Τελευταία Νέα

14/5/23

10η Aγωνιστική των playoffs της Super League 1: Παναθηναϊκός - Άρης 1-1

Με ισοπαλία στη Λεωφόρο απέναντι στον Άρη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Stoiximan Super League ο Παναθηναϊκός με τους πράσινους να ανοίγουν το σκορ με τον Κλεϊνχέισλερ και να δέχονται την ισοφάριση από τον Ιτούρμπε. Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους και από ένα δοκάρι ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν και πέναλτι.

Σε πάρτι στήριξης για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τον Άρη με το τελικό 1-1 μικρή σημασία να έχει για τις δύο ομάδες που ήξεραν από πριν πως δεν θα αλλάξει κάτι στη βαθμολογική τους θέση.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι είχε στιγμές που ήταν αρκετά καλό και στιγμές που δεν γινόταν τίποτα. Ο Παναθηναϊκός που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές άνοιξε το σκορ με τον Κλεϊνχέισλερ και δέχτηκε την ισοφάριση από τον Ιτούρμπε. Οι δύο ομάδες είχαν δοκάρι και την ευκαιρία για να βάλουν και δεύτερο γκολ ενώ ο Άρης είδε τον Καμαρά να αστοχεί σε πέναλτι το οποίο έπιασε ο Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6' με τον Κλεϊνχέισλερ να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από τα αριστέρα. Ένα γκολ που τόσο ο Ούγγρος όσο και ο Βραζιλιάνος μέσος πανηγύρισαν έξαλλα μπροστά από τους οπαδούς του τριφυλλιού.

Μετά το γκολ η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε με τον Άρη να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να πατάει στην περιοχή του Λοντίγκιν και να απειλεί. Εν τέλει στο 25' ο Ιτούρμπε έκανε μια πανέμορφη ενέργεια, πέρασε τον Πέρεθ, έκανε μια εντυπωσιακή ντρίπλα στον Μάγκνουσον και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν για το 1-1 του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός σαν να "ξύπνησε" μετά το γκολ άρχισε να κάνει και πάλι το παιχνίδι του, να προσπαυεί να βάλει και δεύτερο γκολ για να πάρει προβάδισμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Μπερνάρ και τον Ιωαννίδη αλλά όχι κάποια σπουδαία τελική για να σκοράρει.

Ο Λοντίγκιν έπιασε πέναλτι του Καμαρά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τόλης Τερζής προχώρησε σε τρεις αλλαγές καθώς έριξε στο ματς τους Καμαρά, Πάλμα και Ρουπ με τον Άρη να γίνεται ακόμα καλύτερος.

Ο Παναθηναϊκός όμως απείλησε ξανά πρώτος όταν στο 59' ο Κλεϊνχέισλερ έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει. Ο Άρης απάντησε στο επόμενο λεπτό με δύο καλές στιγμές του Καμαρά. Στη δεύτερη ο επιθετικός των φιλοξενούμενων στο 60' μπήκε στην περιοχή, "χόρεψε" τον Σάρλια και έκανε το σουτ με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 79' του αγώνα ο Άρης κέρδισε πέναλτι μέσω της χρήσης του VAR σε ένα μαρκάρισμα του Μάγκνουσον πάνω στον Καμαρά όπου αρχικά ο Τζήλος είχε δείξει φάουλ. Ο επιθετικός του Άρη ανέλαβε να εκτελέσει με τον Λοντίγκιν να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει τη μπάλα.

Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα.

Στα δέκα λεπτά που έμεναν μέχρι το φινάλε του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αρχικά στο 82' σε κόρνερ από τα δεξιά ο Κλεϊνχέισλερ και πάλι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι με το 1-1 να παραμένει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νταρίντα έπιασε έναν κεραυνό αρκετά έξω από την περιοχή με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης».

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν- Χουάνκαρ (83’ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια, Κώτσιρας- Ρούμπεν, Κουρμπέλης (77’ Παλάσιος), Κλεϊνχέισλερ (83’ Βέρμπιτς) - Μαντσίνι, Μπερνάρ (64’ Τσέριν), Ιωαννίδης (64’ Σπόραρ).

ΑΡΗΣ (Τερζής): Σιαμπάνης- Μαζικού, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Ενκουλού- Ετέμπο, Σγούρος (46’ Ρουπ), Νταρίντα (91’ Φαμπιάνο) - Ιτούρμπε (65’ Γκαρσία), Χριστοδουλόπουλος (46’ Πάλμα), Γκρέι (46’ Καμαρά).

Σκόρερ: Κλεϊνχέισλερ (6’)- Ιτούρμπε (24’).

Κίτρινες: Σάρλια (38’) - Γκρέι (32’), Πάλμα (80’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου