Τελευταία Νέα

31/3/21

Τα αποτελέσματα της 3ης Aγωνιστικής των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης του Μουντιάλ 2022!

Η Βόρεια Μακεδονία πέτυχε την έκπληξη των προκριματικών επικρατώντας 2-1 της Γερμανίας εκτός έδρας. Νίκη για Ισπανία που επικράτησε 3-1 του Κοσόβου στον όμιλο της Εθνικής.Το Βέλγιο επικράτησε με 8-0 της Λευκορωσίας ενώ η Ολλανδία νίκησε με 7-0 το Γιβραλτάρ για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καθάρισε στο δεύτερο η Πορτογαλία ενώ η Ουαλία πήρε το ντέρμπι με την Τσεχία με 1-0. Η Κύπρος επικράτησε της Σλοβενίας με 1-0, χάρη στο τέρμα του Γιάννη Πίττα από το 42ο λεπτό. Η Σερβία πέρασε και από το Μπακού, επικρατώντας με 1-2 του Αζερμπαϊτζάν, με τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα των Σέρβων.

Η Βόρεια Μακεδονία πέτυχε την έκπληξη του 10ου ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς πήρε το διπλό απέναντι στη Γερμανία με σκορ 1-2. Έτσι έφτασε τους έξι βαθμούς και συγκατοικεί με τη Γερμανία στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν μπροστά στο σκορ. Σε μία αντεπίθεση, ο Μπάρντι τροφοδότησε τον Γκόραν Πάντεφ, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1.

Η Μάνσαφτ μπόρεσε να βρει απάντηση με τον Ιλκάι Γκιουντογκάν να κάνει το 1-1 από την άσπρη βούλα. Ωστόσο, στο 85ο λεπτό η Βόρεια Μακεδονία πήρε ξανά το προβάδισμα με πλασέ του Ελμάς μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Αντεμπί. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ισλανδία πήρε το διπλό άνετα με 4-1 απέναντι στο Λίχτενσταϊν.

ΜΕ ΤΡΙΑΡΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ.


Η Ισπανία επικράτησε 3-1 του Κοσόβου στη Σεβίλλη για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έπιασε την πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει επτά πόντους στον δεύτερο όμιλο, όπου βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34ο λεπτό. Ο Ζόρντι Άλμπα τροφοδότησε τον Ντάνι Όλμο μέσα στην περιοχή και εκείνος με ωραίο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Κοσόβου γράφοντας το 1-0. Στο 36΄ η Ισπανία έκανε δύο τα τέρματά της. Ο Τόρες πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά και με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0.

Το Κόσοβο στο 70ο λεπτό μπήκε στο παιχνίδι κάνοντας το 2-1. Ο Ουνάι Σιμόν βγήκε μακριά από την εστία του, έκανε ένα κακό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Μπεσάρ Χαλίμι να σκοράρει από μακρινή απόσταση. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα ο Μορένο με το κεφάλι, έπειτα από κόρνερ του Κόκε έγραψε το 3-1 και "κλείδωσε" τη νίκη.

ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ Η ΙΤΑΛΙΑ.


Το τρία στα τρία έκανε και η Ιταλία, η οποία πήρε τη νίκη με 0-2 απέναντι στη Λιθουανία που παραμένει ουραγός με μηδέν πόντους στον 3ο όμιλο. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η σκουάντρα ατζούρα άνοιξε το σκορ. Ο Σένσι με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το γκολ που καθόρισε την πορεία της αναμέτρησης. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90+4' με πέναλτι του Ιμόμπιλε. Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Βουλγαρία, οι οποίες μάλιστα πρόσθεσαν και τον πρώτο τους βαθμό.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ.


Η Γαλλία πήρε τη δεύτερη της νίκη και έφτασε τους επτά βαθμούς στον τέταρτο όμιλο. Οι Τρικολόρ επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Βοσνίας. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 60ο λεπτό με κεφαλιά του Γκριεζμάν, έπειτα από σέντρα του Ραμπιό.

Στο έτερο ματς, η Ουκρανία στραβοπάτησε αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Καζακστάν που πήρε τον πρώτο του βαθμό. Οι Ουκρανοί έμειναν στη δεύτερη θέση με τρεις πόντους, αλλά έχουν αγωνιστική λιγότερη από Φινλανδία και Βοσνία.

ΛΥΤΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΓΚΟΥΑΪΡ Η ΑΓΓΛΙΑ.


Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πήρε η Αγγλία, καθώς με δυσκολία επικράτησε 2-1 της Πολωνίας. Ο Χάρι Κέιν ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης. H Πολωνία έφτασε στην ισοφάριση στο 58ο λεπτό. Ο Στόουνς έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Μίλικ τροφοδότησε τον Γιάκουμπ Μόντερ που έγραψε το 1-1. Εν τέλει η Αγγλία πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Μαγκουάιρ στο 85', με τον Στόουνς να εξιλεώνεται, αφού ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου με επτά πόντους βρίσκεται η Ουγγαρία που πήρε τη νίκη δίχως πρόβλημα στην έδρα της Ανδόρα με σκορ 1-4. Ακολουθεί με έναν πόντο λιγότερη η Αλβανία, η οποία επικράτησε 2-0 του Σαν Μαρίνο μακριά από το σπίτι της με τα γκολ των Μανάι (63') και Ουζούνι (85').

ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΣΤΟΝ 6ο ΟΜΙΛΟ.


Από τέσσερα γκολ πέτυχαν οι νικητές του 6ο ομίλου. Η Δανία επικράτησε 4-0 της Αυστρίας εκτός έδρας και βρίσκεται στην πρώτη θέση με εννέα πόντους. Τα γκολ πέτυχαν οι Όλσεν (58', 73'), Μέλε (63') και Χόιμπιεργκ (67').

Η Σκωτία είναι στη δεύτερη θέση πίσω από τη Δανία, καθώς πήρε τη νίκη με σκορ 4-0 απέναντι στα Νησιά Φερόε. Τέλος, σπουδαίο διπλό πανηγύρισε το 3ο Ισραήλ που επικράτησε 4-1 εκτός έδρας της Μολδαβίας.

Η Κύπρος υποδέχθηκε τη Σλοβενία και το Αζερμπαϊτζάν τη Σερβία. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πέτυχε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά, σκαρφαλώνοντας προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 8ου ομίλου.

Η Σερβία λίγες ημέρες μετά την επεισοδιακή ισοπαλία με την Πορτογαλία, όπου δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Ρονάλντο στις καθυστερήσεις, πέρασε νικηφόρα από το Μπακού, επικρατώντας του Αζερμπαϊτζάν με 1-2, χάρη στα δύο προσωπικά γκολ του Μίτροβιτς.

ΑΝΤΕΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν ελάχιστες καλές φάσεις στο παιχνίδι, με την Κύπρο να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ στο 42ο λεπτό με τον Πίττα. Οι Σλοβένοι εκτέλεσαν πλάγιο κοντά, ωστόσο έχασαν την μπάλα με σχετική ευκολία. Ο Πίττας τροφοδοτήθηκε από τον Παπουλή, με μια ωραία ενέργεια απελευθερώθηκε και εκτέλεσε τον Όμπλακ για το 1-0.

Στην επανάληψη η Σλοβενία προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας τη "μερίδα του λέοντος" στην κατοχή της μπάλας, δίχως ωστόσο να μπορέσει να το μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα. Ο ακραίος αμυντικός του Άρη Νίκος Ιωάννου αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο της αναμέτρησης.

Ο Πίττας θα μπορούσε να βρει και δεύτερο τέρμα, ωστόσο ο Γιαν Όμπλακ στο 85ο λεπτό έδειξε για μια ακόμα φορά τα αντανακλαστικά του, στερώντας το δεύτερο τέρμα από τους Κυπρίους.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΞΕ Η ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ.


Η Σερβία ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο δυσκολεύτηκε να πάρει το τρίποντο, το οποίο τους διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς πήρε το προβάδισμα στο 16ο λεπτό, με όμορφο τελείωμα του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς από το ύψος της περιοχής.

Οι Σέρβοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο μέρος, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Αζέρους, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης από κάποια αντεπίθεση.

Το Αζερμπαϊτζάν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 59ο λεπτό. Ο Κόστιτς έσπρωξε τον Μαχμούντοφ στα όρια της περιοχής και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεσή του, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η λύτρωση για τους Σέρβους ήρθε στο 81'. Οι παίκτες της Σερβίας αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα. Ο Μίτροβιτς πήρε την μπάλα στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, έκανε περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και εκτέλεσε τον τερματοφύλακα με ωραίο τελείωμα.

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, πέρασε ως αλλαγή στο 64ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Φίλιπ Κόστιτς που υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι. Αυτή ήταν η 18η συμμετοχή του με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Για τον 1ο όμιλο το Λουξεμβούργο υποδέχτηκε την Πορτογαλία και μάλιστα οι γηπεδούχοι στο 30' της αναμέτρησης κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Γκέρσον Ροντρίγκες από το ύψος της μικρής περιοχής σοκάροντας τον Ρονάλντο και τους συμπαίκτες του.

Η Πορτογαλία κατάφερε να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου και συγκεκριμένα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζότα να βρίσκει δίχτυα σε ένα ακόμη ματς και να κάνει το 1-1 με κεφαλιά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην Πορτογαλία στο 50' της αναμέτρησης ολοκληρώνοντας μια ωραία επίθεση των φιλοξενούμενων με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι Πορτογάλοι βρήκαν και τρίτο τέρμα στο 80' με τον Ζοάο Παλίνια και ουσιαστικά "κλείδωσαν" τη νίκη αφού το 3-1 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής η Ουαλία υποδέχτηκε την Τσεχία με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.Η Τσεχία έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 48' καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σικ ενώ και η Ουαλία είδε τον Ρόμπερτς να παίρνει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 77'.Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση μπήκε από τον Τζέιμς στο 81' της αναμέτρησης. Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το Βέλγιο ήταν καταιγιστικό κόντρα στη Λευκορωσία και επικράτησε με 8-0 πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε ο Μπατσουαγί με σουτ στο 14'. Τρία λεπτά αργότερα ο Βανάκεν έγραψε το 2-0 ενώ ο Τροσάρντ στο 38' διαμόρφωσε το 3-0 και στο 42' ο Ντόκου έγραψε το 4-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πρατ στο 49' να γράφει το 5-0 για τους Βέλγους. Το 6-0 διαμόρφωσε ο Μπεντεκέ στο 70' ενώ το 7-0 έγραψε ο Τροσάρ στο 76' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ενώ το τελικό 8-0 διαμόρφωσε ο Βανάκεν.

Για τον έβδομο όμιλο η Ολλανδία είχε εύκολο έργο αλλά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο πρώτο δεν τα βρήκε όσο εύκολα περίμενε τα πράγματα. Οι "ουράνιε" άνοιξαν το σκορ στο 41' της αναμέτρησης με τέρμα του Μπέργκχαους.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν έξι ακόμη τέρματα με τον Λουκ Ντε Γιονγκ στο 55' να γράφει το 2-0. Ενώ το 3-0 έγραψε ο Ντεμπάι στο 61'. Ένα λεπτό αργότερα ο Βαϊνάλντουμ διαμόρφωσε το 4-0 ενώ ο Μάλεν ήταν αυτός που έκανε το 5-0.

Στο 85' ο Φαν Ντε Μπεκ σκόραρε και αυτός για το 6-0 και το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Ντεπάι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 88'.

Στο άλλο ματς του ομίλου ένα γκολ του Σόρλοθ με πλασέ από κοντά στο 35' ήταν αρκετό ώστε η Νορβηγία να πάρει τη νίκη επί του Μαυροβούνιου.

Η Τουρκία άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με σουτ του Καραμάν ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 33' ο Τσαλχάνογλου ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 2-0 για ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα όμως η Λετονία κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Σαβάλνιεκς.

Με πέναλτι του Γιλμάζ η Τουρκία έκανε το 3-1 στο 52' αλλά η Λετονία δεν τα παράτησε και κατάφερε να ισοφαρίσει. Αρχικά στο 58' ο Ούλντρικις έκανε το 3-2 και το τελικό 3-3 έγραψε ο Ικαούνιεκς στο 79'.

Για τον 8ο όμιλο η Σλοβακία υποδέχτηκε τη Ρωσία και πήρε προβάδισμα στην αναμέτρηση στο 38' με τον Σκρίνιαρ να σκοράρει για τους γηπεδούχους. Το 1-1 έγινε από τον Φερνάντες 71' αλλά ο Μακ ήταν αυτός που στο 74' διαμόρφωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στην Κροατία οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-0. Αρχικά ο Πέρισιτς στο 62' ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ ενώ στο 76' ο Μόντριτς με πέναλτι έκανε το 2-0 και το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπρεκάλο στο 90' της αναμέτρησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 


1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Αζερμπαϊτζάν - Σερβία 1-2 (59΄πεν. Μαχμούντοφ - 16΄, 82΄Μίτροβιτς)

Λουξεμβούργο - Πορτογαλία 1-3 (30' Ζέρσον Ροντρίγκες - 45' Ζότα, 51' Ρονάλντο, 80' Παλίνια

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Ελλάδα – Γεωργία 1-1 (76΄αυτ. Κακαμπάτζε - 78΄Κβαρασκέλια)

Ισπανία – Κόσοβο 3-1 (34΄Όλμο, 36΄Τόρες, 75΄Μορένο - 70΄Χαλίμι)

Κόσοβο – Σουηδία 0-3 (12' Αουγκούστινσον, 35' Ισάκ, 70' πεν. Σ. Λάρσον)

3ΟΣ OMΙΛΟΣ:

Β. Ιρλανδία – Βουλγαρία 0-0

Λιθουανία – Ιταλία 0-2 (47΄Σένσι, 90+4 πεν. Ιμόμπιλε)

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Ουκρανία – Καζακστάν 1-1 (20΄Γιάρεμτσουκ - 59΄Μουζίκοφ)

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Γαλλία 0-1 (60΄Γκριεζμάν)

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Βέλγιο - Λευκορωσία 8-0 (14' Μπατσουαγί, 17', 89' Βάνακεν, 38', 76' Τροσάρντ, 42' Ντοκού, 49' Πράετ, 70' Μπεντέκε)

Ουαλία - Τσεχία 1-0 (82' Τζέιμς)

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Μολδαβία – Ισραήλ 1-4 (28΄Καρπ - 45΄Ζάχαβι, 59΄ Σόλομον, 64΄ Νταμπούρ, 66΄Νάτχο)

Σκωτία - Νησιά Φερόε 4-0 (7΄, 53΄ΜακΓκιν, 60΄Άνταμς, 70΄Φρέιζερ)

Αυστρία – Δανία 0-4 (59΄, 74΄ Σ. Όλσεν, 64΄Μέχλε, 67΄Χόιμπεργκ)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Γιβραλτάρ - Ολλανδία 0-7 (42' Μπέρχαους, 55' Λουκ ντε Γιόνγκ, 61', 88' Ντεπάι, 62' Βαϊνάλντουμ, 64' Μάλεν, 85' Φαν ντε Μπεκ)

Μαυροβούνιο - Νορβηγία 0-1 (35' Σέρλοθ)

Τουρκία - Λετονία 3-3 (2' Καραμάν, 33' Τσαλχάνογλου, 52' πέν. Γιλμάζ - 35' Σαβάλνιεκς, 58' Ουλντρίκις, 79' Ικαούνιεκς)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Κύπρος - Σλοβενία 1-0 (42΄Πίττας)

Σλοβακία - Ρωσία 2-1 (38' Σκρίνιαρ, 74' Μακ - 71' Φερνάντες)

Κροατία - Μάλτα 3-0 (62' Πέρισιτς, 76' Μόντριτς, 90' Μπρέκαλο)

9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Αγγλία – Πολωνία 2-1 (19΄πέν Κέιν, 95΄ΜακΓκουάιρ - 58΄Μόντερ)

Ανδόρα – Ουγγαρία 1-4 (90+3 πεν. Πουγιόλ - 45+2 Φίολα, 51΄Γκάζνταγκ, 63΄Κλαϊνσχάισλερ, 90΄Νέγκο)

Σαν Μαρίνο – Αλβανία 0-2 (63΄Μανάζ, 85΄ Ουζούμι)

10OΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Λιχτενστάιν – Ισλανδία 1-4 12΄Σάβαρσον, 45+1 Μπιάρνασον, 77΄Πάλσον, 90+2 Σίγκουρνσον)

Γερμανία - Β. Μακεδονία 1-2 (63΄πεν. Γκουντογκάν - 45+1 Πάντεφ, 86΄Ελμάς

Αρμενία – Ρουμανία 3-2 (56΄Σπετσιάν, 87΄Χαρογιάν, 89΄Μπαρσεγκιάν - 62΄, 72΄Τσικαλντάου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου