ο όμιλο. Στο 38ο λεπτό ο Κέιν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Σο.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 63ο λεπτό. Ο Τζιμσίτι έκανε ένα σοβαρό λάθος, οι Άγγλοι πήραν την μπάλα, ο Μάουντ πάτησε στην περιοχή και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στον 10ο όμιλο, η Αρμενία έφτασε τους έξι πόντους αφού επικράτησε 2-0 της Ισλανδίας που δεν έχει πάρει ακόμη κάποια νίκη. Ο Μπαρσεγκιάν άνοιξε το σκορ στο 53', ενώ ο Μπαϊραμιάν "κλείδωσε" το τρίποντο στο 74ο λεπτό.

'Eνα τρομερό ματς έλαβε χώρα στο "Ράικο Μίτιτς" του Βελιγραδίου για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Σερβία και την Πορτογαλία να μένουν στο 2-2 αλλά τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να βράζουν για τη διαιτησία απολύτως δικαιολογημένα.

Και αυτό γιατί στις καθυστερήσεις ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αρχίσει να πανηγυρίζει βλέποντας τη μπάλα να περνάει όλη την τελική γραμμή από το πλασέ του εντός περιοχής, πριν την απομακρύνει ο Στέφαν Μίτροβιτς με τάκλιν αυτοθυσίας, με τον βοηθό να μην πηγαίνει όμως προς τη σέντρα και έτσι να μην μετράει ένα πεντακάθαρο γκολ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του ματς, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν το έλεγχο, απειλήθηκαν ελάχιστα και βρήκαν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με ισάριθμα γκολ του Ντιόγκο Ζότα που αξιοποίησε με το κεφάλι τις σέντρες των Μπερνάρντο Σίλβα και Σέντρικ Σοάρες από τα δεξιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η Σερβία μείωσε πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό με τον Μίτροβιτς και στο 60' είχε φέρει στο ματς στα ίσα με τον Κόστιτς, ενώ μέχρι το 70' είχε ευκαιρίες για να κάνει την ολική ανατροπή.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Σάντος κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να το φέρουν στα μέτρα τους, για να έρθει η αποβολή του Μιλένκοβιτς στο 92' και το γκολ του Ρονάλντο στο 93' που θα περάσει στην ιστορία καθώς διαπράχτηκε ένα τεράστιο διαιτητικό σφάλμα με τη μη κατακύρωσή του και την αλλοίωση ουσιαστικά του αποτελέσματος.

Όσον αφορά στο άλλο ματς του 1ου προκριματικού ομίλου, σημειώθηκε τεράστια έκπληξη καθώς το Λουξεμβούργο απέδρασε με τη νίκη από το Δουβλίνο επικρατώντας 1-0 της Ιρλανδίας χάρη σε γκολ του Ροντρίγκες στο 85ο λεπτό.

Χωρίς νικητή έληξε η μάχη μεταξύ της Τσεχίας και του Βελγίου για τον 5ο προκριματικό όμιλο, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 στην Πράγα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εξαιρετικό δεξί συρτό μακρινό σουτ του Προβόντ στο 50' και οι κόκκινοι διάβολοι απάντησαν δέκα λεπτά αργότερα με γκολ του Λουκακού,μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του φορ της Ίντερ.

Στην Τρνάβα η Μάλτα τρέλανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη στο πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε 2-0 στο 20λεπτο απέναντι στην Σλοβακία σε ματς του 8ου προκριματικού ομίλου, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να μαζέψουν κατά το ήμισυ την κατάσταση στο δεύτερο και να φτάνουν στην ισοπαλία (2-2).

Η Τουρκία έκανε δήλωση με το 4-2 απέναντι στην Ολλανδία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το απόγευμα του Σαββάτου (27/3) έδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η επικράτησή της επί των οράνιε. Αυτή τη φορά έπεσε στις δαγκάνες της η Νορβηγία του Έρλινγκ Χάαλαντ, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στο "Ροσαλέδα" (Μάλαγα) και τους γείτονες να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη με 3-0 που τους έφερε στην κορυφή του 7ου προκριματικού ομίλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γκιουνές ο Οζάν Τουφάν, με τον μεσοεπιθετικό της Φενέρμπαχτσε να ανοίγει το σκορ στο 4' με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή και να το κλείνει στο 59' με άπιαστο δεξί σουτ εκτός περιοχής, ενώ ενδιάμεσα είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο στόπερ της Λέστερ, Σογιουντσού, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο έτερο ματς του 7ου ομίλου, η Ολλανδία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο δρόμο προς τα γήπεδα του Κατάρ, νικώντας με 2-0 την Λετονία. Ο Μπέρκχαους έβαλε μπροστά στο σκορ τους οράνιε στο 32' με άπιαστο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής ενώ το τελικό σκορ -άκρως κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους βάσει των πολλών ευκαιριών των οράνιε- διαμόρφωσε ο Λουκ Ντε Γιονγκ στο 69'.

Στην αναμέτρηση αυτή έκλεψε την παράσταση και η παρουσία κόσμου στις εξέδρες, με την ολλανδική κυβέρνηση να επιτρέπει -στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για να διαπιστώσει το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί η επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα εν μέσω κορονοϊού- να βρεθούν 5.000 φίλαθλοι στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα".

Το πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά πανηγύρισε και η Κροατία (είχε ηττηθεί στη πρεμιέρα στην έδρα της Σλοβενίας) η οποία με γκολ του Πάσαλιτς στο 40' έκαμψε στην Ριέκα την αντίσταση της Κύπρου του Νίκου Κωστένογλου για τον 8ο όμιλο, ενώ σε ένα χορταστικό παιχνίδι στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, η Λευκορωσία επικράτησε με 4-2 στο Μινσκ της Εσθονίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 


1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Ιρλανδία - Λουξεμβούργο 0-1 (85' Ροντρίγκες)

Σερβία - Πορτογαλία 2-2 (46' Μίτροβιτς, 60' Κόστιτς / 11' 36' Ζότα)

2OΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Γεωργία - Ισπανία 1-2 (43' Κβαρατσκέλια / 56' Φεράν Τόρες, 90+2' Όλμο)

Κόσοβο - Σουηδία 0-3 (12' Αουγκούστινσον, 35' Ίζακ, 70' Λάρσον)

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Βουλγαρία - Ιταλία 0-2 (43' Μπελότι, 82' Λοκατέλι)

Ελβετία - Λιθουανία 1-0 (2' Σακίρι)

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Καζακστάν - Γαλλία 0-2 (19' Ντεμπελέ, 44' Μαλίι αυτ.)

Ουκρανία - Φινλανδία 1-1 (80' Μοράες / 89' Πούκι)

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Λευκορωσία - Εσθονία 4-2 (45' πεν. 83' Λισάκοβιτς, 64' Κέντις, 81' Σαβίτσκι / 31' 55' Άνιερ)

Τσεχία - Βέλγιο 1-1 (50' Πρόβοντ / 61' Λουκακού)

6OΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Δανία - Μολδαβία 8-0 (19', 48' Ντόλμπεργκ, 21', 29' Ντάμσγκαρντ, 35' Στρίκγερ Λάρσεν, 38' Γιένσεν, 81' Σκοβ, 89' Ινγκβάρτσεν)

Αυστρία - Νησιά Φερόε 3-1 (30' Ντράγκοβιτς, 37' Μπάουμγκαρντνερ, 44' Κάλαιτζιτς / 19' Νάτενσταντ)

Ισραήλ - Σκωτία 1-1 (44' Πέρετζ / 56' Φρέιζερ)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Μαυροβούνιο - Γιβραλτάρ 4-1 (26' Μπετσιράι, 43' Σίμιτς, 53' Τομάσεβιτς, 80' Γιόβετιτς / 30' πεν. Στίτσε)

Ολλανδία - Λετονία 2-0 (32' Μπέρκχαους, 69' Ντε Γιονγκ)

Νορβηγία - Τουρκία 0-3 (4' 59' Τουφάν, 28' Σογιουντσού)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Ρωσία - Σλοβενία 2-1 (26' 35' Τζούμπα / 36' Ίλιτσιτς)

Κροατία - Κύπρος 1-0 (40 Πάσαλιτς)

Σλοβακία - Μάλτα 2-2 (49' Στρέλετς, 53' Σκρίνιαρ / 16' Γκάμπιν, 19' Σαταριάνο)

9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Αλβανία - Αγγλία 0-2 (38' Κέιν, 63' Μάουντ)

Πολωνία - Ανδόρρα 3-0 (30', 55' Λεβαντόβσκι, 88' Σβιντέρσκι)

Σαν Μαρίνο - Ουγγαρία 0-3 (13' Ζαλάι, 71' Σαλάι, 88' Νίκολικς)

10ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Αρμενία - Ισλανδία 2-0 (53' Μπαρσεγιάν / 74' Μπαϊραμιάν)

Βόρεια Μακεδονία - Λιχτενστάιν 5-0 (7' Μπάρντι, 51΄, 54' Τραϊκόβσκι, 62' Ελμάς, 82' Νεστορόβσκι)

Ρουμανία - Γερμανία 0-1 (16' Γκνάμπρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου