Τελευταία Νέα

17/2/22

Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των "24" του Europa League!

Η Σεβίλλη έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους 16 του Europa League χάρη στο 3-1 επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, ενώ προβάδισμα πήρε και η Πόρτο με το 2-1 επί της Λάτσιο. Όλα ανοιχτά στο Λειψία - Σοσιεδάδ μετά το 2-2 στην Γερμανία. Μπαρτσελόνα και Νάπολι έμειναν στο 1-1 στο Καμπ Νόου και η πρόκριση στους 16 του Europa League θα κριθεί στη ρεβάνς του "Ντιέγκο Μαραντόνα". Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Ρέιντζερς και Μπέτις επί των Ντόρτμουντ και Ζενίτ αντίστοιχα.

Η Σεβίλλη είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο Europa League έχοντας κατακτήσει έξι φορές το βαρύτιμο τρόπαιο από το 2006 και μετά και δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να κάνει πίσω στην προσπάθεια να χαρίσει μία ακόμα ύψιστη διάκριση για την Ανδαλουσία.

Αυτό το έδειξε και το βράδυ της Πέμπτης (17/2) στην πρώτη κόντρα της με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League, με την ομάδα του Λοπετέγκι να σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο μέρος και να φτάνει σε ένα καθαρό 3-1 στο Σάντσεθ Πιθχουάν, που της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία στις 24 του μήνα.

Όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση ήταν το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν στο 41' με τον Όρσιτς το γκολ του Ράκιτιτς με πέναλτι στο 13ο λεπτό και να μετρούν αντίστροφα για να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα αλλά να δέχονται δύο κατραπακιές σε χρόνο dt.

Ο Οκάμπος ήταν εκείνος που επανέφερε την τάξη στο 44ο λεπτό ενώ στο 45+1 ο Μαρσιάλ ανέλαβε δράση για να γράψει το 3-1 με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή και να πανηγυρίζει έξαλλα το παρθενικό του γκολ με τους Ανδαλουσιανούς, λίγο μετά τη μετακίνησή του στην Σεβίλλη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προβάδισμα για Πόρτο, ισορροπία στη Γερμανία.

Στο Ντραγκάο, η Λάτσιο παρατάχτηκε χωρίς τον κλασικό φορ της, Τσίρο Ιμόμπιλε, που έμεινε εκτός αποστολής καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό την Τετάρτη, παρόλα αυτά ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα με το εντυπωσιακό τακουνάκι του Τζακάνι στο 23'. Δεν μπόρεσε ωστόσο να κρατήσει το προβάδισμα, με την Πόρτο να φτάνει στην ανατροπή έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρτίνες, που έκανε το 1-1 στο 37ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στους δράκους στο 49ο.

Χωρίς νικήτρια έληξε η πρώτη κόντρα της Λειψίας με την Σοσιεδάδ με φόντο τους 16 του Europa, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δύο φορές προβάδισμα αλλά τους γηπεδούχους να δίνουν ισάριθμες απαντήσεις. Ο Ενκουνκού στο 31' απάντησε στο γκολ του Νορμάντ στο 16' ενώ στο δεύτερο μέρος αμφότερες οι ομάδες σκόραραν από την άσπρη βούλα, με τον Οϊαρθάμπαλ να κάνει το 2-1 για τους Βάσκους στο 64' και τον Φόρσμπεργκ να φέρνει το ματς στα ίσα οκτώ λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου.

Η σπουδαία μονομαχία στο Καμπ Νόου ήταν χορταστική σε θέαμα και είχε γκολ, δεν έβγαλε όμως νικήτρια. Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και εκείνη με τις πιο κλασικές και καθαρές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όμως η Νάπολι άντεξε -χάρη στο γκολ του Ζιελίνσκι με το οποίο είχε προηγηθεί στο 29'- και κράτησε το 1-1, αποτέλεσμα που οδηγεί τις δύο ομάδες σε μία σύγκρουση άνευ προηγουμένου στη ρεβάνς του "Ντιέγκο Μαραντόνα" για μία θέση στους 16 του Europa League.

Η Ρέιντζερς σόκαρε την Ντόρτμουντ, η Μπέτις πάγωσε την Ζενίτ.

Τεράστια εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Ντόρτμουντ που την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στους 16 πανηγύρισε η Ρέιντζερς (ο Μορέλος έγραψε το 0-2 και έφτασε τα 32 γκολ σε 60 συμμετοχές στην Ευρώπη) ενώ προβάδισμα για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση πήρε και η Μπέτις με το 3-2 επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρέιντζερς έγινε η πρώτη σκωτσέζικη ομάδα που πέτυχε τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι επί γερμανικού εδάφους μετά από την Χιμπέρνιαν τον Σεπτέμβριο του 1955 (4-0 την Ροτ-Βάις Έσεν), με την Ντόρτμουντ να δέχεται 4+ γκολ σε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνιδι μόλις για δεύτερη φορα μετά από τη νίκη της με 8-4 επί της Λέγκια στο Champions League το 2016.

Αβαντάζ για την πρόκριση απέκτησε και η Σέριφ, με την ομάδα του Γιώργου Αθανασιάδη (βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το μ ατς) να υποτάσσει με το καθαρό 2-0 την Μπράγκα στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα μπαράζ με φόντο τους 16.

Το πρόγραμμα των play-offs του Europa League:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1 (59’ πέν. Φ. Τόρες - 29’ Ζιελίνσκι)

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς 2-4 (51’ Μπέλινγκχαμ, 82’ Γκερέιρο - 38’ πέν. Ταβερνιέ, 41’ και 54’ Μορέλος, 49’ Λούντστραμ)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μπέτις 2-3 (25’ Ντζιούμπα, 28’ Μάλκομ – 8. Γ. Ροντρίγκες, 18’ Γ. Χοσέ, 41’ Γκουαρδάδο)

Σερίφ – Μπράγκα 2-0 (43’ πέν. Τιλ, 83’ Τραορέ)

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1 (61’ και 63’ Τζιμσίτι - 16’ Τικίνιο)

Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1 (13’ πέν. Ράκιτιτς, 44’ Οκάμπος, 45’ Μαρσιάλ – 41’ Όρσιτς)

Λειψία – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2 (31’ Νκουνκού, 82’ πέν. Φόρσμπεργκ – 9’ Νόρμαν, 64’ Ογιαρθάμπαλ)

Πόρτο – Λάτσιο 2-1 (37’ και 49’ Μαρτίνες - 23’ Τζακάνι)

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ:

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19.45: 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σεβίλλη (1-3)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λειψία (2-2)

Ολυμπιακός – Αταλάντα (1-2)

Λάτσιο – Πόρτο (1-2)

22.00: 

Νάπολι – Μπαρτσελόνα (1-1)

Ρέιντζερς – Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2)

Μπέτις – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (3-2)

Μπράγκα – Σερίφ (0-2)

*Η κλήρωση της φάσης των «16» θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου στη Νιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου