Τελευταία Νέα

13/4/23

8η φάση (Φαση των 4) Κυπέλλου Ελλάδος : ΠΑΟΚ - Λαμία 1-1 (5-1)

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ανεβάσει ρυθμούς και έχοντας πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς αναδείχτηκε ισόπαλος με τη Λαμία 1-1 και προκρίθηκε για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. O Ραζβάν Λουτσέσκου, έδωσε σφαλιάρα στον Χέισον Μεδίνα.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ανεβάσει ρυθμούς και έχοντας πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς στο οποίο είχε κερδίσει 5-1 τη Λαμία εκτός έδρας αναδείχτηκε ισόπαλος στην Τούμπα με την ομάδα από τη Φθιώτιδα και προκρίθηκε για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Εκεί θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ η οποία απέκλεισε στον άλλο ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

O Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε σφαλιάρα στον Χέισον Μεδίνα!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας όπως και αυτή της Λαμίας που δεν είχε τίποτα να χάσει και είδε την αναμέτρηση ως μια καλή προπόνηση ενόψει των τελικών που έχει να δώσει για τα playouts.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία χαμένων ευκαιριών, άνοιξαν το σκορ με τον Σβαμπ, είχαν δοκάρι με τον Τάισον αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την αναμέτρηση καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και αυτοί ένα υπέροχο τέρμα με τον Μανούσο και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό με τις δύο ομάδες να… ψάχνονται και τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 7′ και το 12′ υπήρξε από μία φάση εκατέροθεν, χωρίς όμως να ανησυχήσουν οι δύο τερματοφύλακες. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Σβαμπ να ευστοχεί σε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Τάισον όταν σούταρε και ο Σλίβκα έβαλε το χέρι του.

Στη συνέχεια η ομάδα της Φθιώτιδας είχε τρεις καλές στιγμές. Αρχικά με τον τους Μαρτίνες και Ασκόφσκι να αναγκάζουν τον Ζίβκοβιτς σε διπλή απόκρουση στο 34′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες σούταρε με την μπάλα να περνά άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δοκάρι του Τάισον, που έπιασε μια καλή κεφαλιά. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους ένα σουτ του Μανούσου που δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς, με το 1-0 να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία μπόρεσε να βρει άμεσα ένα τέρμα και να κάνει το 1-1 στο 51′ με δράστη τον Μανούσο που σκόραρε μετά την πάσα του Αρκόφσκι. Μάλιστα έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μανούσο από κοντά να μην βρίσκει σωστά την μπάλα και να την στέλνει άουτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τρεις ευκαιρίες σε διάστημα έξι λεπτών, δύο από τον Κάργα και μία από τον Κουλιεράκη χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ασκόφσκι έπειτα από ολιγωρία των Θεσσαλονικιών, όμως το σουτ του πήγε πάνω στον Ζίβκοβιτς. Ένα πλασέ του Μπίσεσβαρ στο 71′ ήταν ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη φάση του ματς, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Τούμπα.

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτσ Α. – Λύρατζης, Βιεϊρίνια (67' Ρ. Σοάρες), Κάργας, Κουλιεράκης – Ντάντας (78' Φ. Σοάρες), Σβαμπ – Νάρεϊ (46' Μπίσεσβαρ), Τάισον (67' Ζίβκοβιτς Ζ.), Κωνσταντέλιας – Τόμας (67' Ολιβέιρα).

ΛΑΜΙΑ (4-4-2): Κοσέλεβ - Βασιλαντωνόπουλος, Παούλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς- Στάνκο, Σλίβκα (69' Μπεχαράνο), Μαρτίνες (86' Τζανδάρης), Ασκόβσκι (69' Σιμόν) – Μεδίνα (81' Κοντονίκος), Μανούσος (69' Βέργος).

Σκόρερ: 24' πεν. Σβαμπ - 54' Μανούσος.

Κάρτες: Κάργας. Κουλιεράκης - Μανούσος, Σλίβκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου