Τελευταία Νέα

26/7/23

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League!

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο πήρε η Ράκοβ μετά τη νίκη της επί της Καραμπάγκ με 3-2 για τον 2ο προκριματικό του Champions League. Η ομάδα των Σβάρνα-Παπανικολάου που έπαιξαν σε όλο το ματς βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, αλλά εν συνεχεία δέχτηκε δύο τέρματα σε διάστημα τριών λεπτών. Εν τέλει πίεσε και στο τέλος δικαιώθηκε καθώς με γκολ στο 90' έφτασε στο τελικό 3-2 και στη νίκη πους τους χρίζει φαβορί για να βρεθούν στην επόμενη φάση.

Βάσεις πρόκρισης έναντι της Μακάμπι Χάιφα έβαλε και η Σερίφ Τιράσπολ του Κώστα Αποστολάκη με την ομάδα από τη Μολδαβία να επικρατεί με 1-0 και τον Έλληνα μπακ ο οποίος έπαιξε και πάλι στα αριστερά να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο.

Ιστορική βραδιά έζησε στην Κύπρο ο Άρης Λεμεσού ο οποίος στην παρθενική του εμφάνιση στο Champions League κέρδισε 6-2 την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ και βρίσκεται με το ένα πόδι στον 3ο προκριματικό όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή από το ζευγάρι Ράκοβ-Καραμπάγκ. Ο Γκομίς με δύο τέρματα ήταν αυτός που οδήγησε τον Άρη Λεμεσού στη νίκη.

Ισόπαλα έληξαν τα δύο παιχνίδια ανάμεσα σε Κλάκσβικ-Χάκεν (0-0) και Λουντογκόρετς - Ολίμπια Λουμπλιάνας (1-1).

Η ΑΕΚ προτιμάει να αντιμετωπίσει την Ντίναμο Ζάγκρεμπ και όχι την Αστάνα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αφού αν την περάσει θα βρεθεί εκείνη στους ισχυρούς των play offs της διοργάνσης, όμως για να φτάσει μέχρι εκεί θα χρειαστεί να κάνει δύο εξαιρετικά παιχνίδια μέσα στον Αύγουστο.

Αυτό το διαπίστωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το βράδυ της Τρίτης (25/07), με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ να υποδέχεται την Αστάνα στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και να κάνει επίδειξη δύναμης, επικρατώντας 4-0 και κλείνοντας ουσιαστικά θέση για τον τρίτο γύρο που περιμένει η νταμπλούχος Ελλάδας.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Ίγκορ Μπίστσαν καθάρισε την υπόθεση νίκη και αγκάλιασε την πρόκριση από το πρώτο μέρος, όταν μέσα σε οκτώ λεπτά ζάλισε τους Καζάκους στέλνοντας τρεις φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 36ο λεπτό ο Πέτκοβιτς άνοιξε το δρόμο με δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να πάρει τη σκυτάλη ο Ιβάνουσετς.

Ο διεθνής Κροάτης μεσοεπιθετικός έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του στο 41' με συρτό δεξί σουτ από το ημικύκλιο και έκανε το 3-0 στο 43' με κεφαλιά, για να κλείσει με ονειρεμένο τρόπο το πρώτο μέρος, που βρήκε τους Κροάτες να βρίσκονται σε έναν διαρκή επιθετικό μονόλογο με 76% κατοχή μπάλας.

Η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος (ολοκληρώθηκε το ματς με 19-1 τελικές υπέρ της Ντινάμο) αλλά μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα, με τον Ιβάνουσετς να πανηγυρίζει χατ-τρικ με πανέμορφο φαλτσαριστό μακρινό σουτ και να γράφει το τελικό 4-0, που στέλνει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την Ντινάμο στο δρόμο της ΑΕΚ.

Η πρώτη κόντρα της Ζάλγκιρις Βίλνιους με την Γαλατάσαραϊ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League είχε τέσερα γκολ, ανατροπή και δυνατές συγκινήσεις, όμως δεν ανέδειξε νικητή και το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες να δίνουν ραντεβού για οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία.

Και αυτό γιατί αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, με την Ζάλγκιρις να προηγείται με την έναρξη του δευτέρου μέρους, την Γαλατάσαραϊ να κάνει μεγάλη ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά (75' 78') και τους γηπεδούχους να σώζουν την παρτίδα στο φινάλε με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρώτο από τα δύο απαιτούμενα βήματα πρόκρισης έκαναν οι Κοπεγχάγη και Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πλαίσιο της δεύτερης προκριματικής φάσης του Champions League.

Σλόβαν χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Ζρινιέσκι με 1-0. Το γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Σαράνι στο 53ο λεπτό.

Ευκολότερο ήταν το έργο της Κοπεγχάγης, αφού επιβλήθηκε με 2-0 της Μπρέινταμπλικ. Οι Δάνοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό, έπειτα από γκολ του Λάρσον, ενώ το δεύτερο γκολ προήλθε από τον Φαλκ στο 32ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League:

Τρίτη (25/7):

Ελσίνκι - Μόλντε 1-0 (25' Κέσκινεν)

Ζάλγκιρις Βίλνιους - Γαλατάσαραϊ 2-2 (48' Ογεγούσι, 90+2' Καζλάουσκας / 75' Μπαρντασκί, 78' Ντερβίσογλου)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αστάνα 4-0 (36' Πέτκοβιτς, 41' 43' 56' Ιβάνουσετς)

Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3 (90' Καπλιένκο / 10' Σπόραρ, 74' Τζούριτσιτς, 84' πεν. Ιωαννίδης)

Σερβέτ - Γκενκ 1-1 (77'΄Ρούιλερ / 21' Αροκοντάρε)

Ζρίνσκι Μόσταρ - Σλόβαν Μπρατισλάβας 0-1 (53' Σαράνι)

Μπρέινταμπλικ - Κοπεγχάγη 0-2 (1' Λάρσον, 32' Φαλκ)

Τετάρτη (26/7):

Άρης Λεμεσού - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 6-2 (17' πεν., 60' Γκομίς, 32' Μπένγκτσον, 39' αυτ. Mπάνε, 83' Μόντνορ, 90+1' πεν. Στεπίνσκι - 48' Κοντσεβόι, 65' Χανταρκέβιτς)

Σέριφ Τίρασπορ - Μακάμπι Χάιφα 1-0 (28' Ταλάλ)

Ράκοβ- Καραμπάγκ 3-2 (55' αυτ. Σεφερκλίγιεφ, 71' Πιασέτσκι, 90+1' Λίτελ - 73', 75' Τσίτσα)

Κλάκσβικ - Χάκεν 0-0

Λουντογκόρετς - Ολίμπια Λουμπλιάνας 1-1 (44' Γιάνκοβ - 14' Έλτσνικ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου