Τελευταία Νέα

12/3/23

26η Aγωνιστική Super League 1: Παναιτωλικός - Λαμία 1-1

Ο Παναιτωλικός εξασφάλισε άκοπα την είσοδο στα playouts της Stoiximan Super League ως πρωτοπόρος, όμως το 1-1 με τη Λαμία άφησε τους Φθιώτες στην τελευταία θέση μαζί με τον Λεβαδειακό.

Παναιτωλικός και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Αγρίνιο για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν της Stoiximan Super League.

Ο Νίκος Καρέλης άνοιξε το σκορ από λάθος του Θανάση Γκαραβέλη, όμως ο Τόμας ντε Βινσέντι ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ για τους Λαμιώτες που μπαίνουν από την τελευταία θέση στα playouts, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στην εξτρά διαδικασία ως πρωτοπόροι.

Η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο ήταν εκείνη του Λεωνίδα Βόκολου, όμως αυτή που έμοιαζε να πατάει καλύτερα στα πόδια της ήταν εκείνη του Γιάννη Αναστασίου.

Ο αγώνας:

Μάλιστα, ύστερα από μερικές τελικές εκατέρωθεν χωρίς ουσία, στο 14ο λεπτό παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ, όταν σε γέμισμα η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Άνταμ Τζανετόπουλου, όμως ο Θανάσης Γκαραβέλης κατάφερε να εξουδετερώσει τη φάση.

Με κατοχή άνω του 60% και πιο ουσιώδεις ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι, αλλά χρειάστηκαν ένα τραγικό λάθος του Γκαραβέλη για να προηγηθούν στο σκορ. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σέντρα στο 51' και ο Νίκος Καρέλης την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο Έλληνα επιθετικός έφτασε τα 12 γκολ στη σεζόν, πίσω μόνο από τα 13 του Σεντρίκ Μπακαμπού, όμως το τέρμα του δεν έκρινε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και ο Βόκολος έριξε στη μάχη τους Τομάς ντε Βινσέντι και Ντάνι Μπεχαράνο.

Ο πρώτος έδειξε την ποιότητά του πέντε λεπτά έπειτα από την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 1-1 στο 71'.

Το αποτέλεσμα έκαιγε περισσότερο τη Λαμία, που με τη νίκη του Λεβαδειακού και του Ιωνικού έπεφτε στην τελευταία θέση. Παρ' όλα αυτά, στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όμως οι επεμβάσεις του Γκαραβέλη κράτησαν την ισοπαλία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Παναιτωλικού.

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ – Αποστολάκης Μαλής Λάρσον Χουχούμης – Μλάντεν Ντίας (81’ Μπουζούκης) – Ντουάρτε (80’ Μόρσεϊ) Σενγκέλια (86’ Πέδρο) Χουάνπι (61’ Κολοβός) – Καρέλης.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης – Σιμόν Παπαδόπουλος Τζανετόπουλος Αμπαντά – Στάνκο (66’ Μπεχαράνο) Νούνιες (86’ λ. τρ. Μανούσος) – Ασκόφσκι (86’ Καραμάνος) Μαρτίνεθ (66’ Ντε Βινσέντι) Τσιλούλης (86’ Μεντίνα) – Βέργος.

Σκόρερ: 51' Καρέλης - 71' Ντε Βινσέντι.


Κίτρινες κάρτες: 70’ Μλάντεν, 79’ Κολοβός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου