Τελευταία Νέα

23/2/23

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των play-offs "24" του Europa League!

Η Ρόμα επικράτησε με 2-0 της Ζάλτσμπουργκ, ανέτρεψε την ήττα στην Αυστρία και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa League. Η Ουνιόν νίκησε τον Άγιαξ και προχώρησε στη διοργάνωση.Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε πάρει η Μπαρτσελόνα με το εύστοχο πέναλτι του Λεβαντόβσκι και με τα γκολ των Φρεντ και Άντονι στο δεύτερο μέρος επικράτησε με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Europa League.Ο Άνχελ ντι Μαρία σημείωσε χατ τρικ κι η Γιουβέντους επιβλήθηκε στη Γαλλία της Ναντ, προχωρώντας στη φάση των 16 του Europa League. Η Σπόρτινγκ διέλυσε τη Μίντιλαντ στη Δανία, η Σεβίλλη άντεξε απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Η Ρόμα έκανε το καθήκον της απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ, άφησε πίσω της την ήττα στην Αυστρία και με το 2-0 στο "Ολίμπικο" προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa League.

Οι "τζιαλορόσι" μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με πρωταγωνιστή για ακόμα μια φορά τον Πάουλο Ντιμπάλα κυνήγησαν άμεσα το γκολ. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε δοκάρι και λίγο αργότερα ο Αντρέα Μπελότι άνοιξε το σκορ και ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ντιμπάλα έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε εντολή οπισθοχώρησης και παρά την πίεση των Αυστριακών στο 2ο μέρος, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ρουί Πατρίσιο.

Στο Βερολίνο, η Ουνιόν ολοκλήρωσε τη δουλειά που άρχισε στο Άμστερνταμ και με 3-1 απέναντι στον Άγιαξ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ που δικαιούταν από το 0-0 της προηγούμενης εβδομάδας με πέναλτι του Ρόμπιν Κνόχε στο 20ό λεπτό. Ένα λάθος του Χερόνιμο Ρούλι σε μακρινό σουτ του Γιόσιπ Γιουράνοβιτς οδήγησε σε προβάδισμα δύο γκολ τους γηπεδούχους πριν από την ανάπαυλα. Με τη σέντρα του 2ου μέρους, ο Μοχάμεντ Κουντούς μείωσε και έμοιαζε να δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όμως στην επόμενη φάση ο Ντανίλο Ντοέκι έγραψε το 3-1 και ουσιαστικά "κλείδωσε" την πρόκριση. Ο Άγιαξ πήρε την μπάλα σε ποσοστό άνω του 70%, όμως δεν βρήκε τις φάσεις για να φτάσει στα δύο γκολ που χρειαζόταν.

Η Σαχτάρ είχε πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσει την πρόκριση στη Γαλλία, όμως τα κατάφερε με 5-4 στα... επιπλέον πέναλτι, σε ένα χορταστικό παιχνίδι στη Βρετάνη. Οι Ουκρανοί είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 2-1 και στη Γαλλία γνώρισαν σφυροκόπημα από τη Ρεν που έψαχνε την ανατροπή. Παρ' όλα αυτά, η Σαχτάρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 1ο μέρος, με το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Η τιμωρία ήρθε με την προσπάθεια του Καρλ Τοκό Εκαμπί με την έναρξη του 2ου μέρους. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου Ιμπραχίμ Σαλάχ έκανε το 2-0 για τους Γάλλους. Η Σαχτάρ βρέθηκε προ του φάσματος του αποκλεισμού, όμως στο τελευταίο λεπτό της παράτασης μείωσε σε 2-1 με αυτογκόλ του Ζανουέλ Μπελοσιάν και οδήγησε το ζευγάρι στα πέναλτι.

Εκεί, οι Γάλλοι απέτυχαν σε δύο συνεχόμενες προσπάθειες, όμως το ίδιο έκαναν και οι Ουκρανοί στην 4η και στην 5η. Ύστερα από μία εύστοχη για την κάθε ομάδα, ο Τσιμουάνια Ουγκοτσούκου αστόχησε για τη Ρεν και ο Κέβιν Κέλσι έδωσε τη νίκη στην Σαχτάρ με το 14ο πέναλτι της διαδικασίας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει στείλει ξεκάθαρα μηνύματα τους τελευταίους μήνες πως έχει μπει στο μονοπάτι της επιστροφής στην ελίτ τόσο του αγγλικού όσο και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, και το βράδυ της Πέμπτης (23/02) όχι μόνο το φώναξε αλλά φρόντισε να... ξεκουφάνει την -πρωτοπόρο της La Liga- Μπαρτσελόνα.

Μία εβδομάδα μετά το μεταξύ τους συγκλονιστικό μπρα ντε φερ στην Βαρκελώνη που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2, οι κόκκινοι διάβολοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 18ο λεπτό από το εύστοχο πέναλτι του Λεβαντόβσκι όμως με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος έκαναν το μεγάλο comeback.

Ο Φρεντ ήταν εκείνος που έφερε τον αγώνα ρεβάνς σε ισορροπία στο 47' με πλασέ εντός περιοχής και ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Άντονι, εκείνος που απογείωσε το "Ολντ Τράφορντ" στο 73' νικώντας με δυνατό σουτ τον Ντε Χέα, για να συντελεστεί έτσι μία σπουδαία ανατροπή που έφερε την αγγλική ομάδα στους "16" του Europa League και της επιτρέπει να συνεχίζει να είναι η μοναδική στο Νησί που είναι μέσα, στα τέλη Φεβρουαρίου, σε τέσσερις διοργανώσεις.

Η Γιουβέντους προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa League ύστερα από τη νίκη με 3-0 επί της Ναντ στο "Μποζουάρ" χάρη στις εμπνεύσεις του Άνχελ ντι Μαρία. Ο Αργεντινός εξτρέμ "καθάρισε" για λογαριασμό του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που καθόταν σε ηλεκτρική καρέκλα, ύστερα από το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Ο Ντι Μαρία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' με ένα φανταστικό πλασέ εκτός περιοχής και στο 20ό λεπτό ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Για να στήσει την μπάλα στη βούλα όμως, χρειάστηκε ο Νικολά Παλουά να κάνει χέρι μπροστά απ' τη γραμμή του τέρματος, αποτρέποντας γκολ.

Με παίκτη παραπάνω και το μομέντουμ του 2-0, η "γηραιά κυρία" δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απ' τα "καναρίνια" ή τους φίλους της που είχαν γεμίσει το "Μποζουάρ", ακόμα κι αν ο Ντούσαν Βλάχοβιτς δεν βρισκόταν στο αρχικό σχήμα. Στο 2ο μέρος μάλιστα, οι Ιταλοί ήταν ακόμα καλύτεροι, εμπόδισαν με επιτυχία τους γηπεδούχους να πλησιάσουν την εστία του Βόιτσιεχ Σέσνι και με το τρίτο γκολ του Ντι Μαρία στον αγώνα πήραν μια άνετη νίκη πρόκριση.

Η Σπόρτινγκ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην άμυνα της Μίντιλαντ στην Πορτογαλία, όμως στη Δανία έκανε πάρτι κι έφυγε νικήτρια με 4-0, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης. Ο Σεμπαστιάν Κοάτες έδωσε προβάδισμα στα "λιοντάρια" στο 21ο λεπτό ύστερα από αναμπουμπούλα στην περιοχή των γηπεδούχων και τους ανάγκασε να ανοιχτούν. Στο 38ο λεπτό ο Παουλίνιο δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα (δύο λεπτά έπειτα απ' την πρώτη) και έκανε πιο εύκολο το έργο των φιλοξενουμένων. Το αποτέλεσμα ήταν τα γκολ του Πέντρο Γκονσάλβες στο 2ο μέρος κι ένα λάθος του Στέφαν Γκάρτενμαν, με το αυτογκόλ του οποίου διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Η Σεβίλλη είχε καθαρίσει εν πολλοίς το ζευγάρι ύστερα απ' το 3-0 του "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" και η νίκη με 2-0 της Αϊντχόφεν στο "Φίλιπς Στάντιον" δεν είχε αντίκρισμα. Οι Ανδαλουσιάνοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, είχαν και δοκάρι με τον Ίβαν Ράκιιτς στο 2ο μέρος και μπορεί στο τέλος οι Ολλανδοί να αφυπνίστηκαν, πλέον ήταν αργά. Ο Λουκ ντε Γιονγκ σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του στο 77', οι γηπεδούχοι πέτυχαν κι άλλο γκολ αμέσως μετά όμως δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ και όταν τελικά έκαναν το 2-0 με τον Φάμπιο Σίλβα στο 90+5' ήταν πλέον αργά.

Το πρόγραμμα των play-offs του Europa League:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:


  • Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (50' Αλόνσο, 76' Ραφίνια / 52' Ράσφορντ, 59' αυτ. Κουντέ)
  • Σαχτάρ - Ρεν 2-1 (11' Κρίσκιβ, 45' πέν. Μπονταρένκο / 59' Τοκό Εκαμπί)
  • Άγιαξ - Ουνιόν 0-0
  • Ζάλτσμπουργκ - Ρόμα 1-0 (88' Καπάλντο)
  • Γιουβέντους - Ναντ 1-1 (13' Βλάχοβιτς / 60' Μπλας)
  • Σπόρτινγκ - Μίντιλαντ 1-1 (90+4' Κοάτες / 77' Ασούρ)
  • Σεβίλλη - Αϊντχόφεν 3-0 (45+2' Εν Νεσιρί, 50' Οκάμπος, 55' Γκούντελ)
  • Λεβερκούζεν - Μονακό 2-3 (48' Ντιαμπί, 59' Βιρτς / 9' αυτ. Χραντέτσκι, 74' Ντιατά, 90+2' Ντισασί)

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ:

23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:


  • Ναντ - Γιουβέντους 0-3 (5'. 20' πέν., 78' Ντι Μαρία) [1-1]
  • Μίντιλαντ - Σπόρτινγκ 0-4 (21' Κοάτες, 50', 77' Γκονσάλβες, 85' Γκάρτενμαν) [1-1]
  • Αϊντχόφεν - Σεβίλλη 2-0 (77' Ντε Γιονγκ, 90+5' Σίλβα) [0-3]
  • Μονακό - Λεβερκούζεν 3-5 πέν., 2-3 παρ., 2-3 κ.α. (19' πέν. Μπεν Γεντέρ, 84' Εμπολό / 13' Βιρτς, 21' Παλάσιος, 58' Αντλί)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα 2-1 (47' Φρεντ, 73' Άντονι / 18' πέν. Λεβαντόβσκι) [2-2]
  • Ρεν - Σαχτάρ 4-5 πέν., 2-1 παρ., 1-0 κ.α. (52' Τοκό Εκαμπί, 106' Σαλάχ / 119' αυτ. Μπελοσιάν) [1-2]
  • Ουνιόν - Άγιαξ 3-1 (20' πέν. Κνόχε, 44' Γιουράνοβιτς, 50' Ντοέκι / 47' Κουντούς) [0-0]
  • Ρόμα - Ζάλτσμπουργκ 2-0 (33' Μπελότι, 40' Ντιμπάλα) [0-1]

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στη φάση των 16:

  • Νικητές ομίλων Europa League: Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, Μπέτις, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Φέγενορντ, Φράιμπουργκ, Φερεντσβάρος.

  • Από τα μπαράζ του Europa League: Γιουβέντους, Σπόρτινγκ, Λεβερκούζεν, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ουνιόν, Ρόμα, Σαχτάρ.

* Η κλήρωση για τη φάση των 16 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου