Τελευταία Νέα

17/9/23

3η φάση Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου: Κοζάνη - Ηρακλής 2-1

Η Κοζάνη φιλοξένησε τον Ηρακλή στην Κομοτηνή (καθώς το ΔΑΚ Κοζάνης δεν έχει λάβει άδεια από τους αρμόδιους φορείς).Η Κοζάνη άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Πάνου στο 15' και ο Γηραιός απάντησε με τον Κούστα στο 35'. Το χρυσό γκολ της πρόκρισης για τους Κοζανίτες πέτυχε ο Τζημόπουλος στο 87ο λεπτό.

Στο ουδέτερο γήπεδο της Κομοτηνής, αφού το ΔΑΚ Κοζάνης δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει τον αγώνα, η Κοζάνη επικράτησε 2-1 του Ηρακλή, παίρνοντας την πρόκριση για τον 4ο γύρο χάρη σε ένα νικητήριο γκολ του Τζημόπουλου στο 84ο λεπτό!

O αγώνας:



Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 15ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάνου, πριν ο Ηρακλής ισοφαρίσει στο 35' με τον Κούστα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη ήταν ανώτερη, έχασε ευκαιρίες και τελικά πήρε τη νίκη-πρόκριση, με «χρυσό σκόρερ» τον Τζημόπουλο, στο 84'!

Στο 13′ η Κοζάνη, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ευτύχησε να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάνου, απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες μας, καθώς θεώρησαν ότι ο επιθετικός της γηπεδούχου έκανε βουτιά στην περιοχή.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη πίεσαν για την ισοφάριση και το κατάφεραν στο 31′ όταν ο Κούστα έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1, αφού προηγουμένως ο ίδιος έχασε 3 σπουδαίες ευκαιρίες, ενώ και ο Σίλβα είδε το ευθύβολο σουτ που επιχείρησε να αποκρούεται πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ομάδα μας να πιέζει για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από Κουντουριώτη και Σίλβα.

Δυστυχώς, ο “άγραφος” κανόνας του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, αφού στο 83′, η Κοζάνη σημείωσε το 2-1 με τον Τζημόπουλο, ο οποίος έπειτα από κόρνερ και αδράνεια στην άμυνα της ομάδας μας, με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στους τυπικά γηπεδούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 92′ η ομάδα μας ζήτησε πέναλτι, όταν σε σουτ του Σίλβα, ο αμυντικός της Κοζάνης έδιωξε με το χέρι, όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε την “εσχάτη των ποινών”.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Διαιτητής: Ι. Τομαράς (Θράκης).

Βοηθοί: Ν. Σάββας (Σερρών), Ι. Μηνούδης (Πιερίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΟΖΑΝΗ (Αγγελος Διγκόζης): Καραγκιόζης, Πάνος, Κοροβέσης (86′ Αποστολίδης), Αναστασόπουλος (60′ Τζημόπουλος), Σουλιώτης, Τάτσης, Ιτσιος, Νάτσος, Βοριαζίδης (46′ Ελ Ιντρίσι), Καλλέργης (90′ Ι. Παπαδόπουλος). Ποζατζίδης (86′ Κανούλας).

Π.Ο.Τ ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Χειρίτραντας, Βιτλής (85′ Τσουμάνης), Σιούτας (46′ Έμπο), Χρουσιέλ, Γκμπενιόν, Στοΐσεβιτς (46′ Καπίγια), Δοϊρανλής, Κούστα, Σίλβα, Κουντουριώτης.

Σκόρερς: 1-0 Πάνος (πέν.) 14′, 1-1 Κούστα 35′, 2-1 84′ Τζημόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου