Τελευταία Νέα

24/2/22

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των "24" του Europa League!

Η Μπαρτσελόνα έριξε τέσσερα γκολ στη Νάπολι μέσα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa League. Ακολούθησε η Ρέιντζερς αποκλείοντας με ισοπαλία την Ντόρτμουντ και η Μπέτις με το ίδιο αποτέλεσμα τη Ζενίτ. Η Πόρτο τα κατάφερε κόντρα στη Λάτσιο και προκρίθηκε στους 16 του Europa League. Πρόκριση και για τη Σεβίλλη παρά την ήττα στο Ζάγκρεμπ, διπλό η Λειψία στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε ως... τέτοια αφού εμπνεύστηκε στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" και διέλυσε τη Νάπολι με 4-2, μην αφήνοντας περιθώριο αμφισβήτησης για το στόχο που έχει στο Europa League, πέραν της πρόκρισης στη φάση των 16 του θεσμού.

Οι Καταλανοί ήταν οι απόλυτα κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκαν από τους "παρτενοπέι". Τα γκολ των Τζόρντι Άλμπα, Φρένκι ντε Γιονγκ (με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής) και Ζεράρ Πικέ στο 1ο ημίχρονο αποτύπωσαν πλήρως την εικόνα, παρά τη μείωση του σκορ με πέναλτι του Λορέντζο Ινσίνιε στο 23'.

Οι μόλις δύο τελικές των γηπεδούχοι έναντι έντεκα των φιλοξενουμένων δεν αφύπνησαν τους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο 2ο μέρος. Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε με το πόδι στο γκάζι και βρήκε ακόμα ένα γκολ με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που έφτασε τα τέσσερα σε πέντε αγώνες με τους "μπλαουγκράνα". Το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλοί ήταν να μειώσουν στο τέλος με τον Ματέο Πολιτάνο.

Η Ντόρτμουντ είχε να ανέβει έναν Γολγοθά και μάλιστα χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ. Το κατάφερε μέχρι ενός σημείο, αλλά τελικά λύγισε και έμεινε στο 2-2 κόντρα στη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη, στη ρεβάνς του 4-2 υπέρ των Σκοτσέζων στη Βεστφαλία. Η ομάδα του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Τζέιμς Τάβενιερ στο 22', όμως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και ο Ντόνιελ Μάλεν φρόντισαν για την ανατροπή πριν λήξει το 1ο ημίχρονο. Οι αντοχές τους στέρεψαν όμως και στο 2ο μέρος ο Τάβερνιερ ισοφάρισε, ενώ στη συνέχεια η Ρέιντζερς είχε και γκολ που ακυρώθηκε μέσω VAR.

Η Μπέτις απέσπασε ισοπαλία 0-0 με τη Ζενίτ, αποτέλεσμα που ήταν αρκετό για να στείλει πίσω τη Ρωσία την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, αφού το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 3-2 υπέρ των Ισπανών. Οι "βερδιμπλάνκος" ήταν σαφώς ανώτεροι και είχαν ακόμα και δοκάρι στο 1ο ημίχρονο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε κάποιο γκολ, χωρίς αυτό να τους κοστίσει. Για αυτό συνέβαλε και ο VAR, μέσω του οποίου ακυρώθηκε γκολ των Ρώσων στις καθυστερήσεις.

Η Πόρτο τα κατάφερε με αντίπαλο τη Λάτσιο και προκρίθηκε στους 16 του Europa League, έστω και με αγχωτικό τρόπο, με ένα 2-2 που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις. Οι "δράκοι" μάζεψαν τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα τους στο πρώτο ημίωρο, βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως τελικά ήταν η ομάδα που κέρδισε το ζευγάρι.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά και προσπαθούσε να σκοράρει σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ των Πορτογάλων. Σε δύο περιπτώσεις βρήκε δίχτυα, όμως ο VAR δεν συμφώνησε γιατην εγκυρότητα του γκολ. Ενδιάμεσα, στο 19ο λεπτό, σημείωσε ένα κανονικό γκολ κι έβαλε τους "λατσιάλι" στο κόλπο της πρόκρισης. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μεχντί Ταρεμί ανατράπηκε από τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς στην περιοχή, αλλά "κιτρινίστηκε" για θέατρο. Όταν η φάση εξετάστηκε απ' τον VAR και έπειτα από αρκετό χρόνο διαβουλεύσεων, τα δεδομένα άλλαξαν και ο Ιρανός επιθετικός κέρδισε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ. Το γκολ σόκαρε τους παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι και εκτόξευσε την ψυχολογία εκείνων του Σέρζιο Κονσεϊσάο, που ήταν καλύτεροι στη συνέχεια του αγώνα και βρήκαν το καθοριστικό γκολ με τον Ματέους Ουρίμπε στο 68'. Στις καθυστερήσεις ο Ντανίλο Κατάλντι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, αλλά πλέον ήταν αργά.

Η Λειψία ολοκλήρωσε τη δουλειά στην Ισπανία και με το 3-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα" προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Το 2-2 της Γερμανίας είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, όμως οι παίκτες του Ντομένικο Τεντέσκο βρέθηκαν σε καλό βράδυ και είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο 39' ο Γουίλι Όρμπαν τους έδωσε προβάδισμα έπειτα από την αποτυχία του Αντρέ Σίλβα να σκοράρει με πέναλτι και ο Πορτογάλος... διόρθωσε το λάθος του με γκολ στο 59'. Έξι λεπτά αργότερα οι Βάσκοι μείωσαν με τον Μαρτίν Θουμπιμέντι (και παρέμβαση VAR), αλλά ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με πέναλτι στο τέλος εξαφάνισε κάθε ελπίδα ανατροπής.

Η Σεβίλλη πήγε στο Ζάγκρεμπ ως το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο και φυσικά για την πρόκριση, αλλά τα χρειάστηκε απέναντι στην Ντίναμο, η οποία επικράτησε με 1-0. Το 3-1 της Ανδαλουσίας αποδείχθηκε εύθραυστο προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, που στο 65' βρέθηκε πίσω στο σκορ από την εκτέλεση πέναλτι του Μίσλαβ Όρσιτς. Στα τελευταία λεπτά η Ντίναμο δεν κατάφερε να βρει το γκολ της πρόκρισης, έστω κι αν η Σεβίλλη έμεινε με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις.

Το πρόγραμμα των play-offs του Europa League:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1 (59’ πέν. Φ. Τόρες - 29’ Ζιελίνσκι)

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς 2-4 (51’ Μπέλινγκχαμ, 82’ Γκερέιρο - 38’ πέν. Ταβερνιέ, 41’ και 54’ Μορέλος, 49’ Λούντστραμ)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μπέτις 2-3 (25’ Ντζιούμπα, 28’ Μάλκομ – 8. Γ. Ροντρίγκες, 18’ Γ. Χοσέ, 41’ Γκουαρδάδο)

Σερίφ – Μπράγκα 2-0 (43’ πέν. Τιλ, 83’ Τραορέ)

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1 (61’ και 63’ Τζιμσίτι - 16’ Τικίνιο)

Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1 (13’ πέν. Ράκιτιτς, 44’ Οκάμπος, 45’ Μαρσιάλ – 41’ Όρσιτς)

Λειψία – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2 (31’ Νκουνκού, 82’ πέν. Φόρσμπεργκ – 9’ Νόρμαν, 64’ Ογιαρθάμπαλ)

Πόρτο – Λάτσιο 2-1 (37’ και 49’ Μαρτίνες - 23’ Τζακάνι)

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ:

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19.45: 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σεβίλλη 1-0 (65΄πεν. Όρσιτς) (1-3)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λειψία 1-3 (67΄ Θουμπιμέντι – 39΄Όρμπαν, 59΄Σίλβα, 89΄πεν. Φόρσμπεργκ) (2-2)

Ολυμπιακός Αταλάντα 0-3 (40’ Μέλε, 66’, 69’ Μαλινόφσκι) (1-2)

Λάτσιο – Πόρτο 2-2 (18΄Ιμόμπιλε, 90+5΄Κατάλντι – 31΄Ταρέμι, 68΄Ουρίμπε) (1-2)

22.00: 

Νάπολι – Μπαρτσελόνα 2-4 (29΄πεν. Ινσίνιε, 87΄Πολιτάνο – 8΄Άλπμ, 13΄Ντε Γιόνγκ, 45΄Πικέ, 59΄Ομπαμεγιάνγκ) (1-1)

Ρέιντζερς – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2 (2΄΄ πεν./57΄Ταβερνιέ – 31΄Μπέλινγκχαμ, 42΄Μάλεν) (4-2)

Μπέτις – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-0 (3-2)

Μπράγκα – Σερίφ 2-0 (3-2 πεν.) (17΄Μεντέιρος, 43΄Όρτα)(0-2)

*Η κλήρωση της φάσης των «16» θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου στη Νιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου