Τελευταία Νέα

28/7/23

Η Ουτρέχτη ανακοίνωσε την επιστροφή του Βασίλη Μπάρκα!

Εξασφαλίζοντας πρόσθετη χρηματοδότηση και προσφέροντας ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ιστορία του συλλόγου, η Ουτρέχτη συμφώνησε με τον Βασίλη Μπάρκα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να υπογράφει διετές (1+1) συμβόλαιο συνεργασίας και έτσι, μετά τον περυσινό δανεισμό του από τη Σέλτικ, να παραμένει στον ολλανδικό σύλλογο.

Πουθενά δεν είναι σαν το σπίτι σου. Και το ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) για τον Βασίλη Μπάρκα, εκεί όπου πέρυσι αναγεννήθηκε αγωνιστικά μετά την τραυματική εμπειρία της Σέλτικ ήταν η Ουτρέχτη. Και εκεί τελικά θα παραμείνει, μιας και βρέθηκε τρόπος και κοινός τόπος ώστε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ολλανδικό σύλλογο διάρκειας 1+1 χρόνου.

Εξ αρχής ήταν επιθυμία των ιθυνόντων της Ουτρέχτης, το υψηλό κασέ ωστόσο του Έλληνα τερματοφύλακα καθιστούσε απαγορευτική οποιαδήποτε σχετική προσπάθειά τους. Γι’ αυτό και ο 29χρονος κίπερ (έχοντας νωρίτερα αποδεσμευτεί από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στη Σέλτικ) εξέτασε διάφορες επιλογές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έφτασε κοντά στην Ανκαραγκουτσού, η Ντεμίρσπορ τον προσέγγισε, απέρριψε προτάσεις από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας και του Βελγίου, δέχτηκε κρούσεις από Δανία και Ιταλία από την στιγμή όμως που πριν μερικές μέρες ενημερώθηκε για την αλλαγή δεδομένων στην Ουτρέχτη, το σκηνικό άλλαξε.

Πρόσθετη χρηματοδότηση για το deal.

Οι επιτελείς του ολλανδικού συλλόγου εξασφάλισαν πρόσθετη χρηματοδότηση μειώνοντας έτσι την απόσταση που τους χώριζε από τις απαιτήσεις του Μπάρκα, δίνοντας του ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ιστορίας του club, το οποίο και προσεγγίζει τις αποδοχές που είχε στο αντίστοιχό του με τη Σέλτικ.

Έχει προβλεφθεί buy out, το ύψος του οποίου εξαρτάται από διάφορες αγωνιστικές παραμέτρους (ατομικές και ομαδικές) της επόμενης σεζόν, ενώ επιπλέον ο Μπάρκας θα διατηρήσει ο ίδιος και ποσοστό σε ενδεχόμενη μελλοντική παραχώρησή του.

Κάπως έτσι υλοποιήθηκε η αμοιβαία επιθυμία για νέα συνεργασία – μετά τον περυσινό δανεισμό του Μπάρκα στην Ουτρέχτη –, με τον διεθνή τερματοφύλακα να φτάνει απόγευμα Παρασκευής (28/7) στην ολλανδική πόλη και να αναμένονται πλέον απλώς οι επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου