Τελευταία Νέα

15/11/21

Τα αποτελέσματα της 10ης Aγωνιστικής των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης του Μουντιάλ 2022!

Η Ελβετία προσπέρασε την Ιταλία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των προκριματικών ομίλων και την έστειλε στα playoffs, όσο εκείνη απολαμβάνει το ταξίδι της στο Κατάρ. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο κι η Αγγλία ύστερα από το 10-0 επί του Σαν Μαρίνο.Η Σερβία "πάγωσε" τη Λισαβόνα στο 90', έκανε την ανατροπή με τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς απέναντι στην Πορτογαλία και το τελικό 2-1 την έστειλε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο στα playoffs του Μαρτίου.Η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της Σουηδίας στον όμιλο της Ελλάδας και με τη νίκη 1-0 από γκολ του Άλβαρο Μοράτα προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Στα playoffs οι Σκανδιναβοί.Ένα αυτογκόλ του Φίοντορ Κουντριασόφ απένειμε δικαιοσύνη και η Κροατία με τη νίκη της 1-0 επί της Ρωσίας πήρε στο τέλος το "εισιτήριο" για το Κατάρ, αφήνοντας τους Ρώσους στη μάχη των playoffs. Φινάλε με νέα ήττα για την Κύπρο.Η Βόρεια Μακεδονία υπέταξε με 3-1 την Ισλανδία και πήρε το "εισιτήριο" των playoffs από τον 10ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Έμεινε 3η η Ρουμανία, αποκλεισμός και για Αρμενία που έχασε από Γερμανία.

Η Ελβετία ήταν η χώρα που κέρδισε τη μονομαχία με την Ιταλία για την πρωτιά του 3ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και πήρε το "εισιτήριο" για το Κατάρ. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν επικράτησε με 4-0 της Βουλγαρίας και σε συνδυασμό με το 0-0 των πρωταθλητών Ευρώπης στη Βόρεια Ιρλανδία, έκανε την προσπέραση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ατμόσφαιρα στη Λουκέρνη ήταν αρκετά θερμή και οι φίλαθλοι ξεσήκωναν διαρκώς τους γηπεδούχους, που ήθελαν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ιταλούς. Στο 1ο ημίχρονο η Ελβετία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των μαχητών Βούλγαρων, όμως ξέσπασε στο 2ο μέρος και βρήκε γκολ με τους Νοά Οκαφόρ, Ρούμπεν Βάργκας, Σεντρίκ Ιτέν και Ρέμο Φρόιλερ, ενώ έστειλε ακόμα δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τα γκολ δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ. Με το 3-0 η Ελβετία εξασφάλισε τη 12η παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πέμπτη διαδοχική.

Η Σερβία σόκαρε την Πορτογαλία στο 90' και με τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς πήρε τη νίκη 2-1 μέσα στο "Λουζ" της Λισαβόνας και συνάμα την πρωτιά στον 1ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η είσοδος του Μπράιαν Κριστάντε στην ανάπαυλα και των Αντρέα Μπελότι, Μανουέλ Λοκατέλι και Φεντερίκο Μπερναρντέσκι στη συνέχεια δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τους Ιταλούς. Μπορεί να περιόρισαν τους γηπεδούχους στο γήπεδό τους, όμως δεν είχαν μεγάλες φάσεις και μάλιστα άφησαν κενά στην άμυνα που παραλίγο να τα αξιοποιήσουν οι παίκτες του Ίαν Μπάρακλαφ (ο Λεονάρντο Μπονούτσι απέτρεψε γκολ πάνω στη γραμμή). Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν συνέχεια στην προσπάθειά τους να βρεθούν στο Κατάρ.

Στο Σαν Μαρίνο, η Αγγλία ήθελε απλά το τυπικό του πράγματος, αφού μόνο με θαύμα θα έχανε την πρώτη θέση του 9ου ομίλου. Το τελικό 10-0 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, όπως και το 6-0 στο 1ο ημίχρονο με τον Χάρι Κέιν να σημειώνει καρέ και να φτάνει τα 16 γκολ μέσα στο 2021, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς συμπατριώτης του στο παρελθόν.

Το αποτέλεσμα αυτό αυτομάτως αφήνει την Πολωνία στη 2η θέση του ομίλου και τη στέλνει στα playoffs, ανεξαρτήτως της εντός έδρας ήττας 1-2 από την Ουγγαρία. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι δεν συμμετείχε στον αγώνα, με τον Κάρολ Σβιντέρσκι που πήρε τη θέση του να σημειώνει το μοναδικό γκολ της χώρας του.

Στον 6ο όμιλο, η Σκωτία κατάφερε να χαλάσει το απόλυτο των νικών της Δανίας την ύστατη στιγμή. Το 2-0 στο "Χάμπντεν Παρκ" διαμορφώθηκε από τα γκολ των Τζον Σούταρ και Τσε Άνταμς, με τους Σκωτσέζους να φτάνουν τις έξι σερί νίκες για πρώτη φορά από το 1930 για κάποια διοργάνωση.

Στο Μπέλφαστ, η "σκουάντρα ατζούρα" δεν μπήκε τόσο δυνατά όσο θα έπρεπε με βάση το διακύβευμα του αγώνα. Το πρόβλημα στην κυκλοφορία ήταν εμφανές, με τους επιθετικούς της να μην παίρνουν μπάλα και να μην απειλούν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. Μία εξαίρεση ήταν ένα τετ α τετ του Λορέντζο Ινσίνιε, που απέκρουσε με τα πόδια ο Μπέιλι Πίκοκ Φάρελ.

Με τη νίκη αυτή και μάλιστα με ανατροπή, οι Σέρβοι προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Ίβηρες θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία playoffs τον Μάρτιο για να ταξιδέψουν στο Κατάρ.

Οι Πορτογάλοι έκαναν ιδανική εκκίνηση στον αγώνα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό εκμεταλλεύτηκαν λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων και με τον Ρενάτσο Σάντσες έγραψαν το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή τους στο 1ο ημίχρονο, αφού στη συνέχεια παραχώρησαν τον έλεγχο στους Σέρβους και οπισθοχώρησαν ανεξήγητα.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Στόικοβιτς, που επέλεξε τον Άντριγια Ζίβκοβιτς για το αρχικό σχήμα, είχαν ορισμένες καλές στιγμές, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Το γκολ της ισοφάρισης τελικά ήρθε στο 33' από τον αρχηγό τους, Ντούσαν Τάντιτς, που πλέον έχει συμμετοχή σε επτά γκολ στα προκριματικά (2 γκολ, 5 ασίστ).

Η Σερβία πήρε τόσο θάρρος που στην ανάπαυλα ο προπονητής της έριξε στη μάχη ακόμ έναν επιθετικό, τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς, αφήνοντας στον πάγκο έναν αμυντικό μέσο. Όμως η Πορτογαλία προσπάθησε να πάρει πίσω τα χαμένα μέτρα του 1ου ημιχρόνου και σε ένα σημείο το κατάφερε.

Ο Φερνάντο Σάντος απέσυρε τους Μπερνάρντο Σίλβα και Ζοάο Μουτίνιο, με τους Ίβηρες να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να απειλήσουν ύστερα από τις αλλαγές του Πορτογάλου προπονητή. Ταυτόχρονα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εξαφανισμένος τόσο από τους Σέρβους, όσο και από το παιχνίδι των συμπαικτών του. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι Σέρβοι έδειχναν ότι αυτοί θα κυνηγήσουν το γκολ της πρόκρισης και έκλεισαν ξανά στο γήπεδό της την Πορτογαλία.

Σε μία σέντρα από δεξιά στο 90ό λεπτό, ο Μίτροβιτς αποδείχθηκε "χρυσή αλλαγή" των φιλοξενουμένων, αφού αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά και τους έδωσε το γκολ, τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου.

Η Ισπανία πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ύστερα από τη νίκη επί της Σουηδίας στον "τελικό" του 2ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης. Το 1-0 με γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο τέλος αύξησε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα στη βαθμολογία κι έστειλε τη "φούρια ρόχα" στο Κατάρ και τους Σκανδιναβούς στα playoffs του Μαρτίου.

Η Ισπανία επιχείρησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή στη Σεβίλλη και το κατάφερε, αφού οι φιλοξενούμενοι, με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στον πάγκο, πόνταραν περισσότερο στην ταχύτητα. Ο Γκάβι ήταν κομβικός ώστε οι γηπεδούχοι να έχουν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, παρότι ο 17χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα δέχθηκε αρκετά χτυπήματα. Στον αντίποδα, ο Έμιλ Φόρσμπεργκ δύο φορές απείλησε με σουτ την εστία του Ουνάι Σιμόν, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Ισπανού τερματοφύλακα.

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, συνθήκη που βόλεψε την Ισπανία. Ο Γιάνε Άντερσον έριξε στη μάχη τους Ματίας Σβάνμπεργκ, Ρόμπιν Κουέισον και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς για να ψάξει το γκολ, όμως οι συνεργασίες των Σουηδών δεν ήταν τέτοιες ώστε να προβληματίσουν την Ισπανία.

Η είσοδος του Μοράτα προκάλεσε περισσότερους κινδύνους και ο Ισπανός στο 86ο λεπτό πήρε το ριμπάουντ από δοκάρι του Ντάνι Όλμο για να γράψει το γκολ που στέλνει οριστικά την Ισπανία για 16η φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κροατία έκανε τα πάντα στο λασπωμένο τερέν του "Πόλιουντ" στο Σπλιτ απέναντι στη Ρωσία εκτός από το να σκοράρει. Τη λύση έδωσε ένας Ρώσος, ο Φίοντορ Κουντριασόφ, ο οποίος με αυτογκόλ στο 81' έδωσε τη νίκη 1-0 στους γηπεδούχους και μαζί το απευθείας "εισιτήριο" για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 από τον 8ο προκριματικό όμιλο, οδεύοντας ο ίδιος με τη χώρα του στα playoffs του Μαρτίου.

Ο αγώνας ήταν ο απόλυτος μονόλογος για τους φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ. Η μπάλα ήταν διαρκώς στα πόδια τους και ο Ματβέι Σαφόνοφ είναι πολλή δουλειά κάτω από την εστία του. Το 1ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 9 τελικές για την Κροατία και μία άστοχη για τη Ρωσία και κάπως έτσι συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο ο αγώνας.

Οι Ρώσοι κλείστηκαν ακόμη περισσότερο, προσπαθώντας να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους για έκτο παιχνίδι στα τελευταία επτά. Μέχρι το 81ο λεπτό δεν είχαν τελική στο 2ο ημίχρονο και το πλήρωσαν. Σε μία σέντρα από αριστερά, ο Κουντριασόφ προσπάθησε να διώξει, όμως η μπάλα χτύπησε στα πόδια του και πήγε προς την εστία του Σαφόνοφ, που έπεσε αλλά δεν απέκρουσε.

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, αφού η Ρωσία δεν κατάφερε να αλλάξει ταχύτητα και δη υπό βροχή, με συνέπεια οι Κροάτες να πανηγυρίζουν την 6η συμμετοχή τους στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού και οι Ρώσοι να περιμένουν για την 5η ως ανεξάρτητο κράτος.

Η Κύπρος αποχαιρέτησε με νέα ήττα τα προκριματικά, αυτήν τη φορά με 1-2 από τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα. Η 7η νίκη σε 10 αγώνες ήρθε ξανά με τον αντίπαλο να είναι ανώτερος, να έχει δοκάρι μόλις στο 15' με τον Μπένγιαμιν Βέρμπιτς και να βρίσκει δύο γκολ στο 2ο ημίχρονο με τον Μίχα Ζάιτς και τον Άνταμ Τσέριν. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 89' με τον Ανδρόνικο Κακουλλή.

Η Βόρεια Μακεδονία διεκδικεί την παρθενική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ύστερα από εκείνη στο Euro. Η συναρπαστική νίκη με 3-1 επί της Ισλανδίας στα Σκόπια για τη 10η αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης την κράτησε στη 2η θέση, πάνω από τη Ρουμανία, με συνέπεια να βρεθεί στα playoffs του Μαρτίου.

Η ομάδα του Μπλαγκόγια Μιλέφσκι, οι Ρουμάνοι και η Αρμενία είχαν ελπίδες για την κατάληψη της θέσης που αφήνει μια "χαραμάδα" για το Κατάρ, μπαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Οι Γερμανοί ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά, όμως έκαναν τη ζημιά στην Αρμενία, αφού επικράτησαν με 4-1 στο Γερεβάν και διέλυσαν κάθε ελπίδα των Αρμένιων.

Η πραγματική μάχη δόθηκε μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ρουμανίας και από τη στιγμή που οι τελευταίοι βρέθηκαν στο Λιχτενστάιν, όπου η νίκη έμοιαζε με βεβαιότητα και τελικά ήρθε με 2-0, όλα τα φώτα στράφηκαν στην "Τόσε Προέσκι Αρένα".

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 7' προηγήθηκαν με τον Εγκζιάν Αλιόσκι. Η Βόρεια Μακεδονία είχε την υπεροχή στο 1ο ημίχρονο, ενώ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οριακό οφσάιντ. Στο 2ο ημίχρονο οι Ισλανδοί ανέβασαν στροφές και ισοφάρισαν με τον Γιορ Θορστέινσον στο 54'. Στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία για την ανατροπή, έχοντας πάρει το μομέντουμ.

Η ψυχολογική κατάσταση των Βορειομακεδόνων ήταν αρκετά άσχημη και αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του Στέφαν Ασκόβσκι, ο οποίος έγινε αλλαγή με δάκρυα στα μάτια. Η λύτρωση ήρθε αρχικά στο 65', όταν σε μια φάση διαρκείας ο Έλιφ Έλμας πήρε την μπάλα έξω από τη μικρή περιοχή, απέφυγε τον τερματοφύλακα και ανέκτησε το προβάδισμα και μαζί τη 2η θέση στον όμιλο. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ίσακ Γιοχάνεσον δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έκανε πιο εύκολη τη δουλειά των γηπεδούχων. Ο Έλμας σκόραρε ξανά στο 88' κι έδωσε το έναυσμα για πάρτι ιστορικής πρόκρισης στα playoffs.

Tα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής καθώς και οι βαθμολογίες των 10 ομίλων της Ευρωπαϊκής Ζώνης :

1ος Όμιλος:

Λουξεμβούργο-Ιρλανδία 0-3 (67’ Ντάφι, 75’ Ογκμπένε, 88’ Ρόμπινσον)

Πορτογαλία-Σερβία 1-2 (2’ Ρενάτο Σάντσες – 33’ Τάντιτς, 90’ Μίτροβιτς)

H βαθμολογία:

1.Σερβία 20 (18-9)
2.Πορτογαλία 18 (17-6)
3.Ιρλανδία 9 (11-8)
4.Λουξεμβούργο 9 (8-18)
5.Αζερμπαϊτζάν 1 (5-18)


2ος Όμιλος:

Ελλάδα-Κόσοβο 1-1 (44' Μασούρας - 75' Ραχμάνι)

Ισπανία-Σουηδία 1-0 (86' Μοράτα)

H βαθμολογία:

1. Ισπανία 15-5 19
2. Σουηδία 12-6 15
3. Ελλάδα 8-8 10
4. Γεωργία 6-12 7
5. Κόσοβο 5-15 5

3ος Όμιλος:

Β. Ιρλανδία-Ιταλία 0-0

Ελβετία-Βουλγαρία 4-0    

Ρεπό: Λιθουανία

H βαθμολογία:

1.Ελβετία       18

2.Ιταλία        16

3.Β. Ιρλανδία    9

4.Βουλγαρία      8  

5. Λιθουανία      3

4ος Όμιλος:

Βοσνία-Φινλανδία 1-3 (69΄ Μενάλο - 29΄ Φορς, 51΄ Λουντ, 73΄ Ο΄Σόνεσι)

Γαλλία-Καζακστάν 8-0 (6΄, 12΄, 32΄, 87΄ Μπαπέ, 55΄, 59΄ Μπενζεμά, 75΄ Ραμπιό, 84΄ πεν. Γκριεζμάν)

Ρεπό: Ουκρανία.

H βαθμολογία:


5ος Όμιλος:

Βέλγιο-Εσθονία 3-1 (11΄ Μπεντέκε, 53΄ Καράσκο, 74΄ Τ. Αζάρ - 70΄ Σόργκα)

Ουαλία-Λευκορωσία 5-1 (3΄, 50΄ πεν. Ράμσεϊ, 20΄ Γουίλιαμς, 77΄ Ντέιβις, 89΄ Ρόμπερτς - 87΄ Κοντσεβόι)

Ρεπό: Τσεχία

H βαθμολογία:



6ος Όμιλος:

Ισραήλ-Ν. Φερόε  3-2

Σκωτία-Δανία 2-0

Αυστρία-Μολδαβία 4-1

H βαθμολογία:

1.Δανία         27

2.Σκωτία        23

3.Ισραήλ        16

4.Αυστρία       16

5.Ν. Φερόε       4

6.Μολδαβία       1

7ος Όμιλος:

Νορβηγία-Λετονία 0-0

Τουρκία-Γιβραλτάρ 6-0 (11΄ Ακτούρκογλου, 38΄, 41΄ Ντερβίσογλου, 65΄ Ντεμιράλ, 81΄ Ντουρσούν, 84΄ Μουλντούρ)

Μαυροβούνιο-Ολλανδία 2-2 (82΄ Βούκοτιτς, 86΄ Βούινοβιτς - 25΄ πεν., 54΄ Ντεπάι)

H βαθμολογία:


8ος Όμιλος:

Μάλτα-Σλοβακία 0-6

Σλοβενία-Κύπρος 2-1

Κροατία-Ρωσία 1-0

H βαθμολογία:

  1. Κροατία 23
  2. Ρωσία 22
  3. Σλοβακία 14
  4. Σλοβενία 14
  5. Κύπρος 5
  6. Μάλτα 5

9ος Όμιλος:

Σαν Μαρίνο-Αγγλία 0-10

Αλβανία-Ανδόρα 1-0

Πολωνία-Ουγγαρία 1-2

H βαθμολογία:


1.Αγγλία        26

2.Πολωνία       20

3.Αλβανία       18

4.Ουγγαρία      17

5.Ανδόρα         6

6.Σαν Μαρίνο     0


10ος Όμιλος:

Λιχτενστάιν-Ρουμανία 0-2

Αρμενία-Γερμανία 1-4

Β. Μακεδονία-Ισλανδία 3-1

H βαθμολογία:

  1. Γερμανία 27

  2. Β. Μακεδονία 18

  3. Ρουμανία 17

  4. Αρμενία 12

  5. Ισλανδία 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου