Τελευταία Νέα

28/10/23

9η Aγωνιστική της Super League 1: Ατρόμητος - Παναιτωλικός 3-2

Αδιανόητο φινάλε στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να παίρνει την πρώτη του νίκη με ανατροπή και να επικρατεί 3-2 του Παναιτωλικού. Δύο γκολ ο Ρομπάιγ που είχε και δοκάρι, ο Βέργος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το τρίποντο.

Το πρώτο τρίποντο του Ατρομήτου στη φετινή πέρασε από χίλια κύματα, στο ντεμπούτο μάλιστα του Σάσα Ίλιτς στον πάγκο της ομάδας. Οι Περιστεριώτες με δύο γκολ του Ρομπάιγ και ένα του Βέργου στις καθυστερήσεις (το οποίο χρειάστηκε 6-7 λεπτά ελέγχου στο VAR) έκανε ανατροπή στην ανατροπή και στο τέλος επικράτησε 3-2 του Παναιτωλικού. Ο Φρεντερίκο Ντουάρτε έδωσε προβάδισμα στους Αγρινιώτες και ο Λιάβας ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2.

Στο πρώτο 45λεπτο ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός με λίγες φάσεις, όμως οι Αγρινιώτες πήραν το προβάδισμα με τον Ντουάρτε στο 21ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Τορεχόν. Ο VAR έλεγξε αν ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε και το χέρι του, όμως το γκολ μέτρησε κανονικά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στη συνέχεια όμως ο Γκαετάν Ρομπάιγ ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη και έφερε τούμπα το ματς. Αρχικά στο 49' με υπέροχη ατομική ενέργεια και τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1. Στο 73' έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά ήρθε το γκολ μετά από ολέθριο τσαφ του Μπρούνο Ντουάρτε.

Ο Παναιτωλικός απάντησε με τον Λιάβα στο 82ο λεπτό και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Όμως ο Ατρόμητος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Καπίνο, ο Βέργος σκόραρε. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του και η φάση χρειάστηκε οκτώ λεπτά για να ελεγχθεί στο VAR και να μετρήσει τελικά το γκολ.

Με αυτό το τρίποντο ο Ατρόμητος έφτασε τους έξι βαθμούς και έπιασε τους Αγρινιώτες στον βαθμολογικό πίνακα και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκονται οι Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα με πέντε βαθμούς.

Ο Φρεντ Ντουάρτε είχε τη λύση για τους Αγρινιώτες στο πρώτο μέρος.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 4' με το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Οι Αγρινιώτες απειλούσαν κατά κύριο λόγο με τον Φρεντερίκο Ντουάρτε και χάρη σε αυτόν κατάφεραν να βρουν και το γκολ που έψαχναν στο 21ο λεπτό. Ο Ατρόμητος άργησε να πάρει τα ηνία του ματς για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ανέβασε στροφές.

Μάλιστα τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Γιουμπιτάνα στο 43ο λεπτό, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Ο Ρομπάιγ ήταν κεφάτος, ο Λιάβας ισοφάρισε, αλλά ο Βέργος έδωσε το τρίποντο.

Ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς με τον Ρομπάιγ που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος.

Αρχικά στο 49ο λεπτό ο Γάλλος μέσος με προσωπική ενέργεια (κλέψιμο και σουτ) έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή της μπάλας και πάλεψε να επιβάλλει τον ρυθμό του, όμως δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει ευκαιρίες κόντρα στον Παναιτωλικό.

Στο 58' το σουτ του Κούντε δεν είχε στόχο, ενώ η επόμενη τελική ήταν το δοκάρι του Ρομπάιγ, λίγο πριν πετύχει και το δεύτερο γκολ. Ο Παναιτωλικός πάλεψε για την ισοφάριση και το πέτυχε με το γκολ του Λιάβα. Μέχρι το φινάλε ο Ατρόμητος ήταν αυτός που κυνήγησε το γκολ και το βρήκε σε μια φάση που ελέγχθηκε στο VAR για οκτώ λεπτά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Ατρομήτου.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Γκονζάλες (102’ Τσακμάκης), Κουντέ (63’ Έρλινγκμαρκ), Καμαρά, Ρομπάιγ (83’ Φριντζόνσον), Γιουμπιτάνα (46’ Βαλένσια), Αντζιέλσκι (63’ Βέργος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (83’ Ντίας), Χουάνπι (88’ Ξενιτίδης), Πέδρο, Ντουάρτε (66’ Βοΐλης).

Σκόρερ: Ρομπάιγ (49’, 73’), Βέργος (90+2’)- Ντουάρτε (21’), Λιάβας (82’).

Κίτρινες κάρτες: Ντε Μποκ (40’), Κεσχρίντα (90+13’) – Πέρες (64’).

Κόκκινες κάρτες: Πέρες (90+11’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου