Τελευταία Νέα

17/12/22

LEN Super Cup 2022: Ολυμπιακός - Εθνικός 11-4

Ο Ολυμπιακός πήρε το πειραιώτικο ντέρμπι με τον Εθνικό επικρατώντας με 11-4 και κατέκτησε το τρίτο LEN Super Cup του πόλο γυναικών στην ιστορία του. Κορυφαίες για την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς η Βάσω Πλευρίτου με τρία γκολ και η Κρίστμας με δύο.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίτο LEN Trophy Super Cup στο πόλο γυναικών, επικρατώντας του Εθνικού στο Παπαστράτειο με 11-4 . Αυτή είναι η τρίτη φορά που κατακτούν αυτό το τρόπαιο οι ερυθρόλευκες και το έβδομο συνολικά στην ιστορία του συγκεκριμένου τμήματος του συλλόγου.

Ο αγώνας:

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι ερυθρόλευκες ήταν ανώτερες και κατάφεραν να ηγηθούν με ωραία σουτ από την περιφέρεια από την Κρίστμας (δύο) και την Ελευθεριάδου (ένα). Ο Εθνικός προηγήθηκε στην πρώτη επίθεση, χάρη στο γκολ της Κανετίδου.

Στη συνέχεια ο Εθνικός προσπάθησε να μπει στη διεκδίκηση του ματς, παίζοντας καλά στο πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου οκταλέπτου. Μείωσε σε 3-2 με την Άλκηστη Μπενέκου, αλλά οι ερυθρόλευκες μπόρεσαν να βρουν λύσεις και να πάνε στο ημίχρονο με προβάδισμα τριών τερμάτων (5-2).

Ο Εθνικός πάλεψε να μπει στη διεκδίκηση του ματς, όμως έχασε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει με παίκτρια παραπάνω. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου με ωραίο σουτ έκανε το 6-2. Λίγο μετά ο Εθνικός μείωσε σε 6-3 με μακρινή λόμπα της Κανετίδου, όμως η Τορνάρου διατήρησε το μαξιλαράκι τεσσάρων τερμάτων για τις ερυθρόλευκες πριν από την εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου (7-3).

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς ο Εθνικός προσπάθησε να πετύχει μια ανατροπή αλλά ανεπιτυχώς. Η Μπενέκου απάντησε, μειώνοντας σε 7-4 με ωραία συνεργασία με την Κανετίδου, όμως οι ερυθρόλευκες ήλεγξαν πλήρως το ματς και επικράτησαν στο τέλος με 11-4.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 2-1, 4-1.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Σάντα, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου 1, Βασιλική Πλευρίτου 3, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή, Κατσίμπρη, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Ιόλη Μπενέκου, Άντριους, Μπεκρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου