Τελευταία Νέα

16/2/23

Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς των play-offs "24" του Europa League!

Η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα στο 50ο λεπτό, όμως οκτώ λεπτά μετά είδε τη Γιουνάιτεντ να φέρνει τούμπα το ματς με δύο γκολ. Οι μπλαουγκράνα ισοφάρισαν στο 76', έριξαν στα σχοινιά τους κόκκινους διαβόλους στα τελευταία λεπτά, αλλά το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με μπόλικο θέαμα.Η Ζάλτσμπουργκ βρήκε γκολ στο 88ο λεπτό και υπέταξε με 1-0 τη Ρόμα στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League. Η Σαχτάρ επιβλήθηκε με 2-1 της Ρεν στη Βαρσοβία. Η Ουνιόν έχανε τις ευκαιρίες, ο Άγιαξ κράτησε το 0-0 στο Άμστερνταμ.Η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα στο 50ο λεπτό, όμως οκτώ λεπτά μετά είδε τη Γιουνάιτεντ να φέρνει τούμπα το ματς με δύο γκολ. Οι μπλαουγκράνα ισοφάρισαν στο 76', έριξαν στα σχοινιά τους κόκκινους διαβόλους στα τελευταία λεπτά, αλλά το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με μπόλικο θέαμα.

Η Γιουβέντους είχε τις ευκαιρίες, η Ναντ είχε το σύστημα VAR και πήρε το αποτέλεσμα στο Τορίνο. Το 1-1 για τον πρώτο αγώνα των μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League κρατάει τους Γάλλους στο παιχνίδι της πρόκρισης και μάλιστα με πολλές ελπίδες, ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού στο "Μποζουάρ".

Οι "μπιανκονέρι" είχαν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, αν και χωρίς την κατοχή της μπάλας. Δημιούργησαν πιο επικίνδυνες στιγμές και στο 13' τη μεγαλύτερη όλων, όταν ο Άνχελ ντι Μαρία γέμισε για τον Φεντερίκο Κιέζα κι απ' αυτόν η μπάλα έφτασε στον Ντούσαν Βλάχοβιτς για το 1-0. Οι Ιταλοί συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο, με τη Ναντ να εμφανίζεται ικανοποιημένη ακόμα και με αυτό το μέγεθος της ήττας.

Ωστόσο, ένα λάθος στο 60' έδωσε τη δυνατότητα στα "καναρίνια" να ισοφαρίσουν. Μια κόντρα κι ένα γλίστρημα του Μπρέμερ έφερε τον Λουντοβίκ Μπλας σε θέση βολής για το 1-1. Το σκορ ήταν ιδανικό ώστε οι παίκτες του Αντουάν Κομπουαρέ να οπισθοχωρήσουν ακόμη περισσότερο. Στην επόμενη φάση, ο Βλάχοβιτς είχε διπλό δοκάρι, ενώ δοκάρι είχε λίγο αργότερα και ο Ντι Μαρία με φαλτσαριστό σουτ.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν έφεραν αποτέλεσμα και στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων σημειώθηκε η φάση που προκάλεσε αντιδράσεις. Σε γέμισμα στην περιοχή της Ναντ, ο Μπρέμερ με τον Μανουέλ Λοκατέλι πήδηξαν για κεφαλιά, Ο Φαμπιάν Σεντόνζ πήδηξε κι αυτός αλλά με τα χέρια απλωμένα κι η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση, αφού η μπάλα άγγιξε τα χέρια του Γάλλου αμυντικού, όμως ο Ζοάο Πέντρο Πινιέιρο απεφάνθη ότι ο Μπρέμερ έκανε επιθετικό φάουλ στον Σεντόνζ, κρατώντας τον κατά το άλμα, πριν γίνει το χέρι. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και την επόμενη εβδομάδα το ραντεβού των δύο ομάδων θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Σεβίλλη χρειάστηκε μόλις ένα δεκάλεπτο ώστε φαινομενικά να καθαρίσει με την υπόθεση πρόκριση. Το 3-0 επί της Αϊντχόφεν στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" δίνει μεγάλο προβάδισμα στην... κυρίαρχο του θεσμού, έστω κι αν ο αγώνας ήταν πιο ισορροπημένος απ' ό,τι φανερώνει το τελικό σκορ. Η ποιότητα ορισμένων παικτών των Ανδαλουσιάνων έκανε τη διαφορά, αρχής γενομένης από τις καθυστερήσεις του 1ου μέρους.

Ο φορμαρισμένος Γιουσέφ εν Νεσιρί χρίστηκε σκόρερ για όγδοη φορά σε έντεκα παιχνίδια έπειτα από το Μουντιάλ. Στο 50ό λεπτό, η όμορφη ενέργεια του Λούκας Οκάμπος οδήγησε στο 2-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Νεμάνια Γκούντελ έγραψε το τελικό σκορ. Οι παίκτες του Ρουντ φαν Νίστελροϊ δεν το έβαλαν κάτω, έχασαν ευκαιρίες, όμως δεν βρήκαν ένα γκολ που θα τους επανέφερε στο κόλπο της πρόκρισης.

Η Λεβερκούζεν ήταν ανώτερη όμως πλήρωσε τα σφάλματά της και ηττήθηκε 2-3 από τη Μονακό στη Γερμανία. Ένα τραγικό λάθος του Λούκας Χραντέτσκι (έστειλε την μπάλα στην εστία του έπειτα από πίεση του Μπριλ Εμπολό) ήταν η αρχή του κακού για τους γηπεδούχους, που αντέδρασαν άμεσα κι έψαξαν την ισοφάριση. Οι ευκαιρίες ήταν αρκετές, ο Αλεξάντερ Νίμπελ χρειάστηκε να επέμβει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, όμως με την έναρξη του 2ου μέρους, ήρθε η ανατροπή.

Πρώτα ο Μουσά Ντιαμπί στο 48' κι ύστερα ο Φλόριαν Βιρτς με σόλο στο 59' έγραψαν το 2-1 για τη Λεβερκούζεν. Η χαρά κράτησε για περίπου ένα τέταρτο, αφού ένα μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Κρεπέν Ντιατά έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια. Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη αν το σουτ του Άνταμ Χλόζεκ δεν κατέληξε στο δοκάρι. Η αστοχία τιμωρήθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Αξέλ Ντισασί με μακρινό σουτ έδωσε τη νίκη στη Μονακό.

Η Σπόρτινγκ σώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Σεμπαστιάν Κοάτες να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στη Μίντιλαντ στη Λισαβόνα. Τα "λιοντάρια" ήταν σαφώς ανώτερα, έχασαν σωρεία ευκαιριών, όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 77' από τον Εμάμ Ασούρ, έπειτα από λάθος του Αντόνιο Αδάν. Οι παίκτες του Ρούμπεν Αμορίμ συνέχισαν να επιτίθενται κατά ριπάς κι εν τέλει βρήκαν το γκολ που άξιζαν στο τέλος με τον Ουρουγουανό κεντρικό αμυντικό.

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Καμπ Νου, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Ολντ Τράφορντ με φόντο την πρόκριση στους 16 του Europa League.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένα κομμάτια που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 50ο λεπτό. Εκτέλεση κόρνερ του Ραφίνια από τα δεξιά, ο Μάρκος Αλόνσο έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Τρία λεπτά μετά οι κόκκινοι διάβολοι έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Φρεντ τροφοδότησε τον Ράσφορντ μέσα στην περιοχή και αυτός από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Τερ Στέγκεν.Στο 58ο λεπτό η Γιουνάιτεντ έφερε τούμπα το ματς. Ο Ράσφορντ απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, εκεί υπήρξε αναμπουμπούλα και ο Κουντέ ήταν αυτός που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Μπαρτσελόνα απάντησε και έφερε τούμπα το ματς στο 76ο λεπτό. Ο Ραφίνια έκανε μια σέντρα - σουτ προς τη μικρή περιοχή, ο Λεβαντόβσκι κινήθηκε προς την πορεία της αλλά δεν τη βρήκε, αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του Βαράν και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο φινάλε η Μπαρτσελόνα πίεσε για να κάνει ανατροπή στην ανατροπή, έχοντας αρκετές καλές φάσεις. Η καλύτερη ήταν στο 86ο λεπτό, όταν ο Κασεμίρο έπειτα από γλυκιά εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ντε Χέα και παρά τρίχα γλίτωσε το αυτογκόλ.

Η Ζάλτσμπουργκ σόκαρε τη Ρόμα στο τέλος και με το 1-0 στην Αυστρία πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης από τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League.

Οι Αυστριακοί βρήκαν το γκολ με κεφαλιά του Νικολάς Καπάλντι στο 88ο λεπτό, ύστερα από ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει νωρίτερα. Το παιχνίδι είχε αρκετές ευκαιρίες, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να φτάνει πιο κοντά στο γκολ, κυρίως με τον Τάμι Έιμπραχαμ. Στο 2ο μέρος μάλιστα δύο φορές η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Φίλιπ Κεν, που όμως κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Στο Άμστερνταμ, η Ουνιόν μοιάζει αδικημένη από το 0-0 απέναντι στον Άγιαξ, αφού ήταν ανώτερη, έστω κι αν ο "Αίαντας" έμοιαζε να κυριαρχεί. Με κατοχή άνω του 65% και διπλάσιες πάσες, οι παίκτες του Τζόνι Χάιτινχα θεωρητικά είχαν το πάνω χέρι, όμως η εικόνα ήταν πλασματική. Στο 1ο μέρος, οι Γερμανοί είχαν οκτώ τελικές και οι γηπεδούχοι καμία. Στο 2ο, η είσοδος του Μπράιαν Μπρόμπεϊ βελτίωσε την επιθετική παρουσία των Ολλανδών, όμως και πάλι οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στην πραγματικότητα και μάλιστα έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Στην Πολωνία, η Σαχτάρ έκανε βήμα πρόκρισης απέναντι στη Ρεν χάρη στο 2-1 με το οποίο έφτασε στη νίκη. Οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού στο καλό ημίχρονό τους προηγήθηκαν με τους Ντμίτρο Κρίσκιβ και Αρτέμ Μπονταρένκο (με πέναλτι). Στο 2ο μέρος, οι Γάλλοι ισορρόπησαν τον αγώνα και με τον Καρλ Τοκό Εκαμπί μείωσαν στο σκορ και παρότι δεν μετράει πλέον το εκτός έδρας γκολ, μπορούν να ελπίζουν για ανατροπή στη Βρετάνη.

Το πρόγραμμα των play-offs του Europa League:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:


  • Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (50' Αλόνσο, 76' Ραφίνια / 52' Ράσφορντ, 59' αυτ. Κουντέ)
  • Σαχτάρ - Ρεν 2-1 (11' Κρίσκιβ, 45' πέν. Μπονταρένκο / 59' Τοκό Εκαμπί)
  • Άγιαξ - Ουνιόν 0-0
  • Ζάλτσμπουργκ - Ρόμα 1-0 (88' Καπάλντο)
  • Γιουβέντους - Ναντ 1-1 (13' Βλάχοβιτς / 60' Μπλας)
  • Σπόρτινγκ - Μίντιλαντ 1-1 (90+4' Κοάτες / 77' Ασούρ)
  • Σεβίλλη - Αϊντχόφεν 3-0 (45+2' Εν Νεσιρί, 50' Οκάμπος, 55' Γκούντελ)
  • Λεβερκούζεν - Μονακό 2-3 (48' Ντιαμπί, 59' Βιρτς / 9' αυτ. Χραντέτσκι, 74' Ντιατά, 90+2' Ντισασί)

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ:

  • 23/02 19:45 Ναντ - Γιουβέντους
  • 23/02 19:45 Μίντιλαντ - Σπόρτινγκ
  • 23/02 19:45 Μονακό - Λεβερκούζεν
  • 23/02 19:45 Αϊντχόφεν - Σεβίλλη
  • 23/02 22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα
  • 23/02 22:00 Ρεν - Σαχτάρ
  • 23/02 22:00 Ουνιόν - Άγιαξ
  • 23/02 22:00 Ρόμα - Ζάλτσμπουργκ

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στη φάση των 16:

  • Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, Μπέτις, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Φέγενορντ, Φράιμπουργκ, Φερεντσβάρος

* Η κλήρωση για τη φάση των 16 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου