Τελευταία Νέα

23/4/23

5η Aγωνιστική των playoffs της Super League 1: Βόλος - Άρης 0-3

Ο Άρης κέρδισε εκτός έδρας τον Βόλο με 3-0 και πήρε αέρα τριών βαθμών στη μάχη των δύο ομάδων για έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά. Ο Νταρίντα που άνοιξε το σκορ και ο Καμαρά που πέτυχε δύο τέρματα ήταν οι πρωταγωνιστές των φιλοξενούμενων.

Ο Άρης με τον Νταρίντα να ανοίγει το σκορ και τον Καμαρά με δύο γκολ σε τρία λεπτά να διαμορφώνει το 3-0 νίκησε το Βόλο εκτός έδρας και πήρε αέρα τεσσάρων βαθμών από την ομάδα της Μαγνησίας στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για την έξοδο στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Μπήκαν με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και το κατάφεραν στο 27' του πρώτου μέρους και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και "χτύπησαν" στο δεύτερο 45λεπτο με δύο γκολ του Καμαρά στο 77' και στο 80'.

Ο Βόλος από την πλευρά του δεν μπόρεσε να απειλήσει στο πρώτο μέρος ουσιαστικά και οι ευκαιρίες που έκανε στην επανάληψη δεν ήταν τέτοιες για να ανησυχήσει ο Κουέστα.

Ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην αναμέτρηση όταν ο Πάλμα βρέθηκε σε καλό σημείο εκτός περιοχής, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε σταθερά. Δέκα λεπτά αργότερα σε κόρνερ των φιλοξενούμενων από τα δεξιά ο Νταμπό έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 24' όταν ο Άρης αναπτύχθηκε όμορφα, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά που επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κότνικ.

Ο Νταρίντα με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Πάλμα βγήκε στην επίθεση από τα αριστερά, γύρισε παράλληλα στον Νταρίντα, ο οποίος υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, γύρισε με πρόσωπο προς την εστία, έπιασε το σουτ με το δεξί και νίκησε τον Κότνικ για το 1-0 του Άρη.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να έχει μια ακόμη καλή στιγμή σε εκτέλεση φάουλ του Λουίς Πάλμα με τον γκολκίπερ του Βόλου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Άρης υποχρεώθηκε όμως σε μια γρήγορη καθώς στο 50' τραυματίστηκε ο Οντουμπάτζο και ο Εμπακατά πέρασε στη θέση του.

Δύο λεπτά νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Μαζικού εντός περιοχής. Η παράβαση όμως δεν εκτελέστηκε ποτέ καθώς στην αρχή της φάσης ο Καμαρά που έκανε την πάσα προς τον μπακ του Άρη ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η πρώτη ευκαιρία του Βόλου στην αναμέτρηση ήρθε στο 54' όταν ο Ντέλετιτς σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια του και έκανε το σουτ αλλά την έστειλε πάνω από την εστία του Κουεστά.

Δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά με Καμαρά.

Ο Άρης κρατούσε χωρίς πρόβλημα το υπέρ του 1-0 ενώ στο 73' ο Τερζής φρέσκαρε την ομάδα του με την είσοδο των Γκαρσία και Καμάτσο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ και να "κλειδώσουν" το τρίποντο.

Ο Εμπακατά έκανε ωραία κάθετη πάσα προς τον Καμαρά που μπήκε στην περιοχή από τα δεξά και με όμορφο σουτ πρόλαβε την έξοδο του Κότνικ και έγραψε το 2-0 του Άρη.

Με τη σέντρα οι παίκτες των φιλοξενούμενων έκλεψαν τη μπάλα με τον Καμάτσο από τα αριστερά να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται με τον Ευαγγέλου να δίνει το πέναλτι. Ο Καμαρά και πάλι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κότνικ για να γράψει το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης έφτασε σε ένα σημαντικό τρίποντο που οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο +4 από το Βόλο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ – Άλχο Λούνα (67’ Αρούνα Σι) Πίρινεν Σιέλης – Τσοκάνης (83’ Μεταξάς) Γκάγκι Μπαριέντος (59’ Πιρές) – Τσίρινος Οζέγκοβιτς Ντέλετιτς.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Οντουμπάτζο (50’ λ. τρ. Εμπακατά) Φαμπιάνο Πίρσμαν Μαζικού – Νταμπό Ετέμπο – Ιτούρμπε (74’ Ματέο Γκαρσία) Νταρίντα (86’ Χριστοδουλόπουλος) Πάλμα (73’ Καμάτσο) – Καμαρά (86’ Γκρέι).

Σκόρερ: 27' Νταρίντα, 77', 80' πέν. Καμαρά.

Κίτρινες κάρτες: 59’ Λούνα – 73’ Νταρίντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου