Τελευταία Νέα

25/8/22

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των playoffs του Europa Conference League!

Επτάψυχη η Σλάβια Πράγας, επικράτησε 2-0 της Ράκοβ των Πανανικολάου - Σβάρνα με γκολ στο 122΄της παράτασης και μπήκε στους ομίλους του Conference. Ιστορικές προκρίσεις για Βαντούζ και Μπαλκάνι, στους ομίλους και η Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου.Η Φιορεντίνα άντεξε στην Ολλανδία και προστάτευσε το υπέρ της 2-1 κόντρα στην Τβέντε του Χρήστου Τζόλη (0-0), παίρνοντας το εισιτήριο για ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2016/17. Στην κλήρωση του Conference League με άνεση η Γουέστ Χαμ, προκρίσεις στο 90' για Κλουζ και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Στους ομίλους του Conference League θα βρεθεί η Σλάβια Πράγας, η οποία στη ρεβάνς της Τσεχίας έκαμψε την αντίσταση της Ράκοβ των Πανανικολάου Σβάρνα (βασικοί) με «χρυσό γκολ» στην εκπνοή της παράτασης (2-0), πανηγυρίζοντας μια αγχωτική πρόκριση. Οι Τσέχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση προκειμένου να αιφνιδιάσουν τους Πολωνούς και να ισοφαρίσουν το σκορ πρόκρισης, όμως το γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση σημειώθηκε τελικά στο 62΄.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν αυτό που ήθελαν, πάλεψαν για το δεύτερο γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 122΄όταν ο Σκράντζ έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό και την Σλάβια στην κλήρωση των ομίλων.

Στους ομίλους Άλκμααρ, Νις και Βιγιαρεάλ.

Ο συνήθης ύποπτος ως σκόρερ, Βαγγέλης Παυλίδης έγινε δημιουργός και η Άλκμααρ προκρίθηκε με δύο νίκες επί της Ζιλ Βιθέντε στους ομίλους του Conference League. Με τον Έλληνα στράικερ να μοιράζει τις ασίστ στα δύο γκολ, η AZ έφυγε με το διπλό από την Πορτογαλία (1-2), έχοντας προίκα το πλούσιο 4-0 του πρώτου αγώνα. Μέσα σε ένα τετράλεπτο, ο Παυλίδης σέρβιρε γκολ για τον Έβιεν και τον Ράιντερς (60’, 64’) και οι Ολλανδοί δεν δυσκολεύθηκαν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους, παρά το 1-2 στο 86’ από τον Μποζέλι. Βασικός αγωνίστηκε και ο Παντελής Χατζηδιάκος ο οποίος έγινε αλλαγή ακριβώς μετά το 0-2, όταν όλα είχαν κριθεί.

Πιο δύσκολα από όσο θα περίμενε κανείς, αλλά στους ομίλους του Conference League πέρασε και η Νις, η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσω… παράτασης. Ο Κλοντ-Μορίς ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα για τους γηπεδούχους των Σμάιχελ-Ράμσεϊ, για να έρθει ο Μπεκά ως χρυσή αλλαγή από τον πάγκο να λυτρώσει την ομάδα της Νίκαιας στο 113’ με το γκολ πρόκρισης (2-0).

Λίγο αργότερα η Βιγιαρέαλ έκανε το 2/2 απέναντι στη Χάιντουκ του Λιβάγια και προκρίθηκε στην τελική φάση του Conference League. Οι Ισπανοί επικράτησαν «σβηστά» 2-0 στην Κροατία, με σκόρερ τους Πεντράθα (37΄) και Τσουκουέζε (56΄).

Βαντούζ και Μπαλκάνι στα βιβλία της ιστορίας!

Ιστορικές επιτυχίες για το ποδόσφαιρο και του Κοσόβου και του Λιχτενστάιν ολοκλήρωσαν οι Μπαλκάνι και Βαντούζ αντίστοιχα. Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι δύο παραπάνω χώρες θα δουν ομάδα τους στους ομίλους, αφού η πρώτη απέκλεισε τη Σκούπι από τη Βόρεια Μακεδονία (1-0, νίκη 2-1 και στον πρώτο αγώνα) και η δεύτερη έκανε την έκπληξη των προκριματικών, αποκλείοντας τη Ραπίντ Βιέννης (0-1) εκτός έδρας!

Η Βαντούζ είχε κρατήσει στο 1-1 τους Αυστριακούς στο πρώτο ματς και η ρεβάνς εξελίχθηκε σε όνειρο, αφού στο 22’ ο Τσιτσέκ τής έδωσε προβάδισμα πρόκρισης και στο 35’ το πράγμα έγινε ακόμα καλύτερο αφού ο Βίμερ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και άφησε τη Ραπίντ με δέκα παίκτες.

Το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους κι έτσι η Βαντούζ μετά από 30 διαδοχικούς αποκλεισμούς στα προκριματικά του Κυπελλούχων, του Κυπέλλου UEFA, του Europa League και του Conference League, σπάει επιτέλους το ρόδι και μπαίνει στην κληρωτίδα των ομίλων!

Μπορεί να αγχώθηκε, να πιέστηκε και να βρέθηκε στα σχοινιά στην έδρα της Τβέντε, όμως τελικά η Φιορεντίνα κατάφερε να αντέξει μέχρι τέλους (0-0), κλειδώνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Conference League, αλλά και την επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από έξι χρόνια.

Μετά την ήττα 2-1 στη Φλωρεντία, οι Ολλανδοί προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η είσοδος του Τζόλη στο 68΄δεν άλλαξε και πολλά πράγματα για τους γηπεδούχους απέναντι στην Φιορεντίνα, η οποία έφυγε «όρθια» από το γήπεδο αν και ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ιγκόρ στο 90+3΄.

Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ πέρασε... αέρας (0-3) από την έδρα της Βίμποργκ και σφράγισε μια θέση στην κλήρωση των ομίλων. Το σκορ για τους Άγγλους άνοιξε ο Σκαμάκα στο 22΄, με τον Μπενραχμά να γράφει το 2-0 στο 51΄. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σούτσεκ στο 63΄της αναμέτρησης.

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα ματς η Μόλντε διέλυσε 4-0 την Βόλφσμπεργκερ του Βέργου και την άφησε εκτός Ευρώπης, ενώ Βασιλεία και Σλοβάτσκο νίκησαν και προκρίθηκαν έναντι των ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2-0) και ΑΙΚ (0-1) αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα των play off στο Conference League:

Άντερλεχτ - Γιούνγκ Μπόις 3-1 πεν. (1-1 παρ.)
Μπαλκάνι - Σκούπι 1-0
Χάμρουν - Παρτιζάν 3-3
Νις - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0
Ντουντελάνζ - Λεχ Πόζναν 1-1
Αντβέρπ - Μπασακσεχίρ 1-3
Ζιλ Βιθέντε - Άλκμααρ 1-2
Χάιντουκ - Βιγιαρεάλ 0-2
Ραπίντ Βιέννης - Βαντούζ 0-1
Σλάβια Πράγας - Ράκοβ 2-0
ΑΙΚ - Σλοβάτσκο 0-1
Βασιλεία - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0
Κλουζ - Μάριμπορ 1-0
Φέχερβαρ - Κολωνία 0-3
Τβέντε - Φιορεντίνα 0-0
Βίμποργκ - Γουέστ Χαμ 0-3
Βίκινγκ - Στεάουα Βουκουρεστίου 1-3
Βόλφσμπεργκερ - Μόλντε 0-4
Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ζρίνσκι 6-5 πεν. (2-1 παρ.)
Λίνφιλντ - RFS 2-4 πεν. (1-1 παρ.)

ΑΠΟΕΛ  - Τζουργκάρντεν 3-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου