Τελευταία Νέα

30/6/23

Παναθηναϊκός - Ρογκάσκα 3-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της σλοβενικής Ρογκάσκα στο δεύτερο φιλικό στην Αυστρία. Ιωαννίδης (25'), Μπερνάρ (37') και Μάγκνουσον (63') τα γκολ των πρασίνων, μείωσε ο Ζντούνιτς στο 83'. Ντεμπούτο για Μλαντένοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους. Οι πράσινοι αντιμετώπισαν την σλοβενική Ρογκάσκα, της οποίας επικράτησαν 3-1, με την εικόνα τους να είναι καλύτερη στο πρώτο μέρος.

Στο 25ο λεπτό ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ, με τον Μπερνάρ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 37'.

Στο δεύτερο μέρος ο Μάγκνσουσον (63') ανέβασε τον δείκτη, με τον Ζντούνιτς να μειώνει με όμορφο γκολ στο 83'.

Ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε 24 ποδοσφαιριστές, έβαλε δύο διαφορετικές ενδεκάδες στα δύο ημίχρονα, ενώ ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε ο Μλαντένοβιτς.

Το ματς:

Από τα πρώτα λεπτά οι πράσινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 8' έκαναν την πρώτη τελική με μονοκόμματο σουτ του Κλεϊνχέισλερ. Το τριφύλλι άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό. Ο Ιωαννίδης αρχικά έδωσε την μπάλα στον Βαγιαννίδη, ο οποίος πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά. Έκανε το γύρισμα στον Βέρμπιτς, ο οποίος έστρωσε στον ανενόχλητο Ιωαννίδη που πλάσαρε για το 1-0.

Οι πράσινοι συνέχιζαν να έχουν τον πρώτο λόγο, με τον Παναθηναϊκό να αναπτύσσεται κυρίως από την δεξιά πλευρά, ενώ η Ρογκάσκα δεν απειλούσε. Στο 37' οι πράσινοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Παλάσιος από τα δεξιά της περιοχής, έψαχνε λύσεις, βρήκε τον Μπερνάρ, ο οποίος πλάσαρε για το 2-0.

Μάλιστα, πριν από το τέλος του πρώτου μέρους οι πράσινοι είχαν ευκαιρία και για τρίτο γκολ. Ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή, αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση και αστόχησε για λίγο. Στο δεύτερο μέρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, ωστόσο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν χαμηλότερος.

Στο 59' ο Αϊτόρ έβγαλε εκπληκτική πάσα προς τον Σπόραρ, με τον Σλοβένο φορ να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα της Ρογκάσκα, έξω από την περιοχή σύμφωνα με τον διαιτητή. Ο Μάγκνσουσον εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τρίτο γκολ των πράσινων στο 63'.

Ο ρυθμός παρέμενε χαμηλός, με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Η Ρογκάσκα μπόρεσε να μειώσει. Ο Ζντούνιτς στόπαρε την μπάλα και με ένα ωραίο βολές εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα στο 83'. Στο 88ο λεπτό ο Τσέριν είχε καλή στιγμή για τέταρτο γκολ των πρασίνων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Φικάι, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Κλεϊνχέισλερ, Παλάσιος, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης.

Στο β' μέρος: Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Ζέκα (79' Τρουιγιέ), Τσόκαϊ, Τσέριν, Μαντσίνι, Αϊτόρ (79' Καλοσκάμης), Σπόραρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου