Τελευταία Νέα

25/8/23

2η Aγωνιστική της Super League 1: Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Χωρίς νικητή (0-0) έληξε η αναμέτρηση μεταξύ Παναιτωλικού και ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με το VAR να ακυρώνει το γκολ του Γκάρο και να στερεί από τους Ηπειρώτες την ευκαιρία να κάνουν το "2 στα 2". Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε ελεγχθεί άλλη φάση, για το αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή σε πλασέ του Καρέλη.

Από έναν βαθμό πήραν Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, σε ένα παιχνίδι όπου το VAR ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Εντός μερικών δευτερολέπτων μάλιστα.

Το διάστημα που έκρινε τα πάντα επί της ουσίας, ήταν το 64ο λεπτό, τότε που ο Καρέλης έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Τσαούση να διώχνει πάνω από την γραμμή. Σε μια πραγματικά δύσκολη φάση βέβαια, που χρειάστηκε το VAR για να παρθεί η απόφαση πως η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη, αν κι αυτό δεν ήταν απολύτως σαφές μέσω του τηλεοπτικού πλάνου -να θυμίσουμε κάπου εδώ πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει το goal line technology.

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα, στην αντεπίθεση που ξεκίνησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γκάρο σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά. Ένα γκολ που μέτρησε σε πρώτο χρόνο, αλλά ακυρώθηκε σε δεύτερο, μέσα από την εξέταση του VAR, το οποίο υπέδειξε πως ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν σε θέση οφσάιντ.

O αγώνας:

Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 23ο λεπτό. Ο Καρέλης τροφοδότησε τον Ντίαζ μέσα στην περιοχή κι ο Ουρουγουανός με ένα υπέροχο σλάλομ απέφυγε δύο παίκτες τους ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν, που μπλόκαρε εύκολα το σουτ του.

Οι Ηπειρώτες έβγαλαν αντίδραση και τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησαν με τον Τζίνο. Ο Μπατίστ μοίρασε στον Ουρουγουανό, εκείνος βγήκε σε τετ α τετ με τον Καπίνο, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο Κλέιμαν σταμάτησε το πλασέ του Ντίαζ στο 44' από καλή θέση. Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να πιέζουν, με τον Πέρες να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Νίκος Καρέλης ήταν εκείνος που στο δεύτερο μέρος έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ντίαζ έδωσε στον Έλληνα επιθετικό, εκείνος σούταρε με τον Κλέιμαν αρχικά να αποκρούει, και με τη δεύτερη προσπάθεια έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά ο Τσαούσης έδιωξε εγκαίρως (όπως είπαν ο διαιτητής, ο βοηθός και το VAR) την μπάλα, πάνω από την γραμμή.

Λίγο έλειψε να έχουμε ψυχρολουσία όμως, στο Αγρίνιο, αφού στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΣ βρήκε δίχτυα με την κεφαλιά του Γκάρο. Το VAR χρειάστηκε πέντε λεπτά για να ελέγξει τη φάση του γκολ και τελικά το ακύρωσε, αφού υπέδειξε ότι ο Γκάρο ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 90+1' ο Πέντρο με ωραία έμπνευση προσπάθησε με τακουνάκι να χαρίσει το πρώτο τρίποντο της σεζόν στην ομάδα του, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κλέιμαν, με το 0-0 να παραμένει στο Αγρίνιο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Παναιτωλικού».

Διαιτητής: Κώστας Κατοίκος (Αθηνών).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌΣ: Καπίνο, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε, Μαλής, Λιάβας (73’ Μπακάκης), Τορεχόν (73’ Χοάνπι), Μπαλντασάρα, Πέρες, Τσιγγάρας, Ντίας (84’ Σενγκέλια), Καρέλης (84’ Πέδρο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Ριένστρα, Τζίνο, Λιάσος, Παμλίδης, Τζίμας (94’ Μπάλαν), Λεό (58’ Γκάρο).

Κίτρινες: Εραμούσπε (29’), Καρέλης (49’), Τζίμας (53’), Παμλίδης (73’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου