Τελευταία Νέα

29/1/22

20η Aγωνιστική Super League 1 : Ιωνικός - Ατρόμητος 2-1

Ο Ιωνικός πέτυχε μια υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο με 2-1. Κάνιας και Λενίς χρίστηκαν σκόρερ για τους Νικαιώτες στο 32' και το 39' με τον Σάλομον να μειώνει στο 61'. Ο Ναμπί έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει στους φιλοξενούμενους το βαθμό της ισοπαλίας στο 90+3', ωστόσο το μονοκόμματο σουτ που εξαπέλυσε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ο Ιωνικός χρειάστηκε ένα καλό ημίχρονο για να πάρει το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο με 2-1. Οι Νικαιώτες προηγήθηκαν με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, του Κάνιας στο 32' και του Λενίς στο 39', με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με τον Σάλομον στο 61'. Με αυτή τη νίκη ο Ιωνικός αύξησε τη διαφορά του από τον Ατρόμητο στους επτά βαθμούς, ενώ έχει και την ισοβαθμία με το μέρος του για τα playouts.

Το παιχνίδι είχε τα στοιχεία που έχουν οι "τελικοί παραμονής", ειδικά στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες, είχαν ένταση, πάθος, σκληρές μονομαχίες, ενώ σε λίγα κομμάτια του παιχνιδιού έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, στην προσπάθειά τους να απειλήσουν τις δύο εστίες.

Ο Ιωνικός ήταν πιο προσεκτικός στις τελικές του στο πρώτο μέρος και πέτυχε δύο γκολ, ο Ατρόμητος πίεσε στο δεύτερο μέρος για να καταφέρει να πάρει κάτι στο ματς. Θα το κατάφερνε, αν το υπέροχο σουτ του Ναμπί στο 90+3' δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού άνοιξαν το σκορ με τον Κάνιας. Ο Μάντζης έκανε ένα γύρισμα μέσα στην περιοχή, έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια αλλά δεν κατάφερε να βρει Ντάλσιο και Λένις. Οι αμυντικοί του Ατρομήτου απομάκρυναν πάνω στον Κάνιας, ο οποίος με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έπτα λεπτά μετά οι Νικαιώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Μύγας κάνει την κεφαλιά πάσα προνς τον Λένις, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν από τα αριστερά. Ο Λένις έκανε το κοντρόλ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Σάλομον έστειλε αρχικά την μπάλα προς την εστία με προβολή του. Ο Γιαννιώτης σταμάτησε τον... Σάλομον, όχι όμως τον Λένις που πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος μείωσε με τον Σάλομον στο 61'. Ο Σάντσες δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Αυστριακός μέσος τον Περιστεριώτων με ένα υπέροχο σκαστό σουτ, νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 2-1.

Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του ο Ιωνικός.

Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι, ωστόσο ο Ιωνικός ήταν εκείνος που τον απενεργοποίησε και τον χτύπησε στην αδύναμη άμυνά του.

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι έγινε στο πέμπτο λεπτό. Ο Χαρίσης γλίστρησε μέσα στην περιοχή, με τον Κουλούρη να ολοκληρώνει την προσπάθειά του, δίχως όμως να ανησυχήσει τον Χουτεσιώτη. Στο 16' έγινε η δεύτερη τελική ξανά από τον Ευθύμη Κουλούρη, ωστόσο εκείνη κατέληξε άουτ.

Ο Ιωνικός απείλησε για πρώτη φορά στο 19'. Ο Άοσμαν εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Καμπράλ έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, εκείνη πήγε στο δεύτερο όπου βρέθηκε ο Μάντζης αφύλακτος, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε πήγε ψηλά.

Πριν πετύχει τα δύο γκολ ο Ιωνικός στο 32' και το 39' ο Ατρόμητος απείλησε ξανά με μία ωραία ενέργεια του Ροτάριου, ο οποίος έκανε παράλληλη κίνηση έξω από την περιοχή του Χουτεσιώτη, έκανε ένα ωραίο σκαστό σουτ, ωστόσο ο Έλληνας πορτιέρε ήταν καλά τοποθετημένος και απέκρουσε χωρίς να δυσκολευτεί. Μετά τα γκολ του Ιωνικού, ο Ατρόμητος προσπάθησε να απειλήσει με τον Γλαβάο, ωστόσο το σουτ του, κόπηκε από εξαιρετική επέμβαση του Τσιγκρίνσκι.

Ανέβηκε ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε σε μεγάλο βαθμό στον Ατρόμητο, ο οποίος τα έδωσε όλα στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Στο 47ο λεπτό ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Καστεγιάνο έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Ροτάριου έκανε το σουτ με τη μία με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.

Τρία λεπτά μετά ο Χαρίσης έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, περίπου από το σημείο που σκόραρε ο Κάνιας στο προηγούμενο ημίχρονο, ωστόσο ο Χουτεσιώτης ήλεγχε τη φάση και για να είναι σίγουρος απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Ατρόμητος εξακολουθούσε να πιέζει σε όλο το πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους, με τον Ιωνικό να περιμένει στα καρέ του. Μια κεφαλιά του Κουλούρη στο 58ο λεπτό κατέληξε άουτ.

Μετά από το γκολ του Σάλομον ο Χουτεσιώτης έφτασε πολύ κοντά στο 2-2. Ο Τομάς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ναμπί δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία σε πρώτο χρόνο, το έκανε ο Κουλούρης σε δεύτερο, αναγκάζοντας τον Χουτεσιώτη να πραγματοποίησει μια εκπληκτική επέμβαση. Ένα λεπτό μετά, ένα σουτ του Τομάς πέρασε άουτ.

Στο 68' ο Λενίς προσπάθησε να απειλήσει από πλευράς Ιωνικού από πλάγια θέση, ωστόσο ο Γιαννιώτης τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Μέχρι το 70' ο Ατρόμητος πίεζε καταιγιστικά, ωστόσο με τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές κόπηκε ο ρυθμός του παιχνιδιού, κάτι που βόλεψε τον Ιωνικό, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει το τρίποντο μέχρι το τέλος. Με εξαίρεση το δοκάρι του Ναμπί, ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να απειλήσει στα τελευταία 20 λεπτά την εστία του Χουτεσιώτη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Νεάπολης.

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο).

Συνθέσεις:

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (76' Κιάκος), Λένις (88' Βαφέας), Καμπράλ (86' Πογκοσιάν), Μάντζης (76' Μάναλης).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Στρούγγης (46' Χατζηισαΐας), Ντένιτς (46' Ναμπί), Χαρίσης (85' Έρλινγκμαρκ), Σάλομον, Ροτάριου (75' Νταβιώτης), Μπεντινέλι (89' Τζαβίδας), Κουλούρης.

Σκόρερ: 32' Κάνιας 1-0, 39' Λένις 2-0, 62' Σάλομον 2-1.

Κίτρινες: 35' Μπεντινέλι, 44΄Κάνιας, 70' Κουλούρης, 77' Βαλεριάνος, 80' Κιάκος, 91' Χουτεσιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου