Τελευταία Νέα

28/2/22

25η Aγωνιστική Super League 1 : ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε ζωντανός για τα playoffs, παρά την αφαίρεση των πέντε βαθμών, καθώς επικράτησε της Λαμίας με 1-0, χάρη στο γκολ του Πίρσμαν στο 44', ενώ η Λαμία έπεσε στη 13η θέση μετά την ήττα που υπέστη στους Ζωσιμάδες και τη νίκη του Ατρομήτου επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Τι και αν του αφαιρέθηκαν πέντε βαθμοί. Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε απτόητος την πορεία του στην τρέχουσα Super League Interwetten, επικρατώντας της Λαμίας με 1-0, χάρη στο όμορφο γκολ του Πίρσμαν στο 44ο λεπτό.

Οι Ηπειρώτες ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι αποτελεσματικοί, καθώς εκμεταλλεύτηκαν μια από τις λίγες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο μέρος με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο (75'-80') απενεργοποίησαν πλήρως τους φιλοξενούμενους και κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος.

Με αυτό το αποτέλεσμα και παρά την τιμωρία τους, οι Ηπειρώτες παραμένουν ζωντανοί για τα playoffs, έχοντας βέβαια και την ελπίδα να ανατραπεί η απόφαση της Super League Interwetten (έπειτα από το πόρισμα της ΕΕΑ), στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Από την άλλη, η Λαμία έμεινε στη 13η θέση, μετά τη νίκη του Ατρομήτου στην έδρα του Απόλλωνα και πλέον έχει μπλέξει σε περιπέτειες για την παραμονή της στην κατηγορία.

Ισορροπημένο το πρώτο μέρος.

Το παιχνίδι διεξάχθηκε υπό βροχή στους Ζωσιμάδες, δίχως όμως να επηρεάσει τον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και να σταθούν απειλητικές προς τις δύο εστίες, δημιουργώντας όμως ελάχιστες καλές φάσεις.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν από δύο εντελώς άστοχα σουτ των Καραχάλιου στο 5' και Τσούκαλου στο 6'. Επόμενη τελική ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 22' με τον Τιρόνε, η οποία είχε την ακριβώς ίδια κατάληξη.

Ο ΠΑΣ απείλησε με τον Σναίντερ μέσα από την περιοχή στο 29', έπειτα από την πάσα του Περέα, ωστόσο κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα. Ο Πίρσμαν ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για τους Ηπειρώτες στο 44', με την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να πηγαίνει με το υπέρ της προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Απενεργοποίησε τη Λαμία και πήρε το τρίποντο.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ μπήκε λίγο πιο δυνατά, αλλά σταδιακά η Λαμία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, στην προσπάθειά της να πετύχει ένα γκολ. Ωστόσο η πρώτη τελική ήταν από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα. Η προσπάθεια του Γκαρντάβσκι μέσα από την περιοχή στο 59' κατέληξε άουτ.

Η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει την καλά οργανωμένη ομάδα του ΠΑΣ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο νεοεισελθώντας Μαρτίνεθ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, ωστόσο το γύρισμά του, αλλά και το σουτ του Τσούκαλου που πήρε το "ριμπάουντ" κόπηκαν από τον Εραμούσπε στο 62ο λεπτό.

Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ που εξαπέλυσε ο Μπανγκουρά εκτός περιοχής λίγα λεπτά, με τον Κάργα να μην επιτρέπει να φτάσει το σουτ στην εστία του Λοντίγκιν, με εκπληκτικό τάκλιν.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 75'. Ο Περέα απέφυγε με όμορφο τρόπο τον Αντέτζο και διέσχυσε το μισό γήπεδο μέχρι την περιοχή. Μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Μορέιρα, ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαραβέλη, στέλνοντας την μπάλα πάνω στο σώμα του πορτιέρε των Φθιωτών, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ με αυτή την επέμβαση.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 78' Ο Προβυδάκης έκανε τη σέντρα και ο Εραμούσπε δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα.

Αυτή στρώθηκε στον Μπεχαράνο, ο οποίος από κοντά νικήθηκε από τον Λοντίγκιν με εξαιρετική επέμβαση. Τρία λεπτά μετά ο Τσούκαλος με ένα ωραίο γυριστό σουτ απείλησε τον Λοντίγκιν, που είχε απάντηση και εκεί.

Στο 81ο λεπτό ο Περέα με ωραία ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκαραβέλη. Η Λαμία είχε τη στιγμή της στην τελευταία φάση του αγώνα, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη, κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Οι Ζωσιμάδες.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (4-4-2): Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν - Σνάιντερ (82' Λιάσος), Στάνκο, Καραχάλιος (72' Μορέιρα), Γκαρντάβσκι - Περέα (88' Παντελάκης), Ντομίνγκεθ

ΛΑΜΙΑ (3-5-2): Γκαραβέλης - Αντέτζο, Λούκας, Μαζουλουξής (46' Μπανγκουρά)- Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Ντελ Πίνο (78' Ελευθεριάδης), Γκέντσογλου (54' Νούνιες), Σαραμαντάς (62' Ορτέγκα)- Τσούκαλος, Βέλλιος (54' Αραμπούλι).

Σκόρερ: 44' Πίρσμαν.

Κίτρινες: 37' Γκέντσογλου, 39' Κάργας, 48' Περέα, 53' Προβυδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου