Τελευταία Νέα

17/3/22

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των "16" του Europa League!

Η Γουέστ Χαμ υπέταξε στην παράταση τη Σεβίλλη για τη φάση των 16 του Europa League, χάρη σε γκολ του Ουκρανού επιθετικού της, Αντρέι Γιαρμολένκο. Πρόκριση και για τη Λιόν, πέρασε στο 121' η Άιντραχτ.Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολης, η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη πρόκριση κόντρα στη Γαλατάσαραϊ για τη φάση των 16 του Europa League. Προκρίσεις και για Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράγκα.

Ο τελικός του Europa League που θα διεξαχθεί στη Σεβίλλη δεν θα έχει παρούσα την τοπική ομάδα. Το -πάντα- φαβορί για την κατάκτηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης έπεσε θύμα έκπληξης, με τη Γουέστ Χαμ να την αποκλείσει στην παράταση με 2-0, χάρη σε γκολ ενός Ουκρανού, του Αντρέι Γιαρμολένκο.

Τα "σφυριά" αντιμετώπισαν πρόβλημα στην αρχή του αγώνα, αφού οι Ανδαλουσιάνοι στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Παρ' όλα αυτά, το γκολ του Τόμας Σούτσεκ έδωσε την απαιτούμενη ώθηση ώστε η αγγλική ομάδα να πάρει τα ηνία του αγώνα και να αρχίσει να χάνει ευκαιρίες.

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι έκανε μόλις μία αλλαγή στο 2ο ημίχρονο, ρίχνοντας στον αγώνα τον Όλιβερ Τόρες, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ντέιβιντ Μόγες, βάζοντας τον Γιαρμολένκο στο 87'. Η δικαίωση ήρθε για τον δεύτερο, αφού ο Ουκρανός ήταν στην κατάλληλη θέση έπειτα από σουτ του Πάμπλο Φορνάλς και απόκρουση του Γιασίν Μπουνού και στο 112' έκανε το 2-0. Η Σεβίλλη δεν είχε το καθαρό μυαλό για να απαντήσει και τίθεται εκτός διεκδίκησης του... αγαπημένου τροπαίου της.

Στη Φρανκφούρτη, όλα έδειχναν ότι τη λύση θα δώσουν τα πέναλτι. Μία τελευταία φάση στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης όμως έφερε τη λύτρωση για την Άιντραχτ, η οποία με γκολ του Μάρτιν Χιντερέγκερ ισοφάρισε σε 1-1 την Μπέτις και πήρε την πρόκριση σε συνδυασμό με τη νίκη στην Ανδαλουσία. Ο αγώνας ήταν αρκετά συναρπαστικός και βρέθηκε στην παράταση επίσης εξαιτίας ενός τέρματος στο τέλος. Ύστερα από πολλές τελικές και ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, ο Μπόρχα Ινγκλέσιας βρήκε δίχτυα στο 90' και έσωσε προσωρινά τους "βερδιμπλάνκος", μέχρι να τους καταδικάσει τελικά ο Αυστριακός αμυντικός.

Η Λιόν υποδέχθηκε την Πόρτο στο "Γκρουπάμα" ύστερα απ' τη νίκη της στην Πορτογαλία επί της Πόρτο και το 1-1 στάθηκε αρκετό για να τη στείλει στην επόμενη φάση. Μόλις στο 13' ο Μουσά Ντεμπελέ άνοιξε το σκορ, ωστόσο ένα όμορφη βολ πλανέ του Πεπέ Ακίνο στο 27' έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Οι δύο ομάδες έψαξαν το νικητήριο γκολ, όμως οι "γκον" ήταν πιο στοχοπροσηλωμένη σε αυτό, είχε καλύτερες ευκαιρίες και μπορεί να μην το βρήκε, όμως κέρδισε το "εισιτήριο".

Το 0-0 του "Καμπ Νόου" άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς που τελικά Μπαρτσελόνα και Γαλατάσαραϊ τους έκλεισαν στο "Αλί Σαμί Γεν". Το 2-1 των Καταλανών ήρθε με ανατροπή και τελικά πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League, λίγο πριν το clasico κόντρα στη Ρεάλ.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και με καλό ρυθμό. Το 1-0 του Μαρκάο στο 28' με κεφαλιά - ψαράκι έδωσε άλλο τόνο στο πάρτι στις κερκίδες, όμως η εκπληκτική ισοφάριση του Πέδρι λίγο αργότερα σίγησε προσωρινά την κερκίδα.

Οι Καταλανοί είχαν σε καλή μέρα τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος είχε δοκάρι στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου και γκολ στην έναρξη του 2ου μέρους. Οι "μπλαουγκράνα" κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους έπειτα από το 2-1, είχαν ευκαιρίες και τελικά πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο Λεβερκούζεν διεξήχθη ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό από το 3-2 της Ιταλίας. Η γερμανική ομάδα θυσίασε την επίθεσή της, ώστε να συγκρατήσει την Αταλάντα και τελικά το πλήρωσε, αφού η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι πήρε τη νίκη 1-0 και πέρασε στον επόμενο γύρο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μεν, έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, όμως οι σημαντικές απουσίες φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο και η Αταλάντα, χωρίς να δείξει κάτι, βρήκε τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Ζερεμί Μπογκά.

Η Μπράγκα είχε πάρει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης με το 2-0 επί της Μονακό στην Πορτογαλία και παραλίγο να πάρει και δεύτερη νίκη. Το 1-1, διαμορφώθηκε στο 90' από τον Αξέλ Ντισασί, αλλά δεν στέρησε την πρόκριση των φιλοξενουμένων, που βρήκαν γκολ στο 1ο ημίχρονο με μακρινό πλασέ του Αμπέλ Ρουίθ και στη συνέχεια δεν αντιμετώπισαν μεγάλους κινδύνους από την ομάδα του Πριγκιπάτου.

Η Ρέιντζερς έμοιαζε να έχει κλειδώσει την πρόκριση από το 3-0 του πρώτου αγώνα, όμως το γρήγορο γκολ του Ερυθρού Αστέρα προκάλεσε ανησυχία. Το τελικό 2-1 υπέρ των γηπεδούχων έδωσε το "εισιτήριο" στους Σκοτσέζους, αν και έχουν να ευχαριστούν γι' αυτό τον Άλαν Μακγρέγκορ. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας νικήθηκε στο 10' από τον Μίρκο Ίβανιτς, όμως στη συνέχεια έκανε σωρεία επεμβάσεων για να κρατήσει τους Σέρβους στο ένα γκολ. Η ισοφάριση του Ράιαν Κεντ στο 55' έσβησε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων, παρά το πέναλτι του Μπεν στο 90+3'.

Υπενθυμίζεται ότι η Λειψία πέρασε άνευ αγώνα, αφού η UEFA απέβαλε τη Σπαρτάκ Μόσχας από τη διοργάνωση, στο πλαίσιο των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Το πρόγραμμα των 16 του Europa League:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Πόρτο – Λιόν 0-1 (59’ Πακετά)

Μπέτις – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (30’ Φεκίρ – 14’ Κόστιτς, 32’ Καμαντά)

Σεβίλλη – Γουέστ Χαμ 1-0 (60’ Μουνίρ)

Ρέιντζερς – Ερυθρός Αστέρας 3-0 (11’ Ταβερνιέ, 15’ Μορέλος, 51' Μπάλογκαν)

Αταλάντα – Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-2 (23’ Μαλινόφσκι, 25’, 49' Μουριέλ – 11’ Αράνγκις, 63' Ντιαμπί)

Μπράγκα – Μονακό 2-0 (3’ Ρουίθ, 89' Ολιβέιρα)

Μπαρτσελόνα – Γαλατασαράι 0-0

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ:

17 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.45: 

Ερυθρός Αστέρας – Ρέιντζερς 2-1 (10' Ίβανιτς, 92' Μπεν πεν. - 56' Κεντ) (0-3)

Μονακό – Μπράγκα 1-1 (90' Ντισασί - 20' Ρουίθ) (0-2)

Λεβερκούζεν – Αταλάντα  0-1 (90' Μπογκά) (2-3)

Γαλατασαράι – Μπαρτσελόνα 1-2 (28' Μαρκάο - 37' Πέδρι, 49' Ομπαμεγιάνγκ)(0-0)

22.00: 

Λιόν – Πόρτο 1-1 (13' Ντεμπελέ - 27' Πέπε) (1-0) 

Γουέστ Χαμ – Σεβίλλη 2-0 (39' Σούτσεκ, 112' Γιαρμολένκο) (0-1)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπέτις 1-1

(90' Ιγκλέσιας - 122' Χιντερέγκερ) (2-1)

* Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η UEFA άφησε εκτός συνέχειας Europa League την Σπαρτάκ Μόσχας και η Λειψία πήρε απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά χωρίς να δώσει αγώνες.

**Η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νιόν της Ελβετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου