Τελευταία Νέα

25/7/23

2ος προκριματικό γύρος Champions League: Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3 (1ος αγώνας)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Κόζιτσε επικρατώντας 3-1 της Ντνίπρο και πανηγύρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από τον Αύγουστο του 2017, όπου είχε επιβληθεί εκτός έδρας της Γκαμπάλα! Oι πράσινοι είχαν τον Χουάνκαρ σε μεγάλη μέρα με δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι και τρεις διαφορετικούς σκόρερ με τους Σπόραρ, Τζούριτσιτς και Ιωαννίδη να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα για να βάζουν το τριφύλλι στις ράγες των... Ευρωπαϊκών ομίλων.

Βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ, και εξασφάλισης των... Ευρωπαϊκών ομίλων, είτε του Champions League, είτε του Europa League έβαλε το βράδυ της Τρίτης ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 3-1 της Νντίπρο εκτός έδρας έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Χουάνκαρ.

Ο Ισπανός είχε δύο ασίστ σε Σπόραρ και Τζούριτσιτς ένα κερδισμένο πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης και αριστεροπόδαρος μπακ στο 100ο του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος εξελίχτηκε σε xfactor για τους πράσινους στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Φίλιπ Τζούριτσιτς με το Σέρβο να συνδυάζει το επίσημο ντεμπούτο του με ένα υπέροχο τέρματα για το 2-0 του Παναθηναϊκού ενώ καλή απόδοση είχε στο ντεμπούτο του και ο Βιλένα. Στα θετικά και η πρώτη συμμετοχή του Γεντβάι ο οποίος μπήκε ως αλλαγή αντί του Σένκεφελντ που τραυματίστηκε και τα πήγε αρκετά καλά.

Οι πράσινοι βρήκαν ένα γρήγορο γκολ με τον Σπόραρ ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ από νωρίς για τον Παναθηναϊκό και του έδωσε προβάδισμα.

Το 2-0 ξεκίνησε από μια ωραία ενέργεια του Βέρμπιτς που είχε περάσει ως αλλαγή και ένα εξαιρετικό τελείωμα του Φίλιπ Τζούρτιτσιτς.

Το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε ο Ιωαννίδης με την άψογη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Χουάνκαρ 15 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Αν ο Παναθηναϊκός κρατούσε μέχρι το φινάλε το 3-0 τότε δεν θα υπήρχε ούτε ένα μελανό σημείο για να σταθεί κανείς. Το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις όμως και η εν γένει αντίδραση της άμυνας είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν οι πράσινοι.

Eυρωπαϊκή νίκη έπειτα από 6 χρόνια (Αύγουστο του 2017) για τους Πράσινους!

Πέρα μάλιστα από το γεγονός πως βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο όπου τους περιμένει η Μαρσέιγ, οι πράσινοι κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, έπειτα από 5 χρόνια, 11 μήνες και 22 ημέρες, με την αμέσως προηγούμενη επιτυχία τους στα Κύπελλα Ευρώπης να είναι το 2-1 επί της Γκαμπάλα στο Μπακού για τα προκριματικά του Europa, με τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη να παίρνει τότε τη νίκη με σκόρερ του Λουντ και Καμπέσας.

Με δύο νεοαποκτηθέντες η ενδεκάδα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με δύο εκ τους νεοαποκτηθέντες, τους Βιλένα και Τζούριτσιτς στη μεσαία γραμμή, και στηριζόμενος κατά μεγάλο ποσοστό στους παίκτες που βρίσκονταν και πέρυσι στο ρόστερ του τριφυλλιού.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο αντί του Βαγιαννίδη ο οποίος είχε και κάποιες ενοχλήσεις και προφυλάχθηκε. Στα αριστερά προτιμήθηκε ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς με τους Σένκεφελντ - Μάγκνουσον να είναι οι δύο στόπερ. Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος είχε δίπλα του τον Βιλένα και μπροστά τους έπαιξε ο Τζούριτσιτς. Στο δεξί άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Παλάσιος και αριστερά ο Μπερνάρ με τον Σπόραρ να είναι στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Μια ενδεκάδα που δεν είχαμε δει ξανά στα φιλικά του τριφυλλιού.

Μπήκε δυνατά το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά καλά στην αναμέτρηση. Και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε εξαιρετική εικόνα. Πήρε τη μπάλα στα πόδια του, έκανε το παιχνίδι του και έψαξε το γκολ για να πάρει το προβάδισμα. Το τριφύλλι απείλησε στο 8' με την εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον το οποίο όμως έφυγε λίγο έξω.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Χουάνκαρ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, πέρασε με ποδιά τον αντίπαλο του, έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Σπόραρ με τον Σλοβένο να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του τριφυλλιού. Τρία λεπτά αργότερα ο Κώτσιρας έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Την ίδια ώρα οι Ουκρανοί δεν μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή του Παναθηναϊκού και να απειλήσουν τον Μπρινιόλι.

Αναγκαστική αλλαγή ο Σένκεφελντ.

Στο 18' ο Σένκεφελντ τραυματίστηκε και λίγο αργότερα ο Γεντβάι πέρασε στη θέση του με τον Ολλανδό να αποχωρεί με θλάση δικέφαλο στο δεξί του πόδι. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυκλοφορεί με ευκολία τη μπάλα, να αφήνει την Ντνίπρο να κυνηγάει τους παίκτες του και να προσπαθεί να φτάσει σε δεύτερο και τρίτο γκολ αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις παρά την εξαιρετική κυκλοφορία που είχε και την ευκολία που έμπαινε στην περιοχή του Κιναρέλκιν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες αλλά με την Ντνίπρο να αλλάζει την εικόνα της, να παίζει ψηλότερα και να προσπαθεί να γίνει απειλητική. Στο 51' ο Χουτσούλιακ έκανε την ενέργεια και το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 58'. Ο Βιλένα έκλεψε τη μπάλα, το τριφύλλι βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Σπόραρ έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε τον αντίπαλο του και έδωσε ξανά στο Ολλανδό στα δεξιά. Αυτός όμως έκανε το σουτ με τη μια και ήταν αρκετά άστοχος.

Υπέροχο τελείωμα Τζούριτσιτς και 0-2.

Το τριφύλλι προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 70' με τους Βέρμπιτς, Τσόκαϊ να μπαίνουν στο ματς αντί των Μπερνάρ και Βιλένα. Και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 0-2 σε έναν υπέροχο συνδυασμό. Ο Βέρμπιτς με τακουνάκι έδωσε αριστερά στον Χουάνκαρ, αυτός πήρε τα μέτερα και έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Τζούριτσιτς και ο Σέρβος χαφ με ένα υπέροχο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 του Παναθηναϊκού.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ από τα αριστέρα έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας και ανατράπηκε με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανάλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ντνίπρο για τρίτη φορά.

Μείωσε στο τέλος η Ντνίπρο.

Το μόνο που κατάφερε η Ντνίπρο ήταν να μειώσει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Σε ένα γέμισμα στην περιοχή του Παναθηναϊκού οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Τάντσικ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Κόζιτσε (Σλοβακία).

Διαιτητής: Ντανιέλε Κίφι (Ιταλία).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολκσάντρ Κούτσερ): Κιναρέικιν, Μιροσινιτσένκο, Σβάτοκ (61’ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς, Μπαμπένκο (85’ Τάντσικ), Μπλάνκο (85’ Χόρικ), Χουτσούλιακ, Ρουμπτσίνσκι, Τρετιάτκοφ (61’ Άνταμτσιουκ), Ντόβμπικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (24’ λ. τ. Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιλένα (71’ Τσόκαι), Τζούριτσιτς (77’Μαντσίνι), Παλάσιος, Μπερνάρ (71’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

Σκόρερ: 90’ Τάντσικ-10’ Σπόραρ, 74’ Τζούριτσιτς, 84’ Ιωαννίδης.

Κίτρινες: Χουτσούλιακ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου