Τελευταία Νέα

19/3/22

1η Aγωνιστική των playouts της Super League: Παναιτωλικός - Λαμία 1-2

Η Λαμία πέρασε από την έδρα του Παναιτωλικού για την πρεμιέρα των playouts επικρατώντας με 2-1, χάρη στα γκολ των Μανούσου και Ελευθεριάδη, με τον Ντουάρτε να μειώνει στο τέλος. Παραμένουν στο -5 από τον 12ο Ατρόμητο οι Φθιωτοί, αλλά αύξησαν τη διαφορά από τον τελευταίο Απόλλωνα στους οκτώ.

Η Λαμία πέτυχε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη της για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς νίκησε 1-2 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την πρεμιέρα των playouts. Παραμένει στη 13η θέση η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα, στο -5 από τον 12ο Ατρόμητο, έχοντας όμως πλέον οκτώ βαθμούς διαφορά από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Φθιωτοί πήραν κεφάλι στο σκορ στο 45ο λεπτό. Ο Μανούσος αφού απέφυγε ωραία έναν αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα προς έναν συμπαίκτη του στη μικρή περιοχή. Η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του, μιας και οι αμυνόμενοι του Παναιτωλικού δεν μπόρεσαν να την απομακρύνουν και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, νικώντας τον Ανέστη από πλάγια θέση για το 1-0 της Λαμίας.

Η Λαμία πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 77ο λεπτό. Οι παίκτες του Φέστα αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα και τελικός αποδέκτης της, ήταν ο Ελευθεριάδης μέσα στην περιοχή. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός νίκησε από κοντά τον Ανέστη, αφού πρώτα έκανε μια ωραία προσποίηση στον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών.

Ο Παναιτωλικός έδειξε "σφιγμό" στο 82ο λεπτό. Ο Ντουάρτε απέφυγε ωραία τον Τζανδάρη και έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Σαράνοφ, ένα γκολ που όμως δεν έδωσε κάτι στους Αγρινιώτες, καθώς το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ανώτερος ο Παναιτωλικός το γκολ η Λαμία.

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά είχε λίγες καλές στιγμές, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά σκληρά. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική του αγώνα έγινε στο 24', όταν ένα σουτ του Καραμάνου πήγε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Φλόρες στο 26', το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έχασαν σημαντικές ευκαιρίες σε ένα τρίλεπτο. Αρχικά στο 27' ο Ντέιμπι Φλόρες δοκίμασε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ.

Ένα λεπτό μετά, ο Νταγκό από πλάγια θέση έκανε το σουτ, με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 30' ο Καρέλης έκλεψε την μπάλα από τον Αντέτζο σε καίριο σημείο και έφτασε μέχρι την περιοχή, όπου ο Σαράνοφ τον νίκησε με εξαιρετική επέμβαση σε θέση τετ-α-τετ.

Άπαντες στο γήπεδο του Αγρινίου σοκαρίστηκαν με τον τραυματισμό του Μαλή, που ξέσπασε σε λυγμούς. Υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά στον αχίλλειό του, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ομάδας του Αγρινίου.

Προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς ο Παναιτωλικός στο δεύτερο μέρος.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν με διάθεση να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μιας και ήταν πίσω στο σκορ. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Σαράνοφ, ωστόσο η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος έγινε με τον Μεντόσα στο 55', με το σουτ να κόβεται από τον Μπεχαράνο, πριν φτάσει προς την εστία.

Στο 60' η Λαμία βρήκε δίχτυα με τον Ελευθεριάδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ρόμανιτς. Μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα γκολ και πίεσαν και για περισσότερα, όμως οι δύο άμυνες ανταπεξήλθαν καλά με εξαίρεση τις δύο φάσεις του αγώνα. Τ

Οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το φάουλ στο 90+2', ο Σαράνοφ την άγγιξε ελάχιστα, ωστόσο ο Βέργος δεν μπόρεσε να τη σπρώξει προς την εστία. Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Παναιτωλικού.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μαλής (44' λ.τ. Αποστολάκης), Περέιρα (71' Αντούνες), Λάρσον, Κορνέλιους, Φλόρες, Μάρτενσον (71' Μπαρμπόσα), Μεντόσα, Νταγκό (81' Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Καρέλης (70' Βέργος).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Λούκας, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46' Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (85' Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80' Βέλλιος), Μανούσος (62' Ταϊρόν - 85' Προβυδάκης).

Σκόρερ: 45' Μανούσος 0-1, 77' Ελευθεριάδης 0-2, 83' Ντουάρτε 1-2.

Κίτρινες: 68' Κορνέλιους, 91' Μπεχαράνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου